marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaApple načrtuje za leto 2022 celotno linijo iPhonov s podporo 5G
02.08.2021

Lani je Apple predstavil svojo prvo telefonsko serijo, ki podpira 5G in smiselno je, da se ta trend prenese na njegove prihodnje modele. Nikkei Asia poroča, da bo celotna linija iPhonov prihodnje leto imela podporo za 5G, vključno s preoblikovanim najcenejšim iPhonom SE.

slikaTM Roh: Odprlo se bo novo poglavje inovacij pametnih telefonov
30.07.2021

TM Roh, predsednik in vodja oddelka za mobilne komunikacije Samsung Electronics, je v svojem zadnjem javnem nagovoru napovedal, kaj lahko pričakujemo od prihajajočega Galaxy Unpacked 2021: Get Ready to Unfold dogodka, ki bo potekal 11. avgusta ob 16. uri.

slikaApple iPhone 13 naj bi podpiral polnjenje s 25 W
28.07.2021

Zadnje govorice o seriji iPhone 13 so orientirane hitrosti polnjenja telefonov. Poročilo podjetja MyDrivers tako navaja "tuje medije", ki so prek partnerjev v dobavni verigi izvedeli, da Apple povečuje hitrost polnjenja baterij nekaterih modelov iPhone 13.

slikaHuawei delil vzorec fotografije posnete s P50 Pro
26.07.2021

Potem, ko je Huawei za 29. julij uradno potrdil napoved serije P50, so se začele pojavljati razne objave, ki nakazujejo zmogljivosti nove linije mobilnikov. Najnovejši je zopet o kameri, pravzaprav gre za vzorec fotografije posnete z novim mobilnikom.

slikaAmazon Appstore bo kmalu podprl Android App Bundles
23.07.2021

Od avgusta bo Google zahteval, da imajo vse nove aplikacije naložene v trgovino Play, obliko Android App Bundle (AAB), namesto APK-jev, ki so se uporabljali do sedaj. Pri tem ne bo zaostajal niti Amazon. Iz družbe so sporočili, da razvijajo podporo AAB za svojo trgovino Appstore.

članki

Japonska načrtuje lastne GPS satelite


20.08.2006
Objavil: Sašo Mlakar

Japonska načrtuje lastno izstrelitev satelitov, ki bodo izboljšali natančnost ameriškega GPSa (globalni pozicijski system) v Vzhodni Aziji in Avstraliji. Prvi od treh Quasi-Zenith satelitov bo poslan v orbito leta 2009, če bo projekt odobren s strani vlade.

Signali s satelitov bodo združeni s signali obstoječih ameriških GPS satelitov, kar bo močno povečalo natančnost GPS navigacije na Japonskem, ostali Aziji ter Avstraliji. To bi lahko povečalo natančnost GPS-a na vsega 20 centimetrov na Japonskem. Natančnost obstoječega GPS-a pa je precej slabša, saj GPS sateliti krožijo okoli ekvatorja, njihov signal pa je moten zaradi hribovitega terena in gosto naseljenih mest.

Posebni GPS sprejemniki bodo znali izkoristiti prednost novih satelitov. Nejasno ostaja dejstvo, kakšno izboljšanje natančnosti GPS-a lahko pričakujemo izven območja pokritosti, ko bo satelit v tem območju.
Na začetku naj bi se lokalna podjetja zanimala za sponzorstvo projekta, a so pazljiva, saj dvomijo, da bi lahko s to investicijo dosegla dobiček.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki