marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaIDC predvideva 12 odstotni padec prodaje mobilnikov v letošnjem letu
05.06.2020

Zadnja napoved analitikov IDC glede prodaje mobilnikov je razkrila, da bo padec v letošnjem letu kar 12 odstoten. Pričakuje se, da bo letos prodanih 1,2 milijarde mobilnikov, kar je 11,9 odstotni padec glede na lansko leto. Nova predvidevanja bazirajo na rezultatih prvega četrtletja.

slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

članki

iPhone 5S po prodaji prehitel Galaxy S4


16.12.2013
Objavil: Dare Gliha

Analisti Counterpointa so predstavili prodajne številke za mesec oktober. V njih navajajo, da je Applov iPhone 5S po prodaji prehitel Samsungov Galaxy S4, čeprav Apple večinoma ni uspel dostaviti ustreznega števila mobilnikov za potrebe trga.

Povečanje prodaje gre pripisati povečanju prodaje na Kitajskem, kjer je Apple svoj tržni delež dvignil za kar devet odstotkov na skupno 12 %. Sedaj ko se zaloga veča analisti pričakujejo še večji skok prodaje.

»Ker je Apple dosegel dogovor s China mobile se pričakuje, da se bo prodaja še zvišala«, je delaj Tom Kang, predstavnik Counterpointa. »To bi lahko Applu tudi omogočilo, da se povzpne na prvo mesto med pametnimi mobilniki na Kitajskem v decembru ali januarju,« je še dodal.

Applov agresiven pristop na Kitajskem se očitno obrestuje. Ali bodo uspelu zadržati dobro prodajo pa bo znano v prihajajočih mesecih.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki