marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaEkosistem HMS dosegel nov mejnik
10.08.2020

Huawei je predstavil napredek glede ekosistema mobilnih storitev HMS in trgovine z aplikacijami AppGallery. Ekosistem HMS je osegel že 700 milijonov uporabnikov Huaweievih naprav s celega sveta (32 % več kot v enakem obdobju lani), število registriranih razvijalcev pa se je povzpelo na 1,6 milijona (76 % medletna rast). Razvijalci so funkcionalnosti HMS Core integrirali že v več kot 81.000 aplikacij.

slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

slikaOnePlus Nord ni prestal testa upogljivosti
31.07.2020

Novo predstavljeni OnePlus Nord je cenejša različica modelov OnePlus 8 in 8 Pro, zato so pri podjetju zelo verjetno varčevali pri njegovi izdelavi. Uporablja manj zmogljiv procesor Snapdragon 765G, manjši zaslon in plastičen okvir.

članki

iPhone zanesljiv, a nagnjen k nesrečam


17.12.2010
Objavil: Mitja Zupančič

Applovi iPhoni so dokazano najzanesljivejši mobilniki, vendar so hkrati tudi udeleženi v največ nesrečah.

Podjetje SquareTrade, ki se ukvarja z garancijami, je izvedlo študijo zanesljivosti in nerodnega rokovanja z mobilniki. Analizirali so napake pri več kot 50.000 mobilnikih, ki uporabljajo njihovo garancijo.

iPhone 4 ima najmanj okvar, Motorola in HTC pa tudi nista daleč zadaj. iPhone 4 je tako najzanesljivejši mobilnik z 2,1 % okvar v prvih 12 mesecih. Motorola in HTC sta tudi zanesljiva z 2,3 % in 3,7 %. BlackBerry in ostali pametni mobilniki imajo večji procent okvar in sicer med 6,3 % in 6,7 % okvar v prvem letu.

Zanimiv je tudi podatek o okvarah po raznih nesrečah in pripetijah. Nekje 75 % pametnih mobilnikov ima težave zaradi nerodnega rokovanja. BlackBerryjevi uporabniki so najbolj pazljivi in "polomijo" samo 6,7 %, iPhone 4 uporabniki pa so z 9,4 % bolj nespretni.

iPhone 3GS je imel skupno (nesreče in zanesljivost) najboljši odstotek, nekje 11,7 % v enem letu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki