marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

slikaTelemach predstavil največjo 5G pokritost
08.09.2021

Telemach uspešno nadgrajuje svoje mobilno omrežje pete generacije, ki je sedaj na voljo že po enajstih večjih mestih po Sloveniji. Pri podjetju trdijo, da s tem uporabnikom nudijo največjo pokritost z gigabitnimi hitrostmi in pravo 5G uporabniško izkušnjo.

članki

Je vaš telefon hitrejši kot Nokia Lumia 800?


22.06.2012
Objavil: Dare Gliha

Nokia je pred kratkim tudi pri nas izvedla tekmovanje Smoked by Windows Phone, v katerem Nokia Lumia 800 tekmuje s pametnimi telefoni drugih znamk v hitrosti pri izvajanju posameznih nalog.

Tekmovanje se je odvijalo NT Konferenci v Portorožu in na Diggitu v Ljubljani. Sodelujoči so se pomerili v petih kategorijah. Prva je bila fotografiranje nove fotografije iz zaklenjenega aparata in objava na svojem Facebook računu. V drugi so tekmovalci morali poslati ali deliti status, vključno s tipkanjem, na več družabnih omrežjih naenkrat (Facebook, Twitter). Iskanje najbližje restavracije, picerije ali hotela je bila tretja kategorija. Pri četrti so morali udeleženci najti vremensko napoved za naslednjih pet dni, za poljubno svetovno metropolo. Zadnja kategorija je bila iskanje pesmi in izvajalca s pomočjo aplikacije Bing Music.

Po oceni Nokie je Nokia Lumia 800 zmagala v dobrih 90 odstotkih od 250 dvobojev z drugimi pametnimi telefoni. Kratek izsek tekmovanja si lahko ogledate na spodnjem posnetku.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki