marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaApple v Evropi pričel s prodajo obnovljenih modelov iPhone 13
06.02.2023

Apple je pričel prodajati obnovljene modele iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro in iPhone 13 Pro Max v Veliki Britaniji, Nemčiji, Italiji in Španiji. To je prvič, da so ti specifični telefoni v teh državah na voljo v Applovi spletni trgovini v okviru programa Certified Refurbished.

slikaIDC: Trg pametnih telefonov v Q4 2022 doživel neverjeten 18,3-odstotni padec
03.02.2023

IDC Smartphone Tracker je poročal o precej podpovprečnih podatkih o svetovnih dobavah pametnih telefonov v četrtem četrtletju leta 2022, saj se je trg zmanjšal za 18,3 % na 300,3 milijona dobav. Vseh pet glavnih blagovnih znamk se je v primerjavi s 4. četrtletjem 2021 soočilo z dvomestnim upadom na letni ravni, skupna številka pa predstavlja največji četrtletni upad.

slikaHuawei predstavlja rezultate raziskave nakupnih navad
01.02.2023

Huawei predstavlja poročilo o vpogledu v trg pametnih ur. Poročilo predstavlja ugotovitve in ponuja poglobljen vpogled v vedenje strank in tržne namere ob nakupu osebnih nosljivih naprav. Sklepi v poročilu temeljijo na različnih študijah, ki jih je Huawei izvedel interno in v sodelovanju z uglednimi raziskovalnimi inštitucijami: Ipsos Poljska, Pollster in GfK.

slikaHONOR bo na mobilnem kongresu v Barceloni predstavil nove mobilnike
31.01.2023

Iz podjetja HONOR so sporočili, da bodo na letošnjem sejmu MWC v Barceloni predstavili najnovejša premijska mobilna telefona HONOR, zložljivi pameti telefon HONOR Magic Vs in serijo HONOR Magic5.

članki

Več kot 70 % naprav Apple iPhone 14 uporablja zaslone Samsung OLED


30.11.2022
Objavil: Dare Gliha

Samsung Display je prevladujoči igralec na tržišču zaslonov OLED, eden glavnih razlogov za to pa je odločitev družbe Apple, da za svoje telefone iPhone uporablja panele tega korejskega proizvajalca.

Glede na novo poročilo bo Samsung dobavil več kot 70 % panelov OLED za naprave iPhone 14 - to vključuje telefona iPhone 14 in iPhone 14 Plus z običajnimi paneli ter telefona iPhone 14 Pro in iPhone 14 Pro Max z zasloni LTPO.

Korejska novičarska hiša TheElec je razkrila, da Apple načrtuje proizvodnjo 120 milijonov kosov teh mobilnikov. Od tega jih bo vsaj 80 milijonov imelo Samsungov panel, več kot 20 milijonov bo uporabljalo zaslon podjetja LG Display, približno 6 milijonov pa je namenjenih podjetju BOE - največjemu kitajskemu proizvajalcu takšnih panelov. Dobavitelj za preostale naprave še ni določen.

Poročilo je razkrilo tudi, da Samsung in LG Display zagotavljata panele za vse štiri različice telefona iPhone 14, medtem ko BOE izdeluje le 6,1-palčne LTPS OLED za iPhone 14.

Samsung Display pričakuje, da bo od 80 milijonov naprav več kot 60 milijonov namenjenih modelom Pro, saj so te različice uspešnejše od pričakovanih. LG Display naj bi se soočal s težavami v proizvodni liniji, zaradi česar naj bi njegov korejski konkurent pridobil še večji delež.

Družbo BOE sicer največji glavobol povzroča neuspešna prodaja telefona iPhone 14, druga večja težava pa je dejstvo, da Apple preučuje sklenjeno pogodbo, potem ko je kitajski proizvajalec samovoljno spremenil zasnovo vezja mobilnika.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki