marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

članki

Novo poročilo potrjuje, da bo iPhone 14 uporabljal čipovje A15, 14 Pro pa A16


15.06.2022
Objavil: Dare Gliha

Že marca je znani Applov analitik Ming-Chi Kuo poročal, da bosta prvi dve različici iPhona 14 (predvidoma iPhone 14 in iPhone 14 Max) imeli čip A15, medtem ko bosta le modela iPhone 14 Pro opremljena z novim čipovjem A16 Bionic. To informacijo potrjuje tudi novo poročilo podjetja TrendForce.

V poročilu industrije Trend Force je omenjeno, da bodo za razliko od prejšnjih modelov le v seriji iPhone 14 Pro uporabljeni najnovejši procesorji. Medtem ko sta iPhone 13 mini in iPhone 13 uporabljala čip A15, sta sta vseeno imela le 4 GB pomnilnika RAM in štirijedrni grafični procesor, medtem ko sta modela iPhone 13 Pro uporabljala čip A15 s 6 GB pomnilnika RAM in petjedrni grafični procesor. Domneva se, da bosta modela 14 in 14 Max uporabljala najnovejši čip z več RAM-a in GPU-ja.

Razlog za takšno odločitev glede strojne opreme je verjetno pomanjkanje v dobavni verigi po vsej industriji, zato Apple ne bi mogel zagotoviti najnovejšega čipovja za svoje modele nižjega razreda. Apple bo svojo dobavno verigo raje osredotočil na proizvodnjo dražjih modelov Pro.

Ne glede na razlog se Applov čip A15 ne more kosati s trenutnimi konkurenčnimi čipovskimi nabori in to, da bodo iPhoni osnovne kategorije opremljeni s tem čipom, skoraj zagotovo ne bo pomenilo slabše prodaje.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki