marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei Mate 40 Pro z rekordno oceno na vrh lestvice DxOMark
28.10.2020

DxOMark je objavil temeljit preizkus kamer pametnega telefona Huawei Mate 40 Pro, v katerem so mu dodelili kar 136 točk. S tem se je z naskokom zavihtel na prvo mesto enega najbolj verodostojnih spletnih portalov za testiranje fotografskih zmogljivosti pametnih telefonov, kar je dokaz, da je ta pametni telefon opremljen z najboljšimi kamerami na svetu.

slikaiPhone 12 in 12 Pro sta znotraj skorajda enaka
26.10.2020

Čeprav se je uradno lahko iPhona 12 in 12 Pro kupilo šele v petek, pa iz kitajske že prihajajo prve slike notranjosti. Pri AIO Technology so tako pokazali prvi video, kjer lahko vidimo, kako sta nova mobilnika narejena. Izkazalo se je, da sta praktično enaka.

TelekomVsi mobilniki iPhone serije 12 bodo delovali tudi v 5G omrežju Telekoma Slovenije
23.10.2020

Apple iPhone 12 in iPhone 12 Pro bosta slovenskim navdušencem tudi pri Telekomu Slovenije na voljo od petka, 23. oktobra. Vsi mobiteli iPhone serije 12 podpirajo najnovejšo tehnologijo 5G, tako da bodo lahko super hiter mobilni prenos podatkov Apple navdušenci uporabljali tudi v prvem omrežju Slovenije. Novi mobiteli iPhone bodo pri Telekomu Slovenije na voljo v vseh spominskih različicah in v vseh barvah.

slikaHMD Global predstavil ugodnejšo 4G-izkušnjo z Nokio 215 4G in Nokio 225 4G
21.10.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je predstavil telefon Nokia 215 4G in telefon Nokia 225 4G – dva najnovejša člana družine funkcijskih telefonov Nokia. Oba telefona sta opremljena s povezljivostjo 4G, ki vam omogoča izjemno kakovostno klicanje v omrežjih VoLTE, enostavno brskanje po družabnih omrežjih in celo igre za več igralcev – vse v ugodnem paketu.

slikaSamsung še povečal prednost pred Huaweijem
19.10.2020

V zadnjem poročilu Counterpoint Researcha je navedeno, da je v avgustu Samsung povišal svoj tržni delež in tako še povišal prednost pred Huaweijem. Glede na poročilo je v avgustu Samsung dosegel 22 odstotni tržni delež.

članki

Jakna, ki omogoča sledenje otrok


26.11.2007
Objavil: Matjaž Kirn

Starši si lahko končno oddahnejo od skrbi, da bi izgubili otroka ali otrokovo dragoceno jakno. Namreč na voljo je zimsko oblačilo z vgrajenim sledilnikom za satelitsko določanje položaja.

Jakna, ki je bila izdana pred kratkim s strani britanskega podjetja Bladerunner, ki se ukvarja z oblačili, ima v podlogi GPS sledilno napravo. Naprava lahko sledi jakni kjerkoli na svetu do 4 kvadratne metre natančno. V izvirni ideji jakna ni bila narejena za sledenje otrok, ampak za alpiniste, gorske plezalce, smučarje in deskarje.

Je pa podjetje prepoznalo še dodaten potencial jakne kot sledilna naprava za naše malčke, namenjena vsem zaskrbljenim staršem. Z uporabo Google Earth maps lahko uporabniki spremljajo gibanje nosilca jakne. Gibanje se osvežuje vsakim 10 sekund. Lahko pa spremljajo gibanje tudi preko e-pošte ali mobilnega telefona, kjer dobimo sporočilo, ko jakna zapusti predhodno določene meje. Tako lahko starši hitro ugotovijo, kdaj njihovi otroci špricajo šolo, zapustijo sosesko ali pa so na obisku pri punci ali fantu.

Podjetje Bladerunner se je proslavilo že poleti z oblačilom odpornim na vreznine storjene z nožem, namenjeno vsem, ki so zaskrbljeni z naraščajočim kriminalom v Londonu.

Nova jakna ima tudi podlogo odporno na vreznine z nožem, poleg tega pa ima lastno polnilno baterijo, ki lahko zdrži do 18 ur.
Na koncu še cena: 500 $ za otroke in 700 $ za odrasle plus strošek 20 $ na mesec za sledilno tehnologijo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki