marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

slikaAnTuTujevi marčevski grafi kažejo, da Snapdragon 8 Gen 3 premaguje Dimensity 9300
10.04.2024

Primerjalna ocena AnTuTu vsak mesec objavi lestvice, ki nam pokažejo, kateri čipovski nabori so dosegli najboljše rezultate. Marčevska razkrije, da je Snapdragon 8 Gen 3 premagal Dimensity 9300 in prevzel krono AnTuTuja za marec 2024, vendar je pri tem veliko pripomb.

članki

Po ocenjevanju klicnih centrov slovenskih mobilnih operaterjev ima najboljši klicni center IZI mobil


19.09.2016
Objavil: Thomas Bergant

Primerjalno ocenjevanje klicnih centrov slovenskih mobilnih operaterjev je tretje v sklopu primerjalnih ocenjevanj, ki jih Mednarodni institut za potrošniške raziskave (MIPOR) izvaja v okviru izvajanja koncesije RS za opravljanje javne službe izvajanja primerjalnih ocenjevanj blaga in storitev.

Raziskava je pod drobnogled vzela klicne centre, ki so praviloma prva izbira večine uporabnikov v težavah. Na MIPORju jih je v okviru tokratnega primerjalnega ocenjevanja zanimalo, kako hitro bodo klicni center priklicali in kako kakovostni bodo odgovori na splošna vprašanja o storitvah. Izkazalo se je, da linije pri vseh operaterjih ni možno vedno hitro vzpostaviti, prav tako kakovostni in pravilni odgovori na vprašanja niso bili samoumevni. V določenih primerih so svetovalci klecnili in napačno odgovorili celo na precej preprosta in po mnenju ocenjevalcev osnovna vprašanja.

V hitrosti odziva odlikovan IZI mobil
Najboljši klicni centri bi morali zagotoviti, da potrošniki čakajo čim manj, morda največ nekaj minut, na večino klicev pa bi morali odgovoriti tako rekoč takoj.
Čeprav je večina klicev povsem zadostila postavljenim standardom, ocenjevalci izpostavljajo IZI mobil – zvezo so namreč vedno dobili takoj.

V IZI mobilu tudi prijazni in strokovni
Večina svetovalcev v klicnih centrih se je predstavila s svojim imenom in bila prijazna, medtem ko s kakovostnim odgovorom niso zadovoljili v vseh klicnih centrih. »Z odgovori so bili ocenjevalci najbolj zadovoljni pri IZI mobilu in Simobilu; pri obeh so pogosto dobili več kot samo želene informacije, je predstavil rezultate Boštjan Okorn, vodja projekta.
Ocena kakovosti odgovora je bila odvisna tudi od hitrosti odgovarjanja. Nekateri svetovalci v ostalih klicnih centrih so imeli namreč precejšnje težave pri iskanju odgovora, pri tem preverjali različne dokumente ali se celo (za nekaj minut) opravičili in najbrž spraševali druge kolege.

Končni zmagovalec IZImobil
Zmagovalec ocenjevanja klicnih centrov je postal IZI mobil, ki si je edini prislužil oceno ++ (zelo dobro), saj ni pri nobeni kategoriji izstopal navzdol. Ostali operaterji so se na testu izkazali za slabše.

Več o primerjalnem ocenjevanju klicnih centrov slovenskih mobilnih operaterjev je na voljo na povezavi http://potrosnikovzoom.si/index.php/storitve2/19-prijazni-so-a-ne-vedno-dostopni-in-natancni-pri-odgovorih

Kakšen je idealen klicni center?
• ponuja pomoč in informacije 24 ur na dan, 7 dni v tednu na brezplačni številki (za uporabnike v vseh svetovnih omrežjih),
• potrošnika obvesti o predvidenem čakalnem času, vsaj z informacijo o dolžini čakalne vrste,
• potrošniku omogoči hiter dostop do svetovalca brez pretiranega izbiranja med različnimi možnostmi,
• ponudi hitre in točne odgovore, vsaj na preprosta vprašanja, povezana z vsakdanjimi storitvami in cenami, v primeru zahtevnejših vprašanj pa prepričljiv odgovor brez slišne zadrege, pa čeprav s kratkim preverjanjem.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki