marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHONOR želi doseči najvišjo raven kakovosti izdelkov
07.06.2023

HONOR konsistentno posveča veliko pozornosti raziskavam in razvoju, do sedaj so vložili več kot 20 milijonov dolarjev v sofisticirano opremo za testiranje kakovosti v svojem Global Compliance and Testing Centru (GCTC). HONOR tako izvaja interne teste za preverjanje več kot 200 certifikacijskih standardov, vključno s certifikatom Conformité Européenne (CE).

slikaXiaomi v prvem četrtletju prodal 30 milijonov telefonov
05.06.2023

Xiaomi je objavil svoje finančno poročilo za prvo četrtletje 2023. Številke so za kitajskega proizvajalca obetavne. Podjetje je imelo med januarjem in marcem 2023 594,8 milijona mesečnih aktivnih uporabnikov, do objave poročila pa mu je uspelo doseči mejnik 600 milijonov.

slikaZaslon, ki uporabnikom pomaga pri večjem izločanju melatonina pred spanjem
02.06.2023

HONOR namenja veliko pozornosti varni uporabi pametnih telefonov, predvsem ko gre za zdravje in zaščito oči. Tako je nedavno predstavljeni telefon HONOR Magic5 Pro postal prvi pametni telefon s certifikatom TÜV Rheinland Circadian Friendly, ki podpira možnost Circadian Night Display.

slikaSerija iPhone 16 Pro bo dobila večje zaslone in periskopske kamere
31.05.2023

Medtem ko bo serija iPhone 15 predvidoma predstavljena jeseni, se govorice o generaciji iPhone 16 pojavljajo že več mesecev. Znani Applov analitik Min-Chi Kuo je delil svojo najnovejšo informacijo, ki kaže, da bosta telefona iPhone 16 Pro in 16 Pro Plus ponujala večje zaslone in periskopske senzorje kamer.

članki

Novo poročilo potrjuje, da bo iPhone 14 uporabljal čipovje A15, 14 Pro pa A16


15.06.2022
Objavil: Dare Gliha

Že marca je znani Applov analitik Ming-Chi Kuo poročal, da bosta prvi dve različici iPhona 14 (predvidoma iPhone 14 in iPhone 14 Max) imeli čip A15, medtem ko bosta le modela iPhone 14 Pro opremljena z novim čipovjem A16 Bionic. To informacijo potrjuje tudi novo poročilo podjetja TrendForce.

V poročilu industrije Trend Force je omenjeno, da bodo za razliko od prejšnjih modelov le v seriji iPhone 14 Pro uporabljeni najnovejši procesorji. Medtem ko sta iPhone 13 mini in iPhone 13 uporabljala čip A15, sta sta vseeno imela le 4 GB pomnilnika RAM in štirijedrni grafični procesor, medtem ko sta modela iPhone 13 Pro uporabljala čip A15 s 6 GB pomnilnika RAM in petjedrni grafični procesor. Domneva se, da bosta modela 14 in 14 Max uporabljala najnovejši čip z več RAM-a in GPU-ja.

Razlog za takšno odločitev glede strojne opreme je verjetno pomanjkanje v dobavni verigi po vsej industriji, zato Apple ne bi mogel zagotoviti najnovejšega čipovja za svoje modele nižjega razreda. Apple bo svojo dobavno verigo raje osredotočil na proizvodnjo dražjih modelov Pro.

Ne glede na razlog se Applov čip A15 ne more kosati s trenutnimi konkurenčnimi čipovskimi nabori in to, da bodo iPhoni osnovne kategorije opremljeni s tem čipom, skoraj zagotovo ne bo pomenilo slabše prodaje.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki