marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

iXperia iQ


01.04.2011
Objavil: Uredništvo

Sony Ericsson je včeraj na tiskovni konferenci, ki se je odvijala v gledališču Glej, predstavil nove mobilne telefone, na katere stavijo v letošnjem letu. Na portalu mobile.si pa smo izvedeli, da se pri podjetju pripravljajo na skorajšnje sodelovanje s podjetjem Apple.

Sanja Rodinis nam je v pogovoru zaupala, da se zelo veselijo sodelovanja s kalifornijskim proizvajalcem. Plod sodelovanja bo novi mobilnik iXperia iQ, ki bo kot prvi izven koncerna Apple deloval na operacijskem sistemu Apple iOS.

Trenutno bo na mobilniku naložen operacijski sistem iOS 4.3.1, ki je aktualen tudi pri mobilnikih iPhone, vendar so pri Sony Ericssonu zagotovili, da bodo vse posodobitve operacijskega sistema možne tudi na njihovem mobilniku. Od izidu pa bo na njem po vsej verjetnosti iOS 5.

In kaj bo tisto, ki bo uporabnike prepričalo k nakupu iXperie iQ namesto originalnega Apple iPhone-a? Predvsem boljša kamera, ki bo imela kar 8 MP s samodejnim ostrenjem ter najnovejšo tehnologijo znano iz Sony fotoaparatov, Exmor R™ for mobile. Z njo bodo uporabniki lahko slikali tudi v najzahtevnejših svetlobnih razmerah. Druga prednost bo možnost razširitve pomnilnika z dodatnimi pomnilniškimi karticami microSD, največ pa si obetajo od večjega, kar 4,2 palčnega zaslona s tehnologijo Mobile BRAVIA® Engine.

Točnega datuma lansiranja novega produkta nam ga. Sanja Rodinis ni zaupala, saj uradnih informacij do Applove konference ne smejo izdati. Končne specifikacije in prodajna cene še niso znane, saj so ti podatki skrivnost, ki jo bodo skupaj z Applom razodeli na letni konferenci za razvijalce WWDC, ki bo potekala od 6. do 10. junija v San Franciscu.

Kot pa ste pri tej novici verjetno že sami opazili, gre žal le za prvo aprilsko šalo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki