marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

iPhone 5 - nas čaka presenečenje?


11.04.2011
Objavil: Mitja Zupančič

Predstavitev novega iPhone-a 5 povzroča zadnje čase mnogo debat. Oznanitev tradicionalne Applove konference na prihajajočem WWDC 6. junija 2011 je povzročila nekaj dvomov o predstavitvi novega iPhone-a 5. Na to namigujejo tudi poteze prodajalcev in njihovo večanje zaloge trenutnega modela. Tako bi se prvič zgodilo, da novega mobilnika ne bomo videli že junija.

Nek japonski spletni portal je objavil zanimivo novico. Pri Applu namreč še vedno niso naročili komponent kitajskih proizvajalcev, nekaj kar bi v tem času moralo biti že v polnem zamahu. Isti viri tudi zatrjujejo, da iPhone 5 sploh ni v Applovem načrtu za leto 2011. Tako se zna zgoditi, da bo mobilnik na voljo šele okoli božiča.

Analitik podjetja Gartner, Michael Gartenberg, je za "Mac" in tehnološko stran "The Loop" povedal, da mobilnika definitivno ne bo junija: "Pri Apple-u nimajo nikakršnega razloga o nekem predvidljivem vzorcu predstavitev. S tem lahko prav tako malce presenetijo konkurenco."

Fantje iz Cupertina se na prihajajočem WWDC 2011 osredotočajo na programsko opremo. Predvideva se nov "oblačni" sistem, ki bo vgrajen v iOS 5. Le-ta naj bi bil velik korak naprej, zatorej se vsa pozornost usmerja drugam, kot pa na strojni del Apple-a.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki