marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaiOS 15 na začetku ni sprejet tako dobro kot iOS 14
15.10.2021

Najnovejši operacijski sistem iOS 15 je v prvih 14 dneh na svoj iPhone naložilo manj uporabnikov, kot jih je to storilo ob predstavitvi iOS 14. Možen razlog je tudi več odkritih napak s strani prvih testnih preizkuševalcev.

slikaSamsung pričakuje prve 3nm čipe v prvem polletju 2022
13.10.2021

Na letnem forumu Samsung Foundry je Choi Si-young govoril o prihodnosti Samsungove proizvodnje čipov in o tem, kaj bo svetovno pomanjkanje pomenilo za prihodnost podjetja. Si-young je povedal več tudi o Samsungovem načrtu za izdelavo 3nm in 2nm čipov.

slikaEvropska komisija preučuje Apple Pay
11.10.2021

Evropska komisija je Applove poslovne prakse pred kratkim postavila pod mikroskop. V začetku tega leta je ugotovila, da je davčna politika Apple App Store v nasprotju s konkurenčno zakonodajo EU, zdaj pa se z regulativnimi ukrepi sooča še Apple Pay.

slikaSamsungov prihajajoči Galaxy S22 naj bi predstavljal več kot polovico proizvodnje
08.10.2021

Samsungova linija Galaxy S22 naj bi bila predstavljena v prvem četrtletju prihodnjega leta. Časnik The Elec sedaj navaja, da Samsung cilja, da bi standardni model Galaxy S22 s 6,1-palčnim zaslonom predstavljal 50 do 60 odstotkov celotne prodaje nove serije S. 6,6-palčni model naj bi predstavljal 20 %, S22 Ultra pa 20 do 30 % prodaje.

slikaZemljevidi Petal prejeli prestižno nagrado Red Dot
06.10.2021

Huawei je sporočil, da je aplikacija Petal Maps po zaslugi inovativnih funkcij in preproste rabe prejela prestižno nemško nagrado Red Dot. Nagrada sovpada s predstavitvijo novih funkcij in nadgradnje uporabniškega vmesnika, kar dodatno izboljša zmogljivosti navigacijske storitve na pametnih napravah Huawei.

članki

Apple iPhone 13 Pro in Pro Max ne prikazujeta vseh aplikacij v 120Hz


29.09.2021
Objavil: Dare Gliha

Linija iPhone 13 je uradno v prodaji od prejšnjega petka. Prvi kupci so svoje mobilnike že prejeli na domači naslov, ravno tako so najbolj neučakani nove naprave že lahko kupili v trgovinah. Pri tem pa se je že pojavila prva napaka. Prvi kupci namreč poročajo, da zaslon ProMotion ne deluje tako, kot je to zamišljeno.

IPhone 13 Pro in 13 Pro Max imata zaslon ProMotion, kar pomeni, da podpirata hitrosti osveževanja do 120 Hz. Funkcija je na iPadu Pro na voljo že od leta 2017, na iPhonu pa je prvič na voljo pri liniji 13.

iOS 15 podpira ProMotion v vseh aplikacijah, medtem ko se pomikate ali izvajate celozaslonske prehode, na primer preklapljanje med aplikacijami ipd. Vseeno pa je portal 9to5Mac prvi poročal, da so številne animacije še vedno omejene na 60 Hz, kar seveda ne ponuja prednosti zaslonov ProMotion.

Zaslon iPhone 13 Pro sicer prikazuje večino animacij v 120 Hz, vendar je še vedno veliko animacij, ki ne izkoriščajo v celoti prednosti večjega osveževanja. Applove prednameščene aplikacije vse pravilno izvajajo bolj gladke prehode, problem se pojavljajo le pri aplikacijah drugih izdelovalcev.

Apple je za 9to5Mac potrdil, da morajo razvijalci svojim aplikacijam omogočiti podporo višjih hitrosti sličic. To dosežejo tako, da razvijalci dodajo nov ključ info.plist, ki omogoči, da njihove aplikacije podpirajo 120 Hz. Apple bo to dokumentacijo kmalu objavil, posodobitev programske opreme s strani razvijalcev pa bo odpravila napako in s tem izkoriščanje vseh prednosti zaslona ProMotion.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki