marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHMD Global je Alaina Lejeuneja imenoval za globalnega vodjo operative
14.08.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je Alaina Lejeuneja imenoval za globalnega vodjo operative. Lejeune ima več kot 25 let izkušenj na področju telekomunikacij, v podjetju OneWeb pa je do zdaj delal kot poseben svetovalec, osredotočen na operativno strategijo. Alain bo odgovoren za nadzor nad vso operativo za HMD Global, vodil in upravljal pa bo inženirsko ter dobavno verigo v podjetju.

slikaApple iPhone 12 z magnetnim priklopom brezžičnega polnjenja?
12.08.2020

Apple že v nekaj generacij iPhonov vgrajuje brezžično polnjenje, najnovejša generacija pa naj bi po nekaterih poročanjih dobila še dodatek, ki bo izboljšal uporabniško izkušnjo pri btovrstnem polnjenju.

slikaEkosistem HMS dosegel nov mejnik
10.08.2020

Huawei je predstavil napredek glede ekosistema mobilnih storitev HMS in trgovine z aplikacijami AppGallery. Ekosistem HMS je osegel že 700 milijonov uporabnikov Huaweievih naprav s celega sveta (32 % več kot v enakem obdobju lani), število registriranih razvijalcev pa se je povzpelo na 1,6 milijona (76 % medletna rast). Razvijalci so funkcionalnosti HMS Core integrirali že v več kot 81.000 aplikacij.

slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

članki

iPhonova varnostna luknja


06.08.2007
Objavil: Sašo Mlakar

Potem, ko je raziskovalec odkril možne varnostne pomanjkljivosti v samodejnem klicanju telefonskih številk iz spletnih strani, se uporabnikom Apple iPhonea priporoča, naj te funkcije ne uporabljajo.

Ranljivost leži v iPhoneovi zmožnosti samodejnega klicanja številk iz spletnih strani preko spletnega brskalnika Safari.

Vodja raziskovalcev pri SPI Labs, Billy Hoffman je na blogu družbe opozoril, da zlonamerna koda lahko povzroči stroške ali naredi iPhone neuporaben.

Ostali možni zapleti so še napadi skript med stranmi, sledenje uporabnikovim dejavnostim …

Hoffman je problem sporočil Appleu in priporočil uporabnikom, naj se izogibajo tem telefonskim povezavam v brskalniku Safari, dokler ne bo Apple napake odpravil.

Ostali strokovnjaki pa menijo, da tveganje ni tako veliko kot to trdi Hoffman. Paul Moriarty, direktor internetnih vsebin pri Trend Micro, je na vnunet.com povedal, da so podobne možnosti napadov prisotne tudi v drugih pametnih mobilnikih in navadno je tu zelo malo nevarnosti za uporabnike.

»Če hočete glavno novico mogoče, sicer pa s tem ne boste pridobili veliko denarja,« je dodal. Moriarty je razložil, da prevare uporabnikov s klicanjem številk niso dober poslovni plan. »Če pokličem AT&T in razložim stroške, še vedno obstaja možnost, da mi bodo stroške izbrisali in zahtevali denar od druge družbe,« je dejal.

»Pridobivanja denarja na podoben način se lahko lotim precej bolje, če že imam sposobnosti in vdrem v računalnike.« Moriarty je hotel povedati, da je na trgu le kak milijon iPhoneov za zlorabit, slabo zavarovanih računalnikov pa je več sto milijonov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki