marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

slikaTelemach predstavil največjo 5G pokritost
08.09.2021

Telemach uspešno nadgrajuje svoje mobilno omrežje pete generacije, ki je sedaj na voljo že po enajstih večjih mestih po Sloveniji. Pri podjetju trdijo, da s tem uporabnikom nudijo največjo pokritost z gigabitnimi hitrostmi in pravo 5G uporabniško izkušnjo.

članki

Iskanje plaže preko SMS sporočil


26.07.2008
Objavil: Dare Gliha

Obiskovalci italijanskih plaž lahko od sedaj za ceno SMS sporočila dobijo podatke, katera plaža se nahaja v njihovi okolici. Storitev ponuja okoljsko združenje Legambiente.

Uporabniki tako na številko 340 4399 439 pošljejo SMS sporočilo, v katerem navedejo v katerem okolišu se nahajajo, v povratnem SMS sporočilu pa dobijo lokacije najboljših plaž v okolici. Združenje vodi evidenco o kakovosti plaž s 128 parametri, med katerimi so tudi naravne lepote, čistoča, dostopnost za invalide, nivo hrupa ter infrastruktura.

Tako je le 12 plaž v celotni 1.850 km dolgi obalni liniji prejelo najvišjo oceno pet zvezdic, 44 plaž pa je prejelo štiri izmed petih zvezdic.

Novost je tudi ta, da lahko uporabniki plaž svoje pripombe pošljejo preko MMS sporočila na isto številko, s tem pa posledično tudi pripomorejo k izboljšanju stanja plaž. Storitev se ponuja v partnerstvu z Vodafonom.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki