marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaIDC predvideva 12 odstotni padec prodaje mobilnikov v letošnjem letu
05.06.2020

Zadnja napoved analitikov IDC glede prodaje mobilnikov je razkrila, da bo padec v letošnjem letu kar 12 odstoten. Pričakuje se, da bo letos prodanih 1,2 milijarde mobilnikov, kar je 11,9 odstotni padec glede na lansko leto. Nova predvidevanja bazirajo na rezultatih prvega četrtletja.

slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

članki

Izziv Nokie za razvijalce mobilnih aplikacij zaključen


02.12.2011
Objavil: Dare Gliha

Nokia je zadnji konec tedna v novembru razvijalce mobilnih aplikacij iz Slovenije in Hrvaške v ljubljanski Kiberpipi gostila na dvodnevnem izzivu, posvečenem razvoju aplikacij za pametni telefon Nokia N9. Udeleženci izziva so pod nadzorom strokovnjakov Nokie ter lokalnih strokovnjakov spoznali procese razvoja in prenosa aplikacij med različnimi platformami v paketu za razvoj programske opreme Qt ter uporabo tehnologije NFC.

Izziva se je udeležilo 15 razvijalcev iz Slovenije in Hrvaške. Večina med njimi se je na dogodku šele seznanila z razvojnim okoljem Qt. Zato je dogodek zanje pomenil priložnost prvič preizkusiti razvoj za več platform v tem okolju. Udeleženci so imeli tudi priložnost izpopolniti svoje znanje o razvoju aplikacij, preizkusiti nove koncepte in tehnologije ter posodobiti svoje obstoječe aplikacije z novimi funkcijami. Čeprav glavni namen izziva ni bila izdelava popolnoma razvitih aplikacij, so razvijalci presegli vsa pričakovanja. Nekaj aplikacij, ki so nastale v času izziva, bo tako kmalu objavljenih v Nokia Trgovini in na razpolago za prenos.

Posebno nagrado izziva je prejel Igor Cota z aplikacijo za gledanje neposrednega prenosa spletne televizije na mobilnem telefonu. V času izziva je aplikacijo prenesel na novo platformo ter dodal možnost povezovanja s tehnologijo NFC. Uporabnikom je na ta način ponudil nove razsežnosti dodajanja medijskih vsebin v aplikacijo.

Nokia bo razvijalce mobilnih aplikacij s podobnimi iniciativami in dogodki podpirala tudi v prihodnje. V sodelovanju z razvijalci bo lahko namreč končnim uporabnikom ponujala vedno nove zanimive aplikacije ter nove načine uporabe mobilnega telefona in drugih naprav.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki