marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHonor potrdil partnerstvo z Mediatekom, Qualcommom, Intelom in AMD
27.01.2021

Honor je pred kratkim predstavil pametni telefon V40 5G in s tem označil nov začetek podjetja na samostojni poti, izven okrilja Huaweija. Po najavi je izvršni direktor George Zhao sporočil, da je njegova ekipa podpisala partnerstvo z večjimi proizvajalci čipov, med katere spadata MediaTek in Qualcomm.

slikaLG razmišlja o prodaji oddelka mobilne telefonije
25.01.2021

Že nekaj časa se na naslovnicah časnikov pojavljajo novice o nameri, da LG zapusti trg mobilnih telefonov. V igri je bilo že kar nekaj scenarijev, zadnje novice pa nakazujejo, da se LG o prodaji pogovarja z vietnamskim konglomeratom Vingroup Co.

TelekomTelekom Slovenije vzpostavil prvo mobilno gostovanje 5G
23.01.2021

Potem ko je Telekom Slovenije v lanskem letu vzpostavil prvo nacionalno omrežje pete mobilne generacije (5G), je odslej mobilnim naročnikom na voljo tudi prvo mobilno gostovanje 5G. Tako lahko naročniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije že gostujejo v omrežju 5G avstrijskega operaterja Hutchison Drei Austria.

slikaOpažen prototip zložljivega telefona Xiaomi
22.01.2021

Samsung, Huawei in Motorola so že nekaj časa na trgu zložljivih mobilnikov in samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bo pridružilo še več podjetij. Zdi se, da Xiaomi v tej smeri precej napreduje, saj je bil v kitajski podzemni železnici opažen zakamufliran prepogljivi model tega podjetja.

slikaGoogle sporočil, da je bil nakup Fitbita končan
20.01.2021

Prejšnji teden je velikan Google v sporočilu za javnost sporočil, da je nakup družbe Fitbit vendarle končan. Napoved je objavil Rick Osterloh, višji podpredsednik Googlovih naprav in storitev.

članki

Izziv Nokie za razvijalce mobilnih aplikacij zaključen


02.12.2011
Objavil: Dare Gliha

Nokia je zadnji konec tedna v novembru razvijalce mobilnih aplikacij iz Slovenije in Hrvaške v ljubljanski Kiberpipi gostila na dvodnevnem izzivu, posvečenem razvoju aplikacij za pametni telefon Nokia N9. Udeleženci izziva so pod nadzorom strokovnjakov Nokie ter lokalnih strokovnjakov spoznali procese razvoja in prenosa aplikacij med različnimi platformami v paketu za razvoj programske opreme Qt ter uporabo tehnologije NFC.

Izziva se je udeležilo 15 razvijalcev iz Slovenije in Hrvaške. Večina med njimi se je na dogodku šele seznanila z razvojnim okoljem Qt. Zato je dogodek zanje pomenil priložnost prvič preizkusiti razvoj za več platform v tem okolju. Udeleženci so imeli tudi priložnost izpopolniti svoje znanje o razvoju aplikacij, preizkusiti nove koncepte in tehnologije ter posodobiti svoje obstoječe aplikacije z novimi funkcijami. Čeprav glavni namen izziva ni bila izdelava popolnoma razvitih aplikacij, so razvijalci presegli vsa pričakovanja. Nekaj aplikacij, ki so nastale v času izziva, bo tako kmalu objavljenih v Nokia Trgovini in na razpolago za prenos.

Posebno nagrado izziva je prejel Igor Cota z aplikacijo za gledanje neposrednega prenosa spletne televizije na mobilnem telefonu. V času izziva je aplikacijo prenesel na novo platformo ter dodal možnost povezovanja s tehnologijo NFC. Uporabnikom je na ta način ponudil nove razsežnosti dodajanja medijskih vsebin v aplikacijo.

Nokia bo razvijalce mobilnih aplikacij s podobnimi iniciativami in dogodki podpirala tudi v prihodnje. V sodelovanju z razvijalci bo lahko namreč končnim uporabnikom ponujala vedno nove zanimive aplikacije ter nove načine uporabe mobilnega telefona in drugih naprav.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki