marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaIDC predvideva 12 odstotni padec prodaje mobilnikov v letošnjem letu
05.06.2020

Zadnja napoved analitikov IDC glede prodaje mobilnikov je razkrila, da bo padec v letošnjem letu kar 12 odstoten. Pričakuje se, da bo letos prodanih 1,2 milijarde mobilnikov, kar je 11,9 odstotni padec glede na lansko leto. Nova predvidevanja bazirajo na rezultatih prvega četrtletja.

slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

članki

Japonski »Fitnes mobilnik«


15.10.2007
Objavil: Jakob Jurkošek

Ste zaskrbljeni, ker se ne gibate dovolj ali pa ste pojedli preveč česna? Japonsko podjetje je predstavilo mobilnik, ki vam bo v pomoč pri takšnih zadregah. Največji japonski mobilni operater, NTT DoCoMo, je pred kratkim predstavil »Fitnes mobilnik«, ki je uporabnikom v pomoč pri ohranjanju čilosti in pri izogibanju slabega zadaha.

Prenosni telefon je opremljen z najrazličnejšimi merilniki, ki lahko merijo vaš utrip ali pa število korakov, ki ste jih opravili ta dan. Po tem, ko vnesete statistične podatke, kot so spol, starost in teža, vam mobilnik deli najrazličnejše zdravstvene nasvete.

V veliko pomoč pa vam je lahko tudi funkcija, pri kateri izdihnete v mobilnik, ta pa vam na podlagi merjenj sporoči ali je že čas, da posežete po dražejih za osvežitev daha.

Tiskovni predstavnik podjetja NTT DoCoMo, Kentaro Endo je povedal: »Ciljna skupina našega mobilnika so poslovneži srednjih let, ki se borijo s prekomerno težo in pa mlade ženske na dieti.«

Izsledki nedavne raziskave japonskega ministrstva so pokazali, da so 40-letni Japonci v povprečju debelejši, kot so bili pred 12 leti, predvsem zaradi pomanjkanja gibanja, medtem ko pa so ženske iste starostne skupine, vitkejše, saj so bolj usmerjenje v zdravo življenje.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki