marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

članki

iPad mini še ne bo izginil, zložljivi iPad pa bo drag


09.01.2023
Objavil: Dare Gliha

iPhone ni takoj uničil iPoda, saj je bil predvajalnik MP3 cenejši, zato se je obdržal še nekaj let. Zdaj, ko se Apple pripravlja na vstop v novo kategorijo izdelkov zložljivih tablic, se pojavljajo govorice, da bo ukinil izdelek iz stare kategorije. Portal The Elec je poročal, da namerava Cupertino ukiniti iPad mini, ko bo na trg prišla njegova zložljiva tablica.

Analitik Ming-Chi Kuo se s to oceno ne strinja, razlog pa je preprost - zložljivi iPad bo imel "občutno višjo ceno" kot mini. Tudi iPad mini (2021) se je moral pred kratkim podražiti, saj se trg elektronike še vedno ni normaliziral.

Kuo dodaja, da je v razvoju nov iPad mini, ki bo imel hitrejši čipset. Model iz leta 2021 je bil predstavljen s takratnim procesorjem Apple A15 Bionic. Novi mini naj bi prišel konec leta 2023 ali v prvi polovici leta 2024, do takrat pa bosta na voljo čipovja A16 in A17 (katero bo uporabljeno v tablici, je verjetno odvisno od donosnosti in cen).

Apple preučuje tudi možnost, da bi proizvodnjo iPadov preselil v Indijo, saj so skoraj vse njegove tovarne na Kitajskem in jih je prizadel vsak val COVID (tudi ta).

Kar zadeva zložljivo napravo, analitiki menijo, da bo Apple začel z napravo v velikosti iPada, saj bi jo bilo lažje izdelati (in manj tvegano) kot napravo v velikosti iPhona. Trenutni načrti predvidevajo začetek prodaje leta 2024. Morda bo velika, saj se pojavljajo informacije, da Apple sodeluje s podjetjema Samsung in LG pri razvoju zložljivih zaslonov OLED, velikih do 20,25 palca.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki