marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Italija prepovedala mobilnike v šolah


24.03.2007
Objavil: Dare Gliha

Italijanska vlada je z odlokom prepovedala uporabo mobilnikov v šolah, kar je posledica več incidentov, ki so se zgodili, ko so dijaki z mobilniki snemali fizične napade na druge dijake. Dijaki, ki mobilnik v šoli vseeno uporabljajo, lahko doleti kazen od odvzema mobilnika pa vse do prepovedi udeležbe na izpitih.

Minister za izobraževanje Giuseppe Fioroni je ob tem povedal, da je potrebno nekaj storiti, saj se na šolah pojavlja vandalizem od prestopnikov, izpostavil pa je še zadnjo serijo hudih izbruhov najstnikov po vsej državi. Poleg napadov na druge dijake so se dogajali tudi napadi na učitelje.

Novembra lani se je na internetu pojavil posnetek napada na otroka s posebnimi potrebami s strani sošolcev, kar je izzvalo javno ogorčenje s strani državljanov. V nekem drugem dogodku pa so dijaki posneli z mobilnikom spolno nadlegovanje učiteljice.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki