marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaJe Samsung potihoma ukinil serijo Note?
01.12.2021

Na začetku leta so pri Samsungu napovedali, da bodo preskočili eno generacijo mobilnikov Note, da pa bodo že prihodnje leto ponovno predstavili novosti iz te serije. Sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo drugačne novice, ki ne bodo po godu ljubiteljem mobilnikov Note.

slikabob ob desetletnici povečuje količine podatkov
29.11.2021

Pred desetimi leti je na slovenski trg mobilnih storitev vstopil popolnoma nov igralec, ki se je širni Sloveniji predstavil z drzno obljubo – mobilni paketi brez višanja cen, brez vezav in brez skritih stroškov. Obljubo pri bobu držijo še danes, ko na svoji torti pihajo že 10 svečko in ob tem uporabnikom podarjajo rojstnodnevno darilo.

slikaNov čipset Snapdragon omogoča hitro polnjenje do 150 W
29.11.2021

Qualcomm naj bi konec meseca predstavil nov čip, ki se bo imenoval Snapdragon 8 Gen 1. Digital Chat Station na Weibu trdi, da bodo nekateri mobilniki s tem čipom imeli hitro polnjenje s kar 150 W, vendar pa bodo predstavljeni kasneje, saj prva serija čipov ni pripravljena na take hitrosti polnjenja.

slikaXiaomi odprl svojo trgovino tudi v Ljubljani
27.11.2021

Tehnološki velikan Xiaomi je včeraj v Ljubljani odprl drugo trgovino Xiaomi Store v Sloveniji. Xiaomi širi svoje poslovanje na slovenskem trgu z jasnim strateškim ciljem – omogočiti enostavnejšo dostopnost svojih pametnih telefonov in izdelkov iz ekosistema ljubiteljem Xiaomija v Sloveniji.

slikaHuawei in trivago sklenila strateško partnerstvo
26.11.2021

Vodilna globalna storitev za primerjavo nastavitev trivago in Huawei sta objavila partnerstvo pri razvoju rešitev za okolje mobilnih storitev Huawei. V trgovini AppGalley je tako že na voljo aplikacija trivago, ki omogoča takojšnjo primerjavo nastanitvenih ponudb vseh glavnih ponudnikov spletnih rezervacij.

članki

Za povečanje proizvodnje iPhonov 13 bodo žrtve iPadi


10.11.2021
Objavil: Dare Gliha

Nikkei Asia je razkril, da se je Apple odločil zmanjšati proizvodnjo iPadov. Proizvajalci jabolčnih naprav so namreč postali žrtev omejitev globalne dobavne verige, vsa sredstva pa bodo zaradi tega preusmerjena na proizvodnjo linije iPhone 13. S tem bodo zagotovili nemoteno dobavo novih telefonov.

Povpraševanje po iPadih se je zaradi dela in učenja na daljavo med pandemijo dejansko povečalo. Nikkei Asia je lani navedel 6,7-odstotno povečanje prodaje (na 53,2 milijona naprav), s čimer je Apple pokril skoraj tretjino celotnega trga tabličnih računalnikov na svetu. Vendar pa so se pri Applu sedaj odločili dati prednost proizvodnji mobilnikov iPhone 13, predvsem zaradi večjega povpraševanja na trgih Evrope in Amerike.

Serija iPhone 13 ima skupen čipset z iPadi mini, gre za A15 Bionic, enaki so tudi čipi za pomnilnik in shranjevanje. Apple se ob tem zaveda, da bi to lahko vplivalo na prihodke iPada, vendar je finančni direktor Luca Maestri dejal, da je to edini izdelek v portfelju, kjer trenutno beležijo padec prodaje.

Analitiki sicer niso presenečeni nad Applovo odločitvijo. Brady Wang, tehnični analitik pri Counterpoint Research je za Nikkei Asia povedal, da je "pričakovano", da ima proizvodnja iPhonov prednost. Apple proda več kot 200 milijonov pametnih telefonov na leto, zato so središče njihovega ekosistema, konec koncev pa tudi najbolj prepoznan izdelek blagovne znamke. Ne nazadnje pa ima Apple na trgu tabličnih računalnikov tako veliko prednost pred konkurenco, da si to lahko privošči.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki