marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHONOR kmalu na borzi
01.12.2023

HONOR, ki zadnja tri leta deluje samostojno, dosega hitro poslovno rast. Skupaj z nenehnim izboljševanjem korporativnega upravljanja je ta razvoj močno povečal splošno konkurenčnost in tržni položaj družbe.

slikaApple uporabnikom iPhona 14 omogoča dodatno leto brezplačne storitve SOS v sili
29.11.2023

Apple je ob napovedi serije telefonov iPhone 14 septembra lani obljubil dve leti brezplačne storitve SOS v sili prek satelita, zdaj pa jo brezplačno podaljšuje še za eno dodatno leto. Funkcija uporabnikom omogoča, da se obrnejo na pomoč v sili na območjih brez mobilnih povezav.

slikaQualcomm predstavil Snapdragon 7 Gen 3
27.11.2023

Qualcomm je s Snapdragonom 7 Gen 3 najavil svoj najnovejši čipovski nabor srednjega razreda serije 7 za mobilne naprave. Čeprav poimenovanje morda nakazuje, da gre za naslednika SD 7+ Gen 2 ali SD 7s Gen 2, se novi čip umešča med omenjena modela. Snapdragon 7 Gen 3 tako prinaša 15 % hitrejši procesor in 50 % zmogljivejši grafični procesor.

slikaSamsung četrto leto zapored uvrščen med pet najboljših globalnih blagovnih znamk
24.11.2023

Podjetje Samsung je že četrto leto zapored prejelo priznanje svetovnega svetovalnega podjetja za blagovne znamke Interbrand kot Global Top 5 blagovna znamka. Interbrand vsako leto objavi seznam najboljših globalnih blagovnih znamk. Na letošnjem seznamu pa je razvidno, da je vrednost Samsung blagovne znamke dosegla 91,4 milijarde dolarjev in se je v primerjavi z letom prej povečala za 4 odstotke.

članki

iPhone 16 Pro prinaša Wi-Fi 7, posodobljen modem 5G in ultraširokokotno kamero 48 MP


23.10.2023
Objavil: Dare Gliha

Znani tehnološki analitik Jeff Pu je objavil nov niz domnev o seriji iPhone 16 za naslednje leto, v katerem so podrobno opisane nekatere glavne izboljšave, ki jih bosta prinesla modela iPhone 16 Pro in Pro Max.

Prihodnje leto bodo iPhoni Pro pridobili povezljivost Wi-Fi 7, kar bo nadgradnja modelov iPhone 15 Pro, ki podpirajo Wi-Fi 6e. Modela 16 Pro in Pro Max bosta prejela tudi modem Qualcomm Snapdragon X75, ki naj bi v primerjavi z modemom X70 iz generacije iPhone 15 zagotavljal višje hitrosti prenosa 5G, poleg tega pa tudi boljše delovanje baterije.

Oba modela 16 Pro bosta dobila posodobljeni ultravisokoločljivi kameri 48 MP, model 16 Pro pa naj bi pridobil objektiv 12 MP s tetra-prismo, ki ga najdemo na iPhonu 15 Pro Max, s 5-kratno optično povečavo. Novi senzor za povečavo bo nameščen zaradi večjih dimenzij prihajajočih modelov iPhone Pro - model 16 Pro naj bi imel 6,3-palčni zaslon, medtem ko bo model 16 Pro Max verjetno opremljen s 6,9-palčno ploščo.

Jeff Pu meni, da bo iPhone 16 prinesel manj zmogljivo različico čipa A17 Pro, ki ga najdemo v modelih 15 Pro in 15 Pro Max, z 8 GB pomnilnika RAM in enako dvojno kamero kot iPhone 15 ter manjšo nadgradnjo na Wi-Fi 6e.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki