marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaIDC predvideva 12 odstotni padec prodaje mobilnikov v letošnjem letu
05.06.2020

Zadnja napoved analitikov IDC glede prodaje mobilnikov je razkrila, da bo padec v letošnjem letu kar 12 odstoten. Pričakuje se, da bo letos prodanih 1,2 milijarde mobilnikov, kar je 11,9 odstotni padec glede na lansko leto. Nova predvidevanja bazirajo na rezultatih prvega četrtletja.

slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

članki

Iskanje plaže preko SMS sporočil


26.07.2008
Objavil: Dare Gliha

Obiskovalci italijanskih plaž lahko od sedaj za ceno SMS sporočila dobijo podatke, katera plaža se nahaja v njihovi okolici. Storitev ponuja okoljsko združenje Legambiente.

Uporabniki tako na številko 340 4399 439 pošljejo SMS sporočilo, v katerem navedejo v katerem okolišu se nahajajo, v povratnem SMS sporočilu pa dobijo lokacije najboljših plaž v okolici. Združenje vodi evidenco o kakovosti plaž s 128 parametri, med katerimi so tudi naravne lepote, čistoča, dostopnost za invalide, nivo hrupa ter infrastruktura.

Tako je le 12 plaž v celotni 1.850 km dolgi obalni liniji prejelo najvišjo oceno pet zvezdic, 44 plaž pa je prejelo štiri izmed petih zvezdic.

Novost je tudi ta, da lahko uporabniki plaž svoje pripombe pošljejo preko MMS sporočila na isto številko, s tem pa posledično tudi pripomorejo k izboljšanju stanja plaž. Storitev se ponuja v partnerstvu z Vodafonom.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki