marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaHuawei Pura 70 Ultra z najboljšimi kamerami in najvišjo oceno v zgodovini Dxomark
24.05.2024

Globalni laboratorij za ocenjevanje fotografskih zmogljivosti kamer je pametnemu telefonu Huawei Pura 70 Ultra podelil najvišjo oceno v zgodovini ocenjevanja – kar 163 točk. Mobilnik je tako daleč za sabo pustil vse največje konkurente.

slikaProdaja pametnih telefonov v ZDA še naprej upada, Apple pa je še vedno na vrhu
22.05.2024

Družba Counterpoint Research je objavila analizo trga pametnih telefonov v Združenih državah Amerike za prve tri mesece leta 2024. Glede na poročilo so se pošiljke na letni ravni zmanjšale za 8 %, kar pomeni šesto zaporedno četrtletje medletnega upada.

slikaHONOR na mobilnikih Magic6 Pro in Magic V2 s programom za razvijalce Android 15 Beta
20.05.2024

HONOR je objavil, da je Android 15 Beta 1 na voljo razvijalcem naprav HONOR. Mobilnika HONOR Magic6 Pro in HONOR Magic V2 sta prvi napravi, ki bosta prejeli to posodobitev. Ta program razvijalcem HONOR ponuja zgodnji dostop do najnovejših posodobitev sistema Android, s čimer lahko preizkušajo nove funkcije in izboljšajo združljivost svojih aplikacij na vodilnih pametnih telefonih HONOR.

slikaiPhone 16 Pro naj bi imel za 20 % svetlejši zaslon
17.05.2024

Po novih govoricah iz Kitajske, ki jih je na Weibo objavil uporabnik Instant Digital, bo imel iPhone 16 Pro, ki bo prišel konec letošnjega leta, za 20 odstotkov svetlejši zaslon kot njegov predhodnik.

članki

Za povečanje proizvodnje iPhonov 13 bodo žrtve iPadi


10.11.2021
Objavil: Dare Gliha

Nikkei Asia je razkril, da se je Apple odločil zmanjšati proizvodnjo iPadov. Proizvajalci jabolčnih naprav so namreč postali žrtev omejitev globalne dobavne verige, vsa sredstva pa bodo zaradi tega preusmerjena na proizvodnjo linije iPhone 13. S tem bodo zagotovili nemoteno dobavo novih telefonov.

Povpraševanje po iPadih se je zaradi dela in učenja na daljavo med pandemijo dejansko povečalo. Nikkei Asia je lani navedel 6,7-odstotno povečanje prodaje (na 53,2 milijona naprav), s čimer je Apple pokril skoraj tretjino celotnega trga tabličnih računalnikov na svetu. Vendar pa so se pri Applu sedaj odločili dati prednost proizvodnji mobilnikov iPhone 13, predvsem zaradi večjega povpraševanja na trgih Evrope in Amerike.

Serija iPhone 13 ima skupen čipset z iPadi mini, gre za A15 Bionic, enaki so tudi čipi za pomnilnik in shranjevanje. Apple se ob tem zaveda, da bi to lahko vplivalo na prihodke iPada, vendar je finančni direktor Luca Maestri dejal, da je to edini izdelek v portfelju, kjer trenutno beležijo padec prodaje.

Analitiki sicer niso presenečeni nad Applovo odločitvijo. Brady Wang, tehnični analitik pri Counterpoint Research je za Nikkei Asia povedal, da je "pričakovano", da ima proizvodnja iPhonov prednost. Apple proda več kot 200 milijonov pametnih telefonov na leto, zato so središče njihovega ekosistema, konec koncev pa tudi najbolj prepoznan izdelek blagovne znamke. Ne nazadnje pa ima Apple na trgu tabličnih računalnikov tako veliko prednost pred konkurenco, da si to lahko privošči.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki