marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaOpažen prototip zložljivega telefona Xiaomi
22.01.2021

Samsung, Huawei in Motorola so že nekaj časa na trgu zložljivih mobilnikov in samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bo pridružilo še več podjetij. Zdi se, da Xiaomi v tej smeri precej napreduje, saj je bil v kitajski podzemni železnici opažen zakamufliran prepogljivi model tega podjetja.

slikaGoogle sporočil, da je bil nakup Fitbita končan
20.01.2021

Prejšnji teden je velikan Google v sporočilu za javnost sporočil, da je nakup družbe Fitbit vendarle končan. Napoved je objavil Rick Osterloh, višji podpredsednik Googlovih naprav in storitev.

slikaZDA uvrstile Xiaomi na črni seznam
18.01.2021

Ameriška vlada je prejšnji teden Xiaomi razglasila za "komunistično kitajsko vojaško podjetje" in ga uvrstila na črni seznam. Posledično to pomeni, da bo ameriškim podjetjem in vlagateljem prepovedano vlagati v Xiaomi, tisti, ki pa že imajo delnice podjetja, pa jih bodo primorani prodati do novembra letos.

slikaPregled Googlovega telefona namiguje na funkcijo beleženja klicev
15.01.2021

Lani je Google pri aplikaciji Phone predstavila novo funkcijo snemanja klicev, ki deluje samo z napravami Pixel ter nekaterimi telefoni Nokia in Xiaomi. Na zaslonu tekočega klica se prikaže gumb za snemanje, ki ob pritisku predvaja posnetek, ki oba udeleženca obvesti, da se klic snema.

slikaSamsung bo predstavil množico ISOCELL senzorjev, vključno z 200 MP
13.01.2021

Po mnenju enega najbolj zanesljivih Samsungovih poznavalcev IceUniverse, naj bi korejski tehnološki velikan letos predstavil veliko novih senzorjev za kamere ISOCELL, verjetno pa bo kmalu na voljo tudi tak z ločljivostjo 200 MP.

članki

iPhone je dolgočasen, Androidi zakomplicirani


19.12.2011
Objavil: Mitja Zupančič

"Microsoftova Windows Phone platforma je prava popestritev v trgu prenatrpanem z iPhone in Android mobilniki."

Le kdo je to dejal? Nihče drug, kot Niels Munksgaard, mož iz oddelka "Nokia Entertainment Global" in v intervjuju za Pocket-Lint dodal: "Opažamo, da je mladina vse bolj naveličana iPhone-ov. Vsi imajo iPhone. Na drugi strani jih je veliko nezadovoljnih s kompleksnostjo in varnostjo Androidov. Mladi uporabniki si želijo najboljše zadeve, želijo si nekaj novega. Tako se obračajo k Windows Phone platformi."

Munksgaard je še razložil Nokijino politiko, kjer uporabljajo drugačen pristop za razliko od ostalih, ki samo reciklirajo svoje izdelke. "Trg je izredno natrpan. Osebno se mi zdi kot morje "enakosti. Ko greš do kakšne trgovine z mobilniki, opaziš številne črne škatlice, kar je precej konfuzno do uporabnikov. Na trg si želimo poslati drugačne naprave in stortive."

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki