marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung postavlja nove standarde in napoveduje prihod najpomembnejše naprave serije S
24.01.2022

TM Roh, predsednik in vodja poslovanja MX (Mobile eXperience) podjetja Samsung Electronics je na svojem blogu razkril svoje razmišljanje o pametnih telefonih in namignil nekaj malih skrivnosti o novih izdelkih, ki prihajajo v februarju.

slikaSamsung je leta 2021 izdelal več kot 300 milijonov mobilnikov
21.01.2022

Glede na poročilo, ki ga je pridobil The Elec, Samsung ni dosegel svojega cilja za leto 2021 glede števila dobavljenih pametnih telefonov. Za to obstaja več razlogov, eden od njih pa je slabša prodaja linije Galaxy S21.

slikaXiaomi krepi svoj položaj na področju varnosti potrošniškega interneta stvari (IoT)
20.01.2022

Xiaomi, ki je vzpostavilo vodilno svetovno platformo za potrošniški AIoT (AI + IoT), je objavil nov niz predlaganih globalnih standardov za vlivanje zaupanja potrošnikom glede varnosti njihovih podatkov med uporabo izdelkov IoT.

slikaiPhone SE (2022) bo očitno še vedno videti kot nekaj iz leta 2017
19.01.2022

V začetku leta 2021 so se pojavile govorice, da bo imel naslednji iPhone SE sodobnejši videz. Zadnje čase pa se pojavlja več govoric, da bo imel iPhone SE (2022) dejansko enako obliko kot iPhone SE (2020), ki je pravzaprav reciklirana oblika iPhona 8 iz leta 2017.

slikaXiaomi pozdravlja ugotovitve Nemškega zveznega urada za informacijsko varnost
17.01.2022

Xiaomi je prejšnji teden prejel sporočilo Nemškega zveznega urada za informacijsko varnost (BSI), da je slednji zaključil pregled pametnih telefonov Xiaomi v Nemčiji. BSI je zaključil, da ne more identificirati nobenih nepravilnosti, ki bi zahtevale nadaljnje preiskave ali druge ukrepe. BSI tudi ni zaznal nobenega prenosa seznamov filtrov, kot je opisano v prvotnem poročilu.

članki

Je Snapdragon 8 Gen 1 enako hiter kot Applov A15 Bionic?


22.12.2021
Objavil: Dare Gliha

Apple je septembra predstavil čip A15 Bionic, trenutno pa še vedno čakamo na predstavitev konkurenčno rešitev s strani Qualcomma in sicer Snapdragon 8 Gen 1. So se pa na spletu že pojavile prve primerjave med omenjenima, rezultati pa kažejo, da sta oba čipa približno enako zmogljiva.

Prvi je te govorice na Twitterju sprožil IceUniverse, delil je tudi nekaj posnetkov zaslona, ki prikazujejo, kako si Applov A15 Bionic in Snapdragon 8 Gen 1 izmenjujeta vodstvo v različnih testih. V testu GFXBench T Rex ni statistično pomembne razlike, toda v testu Manhattan offscreen ES 3.0 je Qualcommov tekmec zmogel 267 sličic - približno 24 % višji rezultat kot Applov A15 Bionic. V testu 3DMark Wild Life Unlimited pa je Snapdragon dobil 12 % nižjo oceno.

To je prvič po dolgem času, da bi se Qualcommov čip lahko kosal z Applovo strojno opremo in ga celo premagal v smislu čiste procesorske moči. Seveda so to šele prve primerjave in bo potrebnih več testov, da bi zagotovo rekli, ali bo Snapdragon 8 Gen 1 prevzel krono kot najzmogljivejši procesor za mobilne naprave.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki