marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

iPhone 5 z virtualnimi tipkami?


22.04.2011
Objavil: Mitja Zupančič

Pred kratkim je v javnost prišel eden izmed mnogih Applovih patentov. Bo uporabljen že na prihajajočem iPhone-u 5?

Patent imenovan "side indicators" razkriva podrobnosti vizualnih indikatorjev in virtualnih tipk vgrajenih v zunanjem okvirju mobilnika. Pri tem se na primarnem zaslonu v aplikacijah posledično umaknejo opcijske tipke in se prestavijo na okvir, kjer bi bil vgrajen poseben "segmentiran elektrosvetlikajoči" zaslon.

Preprost primer: igranje streljačine na zaslonu občutljivem na dotik bo sedaj precej lažje, predvsem zaradi uporabe stranskih tipk. Tako bo konec zakrivanja zaslona s prsti.

Ob neuporabi so ikone neosvetljene, tako je okvir "čist" in preprost, kot na iPhone-u 4 ali iPad-u 2. Uporabnik bi lahko te "bližnjice", ki se ravnajo tudi na položaj "zasuka" telefona tudi popolnoma izklopili.

Patent je bil podan že leta 2009 in uporaba v iPhone-u 5 povzroča bolj ali manj le ugibanja. Medtem ko se pojavlja vse več govoric o večjem zaslonu, bi bila uporaba omenjene tehnologije precej logična.

Vir slike: Apple insider

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki