marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaQualcomm tiho predstavi čipovje Snapdragon 6s Gen 3
14.06.2024

Qualcommova trenutna shema poimenovanja je lahko včasih zmedena, vendar črka „s“ na splošno označuje „nižji“ model v liniji in točno to je novi Snapdragon 6s Gen 3. Qualcomm je informacije o novi mobilni platformi tiho in brez velikega pompa objavil na svoji spletni strani. Razumemo, saj Snapdragon 6s Gen 3 ni posebno zanimiv čip.

slikaHibridna umetna inteligenca v službi človeka odpira nove možnosti
12.06.2024

Smo na začetku najbolj vznemirljivega in morda enega od prelomnih trenutkov v tehnološki industriji. Vstopili smo v dobo mobilne umetne inteligence – ki jo je začel Samsung z uvedbo funkcij Galaxy AI na Galaxy S24 seriji, njihovem prvem telefonu z umetno inteligenco.

slikaV aprilu povečana prodaja iPhonov na Kitajskem
10.06.2024

Pred nekaj tedni je Tim Cook napovedal, da bo prodaja iPhonov na nekaterih trgih (tudi na Kitajskem) narasla in imel je prav. Poročilo Kitajske akademije za informacijsko in komunikacijsko tehnologijo (CAICT) kaže, da so se pošiljke pametnih telefonov tujih blagovnih znamk aprila povečale za 52 % - in večina telefonov tujih blagovnih znamk na Kitajskem ima na zadnji strani logotip Apple.

slikaGoogle bo omogočil urejanje sporočil RCS
07.06.2024

Urejanje sporočil v aplikacijah za klepet je fukcija, ki je znana že vrsto let, vendar smo končno dočakali, da so jo sprejeli tudi nekateri največji odjemalci za sporočanje. Instagram je pred kratkim uvedel funkcijo urejanja v svojih klepetalnicah skupaj s Facebookovim Messengerjem in aplikacijo WhatsApp. Zdaj pa Google to omogoča tudi za sporočila RCS.

članki

iPhone 17 Slim bo dražji od iPhona 17 Pro Max


29.05.2024
Objavil: Dare Gliha

Slišali smo že, da Apple prihodnje leto prenavlja svojo linijo iPhonov, opušča model Plus in namesto njega uvaja model Slim. Toda do zdaj smo mislili, da bo iPhone 17 Slim v podobnem položaju kot model Plus, le da bo tanjši.

Po navedbah najnovejših govoric pa temu ne bo tako. Namesto tega bo iPhone 17 Slim postal najprestižnejši v skupini in tako dražji celo od iPhona 17 Pro Max.

Zdi se, da Apple v teh dneh obožuje tankost, saj je nedavno izdal najtanjšo napravo, kar jih je kdajkoli izdelal, 13-palčni iPad Pro, zdaj pa očitno želi skrajšati tudi iPhone - in to, kot se za Apple spodobi, za višjo ceno.

Več virov naj bi iPhone 17 Slim opisalo kot preskok na ravni iPhona X v smislu oblikovalskega jezika za Apple, do leta 2025 pa bo zagotovo čas za svež videz. Pričakuje se, da bo „bistveno tanjši“ od vseh predhodnih iPhonov in da bo morda uporabljal aluminijasto ohišje.

Oblika še ni dokončno določena, Apple pa očitno še vedno preučuje več možnosti. Dinamični otok bo manjši, otok zadnje kamere pa se bo verjetno premaknil na sredino telefona. Velikost zaslona še ni jasna, čeprav so prejšnje govorice trdile, da bo zaslon telefona iPhone 17 Slim manjši od zaslona telefona iPhone 15 Plus.

Če se sprašujete, zakaj bo model Plus po letošnjem letu ukinjen, je to preprosto - prodajne številke. Novi iPhone Slim bi lahko namesto tega deloval kot model „halo“, ki bi pritegnil veliko več ljudi, kot bi jih lahko kdajkoli pritegnil model Plus.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki