marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaAmeriški senatorji pozivajo k enotnemu standardu glede polnilnikov
27.06.2022

Evropski parlament je določil, da mora biti vsa mala in srednje velika potrošniška elektronika obvezno opremljena s polnilnim priključkom USB-C. Dva ameriška senatorja v odprtem pismu ministru za trgovino pozivata k podobni politiki tudi v ZDA.

slikaQualcomm se je uspešno pritožil na globo v višini milijarde evrov
24.06.2022

Leta 2018 je protimonopolni regulator EU podjetju Qualcomm naložil globo v višini ene milijarde evrov in ga obtožil, da je v obdobju med letoma 2011 in 2016 podjetju Apple plačal, da je uporabljalo Qualcommove modeme, namesto da bi prešlo h konkurenci, kot je Intel. Podjetje se je na globo pritožilo, sodišče Evropske unije pa je sedaj globo razveljavilo, poroča Reuters.

slikaGoogle Maps odslej prikazuje kakovost zraka v okolici
22.06.2022

Google Maps je v ZDA v operacijskih sistemih Android in iOS predstavil nov prikaz kakovosti zraka. Ta bo pokazal, kaj lahko pričakujete glede zraka: ali je smog, dim, kaj drugega je slabo ali pa je preprosto čudovito.

slikaSnapdragon 8 Gen 2 naj bi imel zelo nenavadno konfiguracijo procesorjev
20.06.2022

Snapdragon 8+ Gen 1 bo do konca leta zadovoljil potrebo po zmogljivem čipovju, zato Qualcomm razmišlja, kaj ponuditi potem. In to, kar bo sledilo, je zelo nenavadna konfiguracija procesorjev 1+2+2+3, vsaj tako poroča Digital Chat Station.

slikaDogodek ob predstavitvi telefona Nothing phone (1) je načrtovan za 12. julij
17.06.2022

Do dolgo pričakovane napovedi prvega pametnega telefona podjetja Nothing je še slab mesec dni. Tehnološko zagonsko podjetje je razkrilo, da bo svoj telefon (1) predstavilo 12. julija in da bo imelo dogodek v Londonu, ki ga bodo lahko vsi preko spleta spremljali v živo.

članki

Novo poročilo potrjuje, da bo iPhone 14 uporabljal čipovje A15, 14 Pro pa A16


15.06.2022
Objavil: Dare Gliha

Že marca je znani Applov analitik Ming-Chi Kuo poročal, da bosta prvi dve različici iPhona 14 (predvidoma iPhone 14 in iPhone 14 Max) imeli čip A15, medtem ko bosta le modela iPhone 14 Pro opremljena z novim čipovjem A16 Bionic. To informacijo potrjuje tudi novo poročilo podjetja TrendForce.

V poročilu industrije Trend Force je omenjeno, da bodo za razliko od prejšnjih modelov le v seriji iPhone 14 Pro uporabljeni najnovejši procesorji. Medtem ko sta iPhone 13 mini in iPhone 13 uporabljala čip A15, sta sta vseeno imela le 4 GB pomnilnika RAM in štirijedrni grafični procesor, medtem ko sta modela iPhone 13 Pro uporabljala čip A15 s 6 GB pomnilnika RAM in petjedrni grafični procesor. Domneva se, da bosta modela 14 in 14 Max uporabljala najnovejši čip z več RAM-a in GPU-ja.

Razlog za takšno odločitev glede strojne opreme je verjetno pomanjkanje v dobavni verigi po vsej industriji, zato Apple ne bi mogel zagotoviti najnovejšega čipovja za svoje modele nižjega razreda. Apple bo svojo dobavno verigo raje osredotočil na proizvodnjo dražjih modelov Pro.

Ne glede na razlog se Applov čip A15 ne more kosati s trenutnimi konkurenčnimi čipovskimi nabori in to, da bodo iPhoni osnovne kategorije opremljeni s tem čipom, skoraj zagotovo ne bo pomenilo slabše prodaje.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki