marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

iXperia iQ


01.04.2011
Objavil: Uredništvo

Sony Ericsson je včeraj na tiskovni konferenci, ki se je odvijala v gledališču Glej, predstavil nove mobilne telefone, na katere stavijo v letošnjem letu. Na portalu mobile.si pa smo izvedeli, da se pri podjetju pripravljajo na skorajšnje sodelovanje s podjetjem Apple.

Sanja Rodinis nam je v pogovoru zaupala, da se zelo veselijo sodelovanja s kalifornijskim proizvajalcem. Plod sodelovanja bo novi mobilnik iXperia iQ, ki bo kot prvi izven koncerna Apple deloval na operacijskem sistemu Apple iOS.

Trenutno bo na mobilniku naložen operacijski sistem iOS 4.3.1, ki je aktualen tudi pri mobilnikih iPhone, vendar so pri Sony Ericssonu zagotovili, da bodo vse posodobitve operacijskega sistema možne tudi na njihovem mobilniku. Od izidu pa bo na njem po vsej verjetnosti iOS 5.

In kaj bo tisto, ki bo uporabnike prepričalo k nakupu iXperie iQ namesto originalnega Apple iPhone-a? Predvsem boljša kamera, ki bo imela kar 8 MP s samodejnim ostrenjem ter najnovejšo tehnologijo znano iz Sony fotoaparatov, Exmor R™ for mobile. Z njo bodo uporabniki lahko slikali tudi v najzahtevnejših svetlobnih razmerah. Druga prednost bo možnost razširitve pomnilnika z dodatnimi pomnilniškimi karticami microSD, največ pa si obetajo od večjega, kar 4,2 palčnega zaslona s tehnologijo Mobile BRAVIA® Engine.

Točnega datuma lansiranja novega produkta nam ga. Sanja Rodinis ni zaupala, saj uradnih informacij do Applove konference ne smejo izdati. Končne specifikacije in prodajna cene še niso znane, saj so ti podatki skrivnost, ki jo bodo skupaj z Applom razodeli na letni konferenci za razvijalce WWDC, ki bo potekala od 6. do 10. junija v San Franciscu.

Kot pa ste pri tej novici verjetno že sami opazili, gre žal le za prvo aprilsko šalo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki