marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaQualcomm bo Snapdragon 8 Gen 2 predstavil novembra
10.08.2022

Qualcomm je razkril datum naslednjega dogodka Snapdragon Summit, ki vedno poteka na Havajih. Običajno je sicer potekal decembra, letos pa bo ta tridnevni dogodek potekal od 15. do 17. novembra.

slikaApple se v ZDA sooča s potencialno skupinsko tožbo zaradi praks Apple Pay
08.08.2022

Kreditna družba Affinity Credit Union iz Iowe toži Apple zaradi domnevnega protikonkurenčnega ravnanja pri upravljanju storitve Apple Pay. To se lahko spremeni v skupinsko tožbo in je podobno tožbi, ki je bila lani vložena v EU.

slikaWhatsApp sedaj uradno podpira prenos klepeta med iOS in Androidom
05.08.2022

WhatsApp je testiral prenos zgodovine klepetov med Androidom in iOS, sewdaj pa je končno uradno omogočil polno funkcionalnost. Doslej je bilo mogoče zgodovino klepetov med ekosistemi prenesti le s pomočjo nekaterih orodij za prenos podatkov tretjih oseb, vendar te metode običajno niso brezplačne.

slikaSkoraj osem od desetih Slovencev do spleta dostopa prek mobilnega telefona
03.08.2022

Kar 79,45 odstotka Slovencev danes do spletnih vsebin dostopa prek mobilnega telefona, kaže najnovejša iPROMova analiza o tehnoloških značilnostih naprav, s katerimi spletni uporabniki dostopajo do digitalnih medijev. Mobilni dostop je od junija lani do letošnjega junija rasel z upočasnjeno stopnjo rasti, in sicer je zabeležil rast za pet odstotnih točk.

slikaTudi Xiaomi naj bi delal na telefonu s senzorjem 200 MP
01.08.2022

Motorola ni edino podjetje, ki dela na telefonu s kamero 200 MP - Digital Chat Station poroča, da je na poti telefon s senzorjem 200 MP, čipovjem Snapdragon 8+ Gen 1, zaslonom 120 Hz in baterijo 5 000 mAh.

članki

Je Snapdragon 8 Gen 1 enako hiter kot Applov A15 Bionic?


22.12.2021
Objavil: Dare Gliha

Apple je septembra predstavil čip A15 Bionic, trenutno pa še vedno čakamo na predstavitev konkurenčno rešitev s strani Qualcomma in sicer Snapdragon 8 Gen 1. So se pa na spletu že pojavile prve primerjave med omenjenima, rezultati pa kažejo, da sta oba čipa približno enako zmogljiva.

Prvi je te govorice na Twitterju sprožil IceUniverse, delil je tudi nekaj posnetkov zaslona, ki prikazujejo, kako si Applov A15 Bionic in Snapdragon 8 Gen 1 izmenjujeta vodstvo v različnih testih. V testu GFXBench T Rex ni statistično pomembne razlike, toda v testu Manhattan offscreen ES 3.0 je Qualcommov tekmec zmogel 267 sličic - približno 24 % višji rezultat kot Applov A15 Bionic. V testu 3DMark Wild Life Unlimited pa je Snapdragon dobil 12 % nižjo oceno.

To je prvič po dolgem času, da bi se Qualcommov čip lahko kosal z Applovo strojno opremo in ga celo premagal v smislu čiste procesorske moči. Seveda so to šele prve primerjave in bo potrebnih več testov, da bi zagotovo rekli, ali bo Snapdragon 8 Gen 1 prevzel krono kot najzmogljivejši procesor za mobilne naprave.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki