marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Koga bo prizadel izklop analognega mobilnega omrežja?


18.01.2008
Objavil: Matjaž Kirn

Februarja se bo po ZDA začel izklop najstarejšega mobilnega omrežja, namenjenega analognim napravam. Po poročanju ponudnikov mobilnih storitev analogni mobilni telefoni predstavljajo manj kot odstotek vseh mobilnih telefonov v ZDA, kar pri 250 milijonih mobilnih telefonih predstavlja dober milijon naprav.

Med njimi so tudi različni telefoni, ki so namenjeni samo klicanju številke za nujne primere »911«, navadno brez svoje številke logotipa ponudnika.
Glavni ponudniki analogne storitve so AT&T Inc., Verizon Wireless in Alltel. Ti ponudniki že obveščajo svoje stranke o izklopu storitve ter jim ponujajo digitalne storitve in telefone.

Izklop analognega sistema bo prizadel avtomobile letnika 2003 in starejše z vgrajenim sistemom OnStar družbe General Motors Corp., TeleAid družbe Mercedes-Benz ali Lexus Link, katere ne bo možno nadgraditi. Kompleti za nadgradnjo so možni za OnStar sistem od modelnega leta 2004 in 2005 naprej.

Padec vrednosti avtomobilov z vgrajenimi temi sistemi je vzrok za skupinsko tožbo, vloženo v Detroitu. Padec cen naj bi prizadel 500.000 avtomobilov z vgrajeni OnStar sistemom plus še 200.000 z ostalimi sistemi. Poleg tega pa bodo prizadeti požarni in varnosti alarmi, ki analogno omrežje uporabljajo kot edino ali rezervno povezavo. Alarmni sistemi, ki uporabljajo digitalno omrežje, so postali dosegljivi v letu 2006.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki