marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaApple v Evropi pričel s prodajo obnovljenih modelov iPhone 13
06.02.2023

Apple je pričel prodajati obnovljene modele iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro in iPhone 13 Pro Max v Veliki Britaniji, Nemčiji, Italiji in Španiji. To je prvič, da so ti specifični telefoni v teh državah na voljo v Applovi spletni trgovini v okviru programa Certified Refurbished.

slikaIDC: Trg pametnih telefonov v Q4 2022 doživel neverjeten 18,3-odstotni padec
03.02.2023

IDC Smartphone Tracker je poročal o precej podpovprečnih podatkih o svetovnih dobavah pametnih telefonov v četrtem četrtletju leta 2022, saj se je trg zmanjšal za 18,3 % na 300,3 milijona dobav. Vseh pet glavnih blagovnih znamk se je v primerjavi s 4. četrtletjem 2021 soočilo z dvomestnim upadom na letni ravni, skupna številka pa predstavlja največji četrtletni upad.

slikaHuawei predstavlja rezultate raziskave nakupnih navad
01.02.2023

Huawei predstavlja poročilo o vpogledu v trg pametnih ur. Poročilo predstavlja ugotovitve in ponuja poglobljen vpogled v vedenje strank in tržne namere ob nakupu osebnih nosljivih naprav. Sklepi v poročilu temeljijo na različnih študijah, ki jih je Huawei izvedel interno in v sodelovanju z uglednimi raziskovalnimi inštitucijami: Ipsos Poljska, Pollster in GfK.

slikaHONOR bo na mobilnem kongresu v Barceloni predstavil nove mobilnike
31.01.2023

Iz podjetja HONOR so sporočili, da bodo na letošnjem sejmu MWC v Barceloni predstavili najnovejša premijska mobilna telefona HONOR, zložljivi pameti telefon HONOR Magic Vs in serijo HONOR Magic5.

članki

iPad mini še ne bo izginil, zložljivi iPad pa bo drag


09.01.2023
Objavil: Dare Gliha

iPhone ni takoj uničil iPoda, saj je bil predvajalnik MP3 cenejši, zato se je obdržal še nekaj let. Zdaj, ko se Apple pripravlja na vstop v novo kategorijo izdelkov zložljivih tablic, se pojavljajo govorice, da bo ukinil izdelek iz stare kategorije. Portal The Elec je poročal, da namerava Cupertino ukiniti iPad mini, ko bo na trg prišla njegova zložljiva tablica.

Analitik Ming-Chi Kuo se s to oceno ne strinja, razlog pa je preprost - zložljivi iPad bo imel "občutno višjo ceno" kot mini. Tudi iPad mini (2021) se je moral pred kratkim podražiti, saj se trg elektronike še vedno ni normaliziral.

Kuo dodaja, da je v razvoju nov iPad mini, ki bo imel hitrejši čipset. Model iz leta 2021 je bil predstavljen s takratnim procesorjem Apple A15 Bionic. Novi mini naj bi prišel konec leta 2023 ali v prvi polovici leta 2024, do takrat pa bosta na voljo čipovja A16 in A17 (katero bo uporabljeno v tablici, je verjetno odvisno od donosnosti in cen).

Apple preučuje tudi možnost, da bi proizvodnjo iPadov preselil v Indijo, saj so skoraj vse njegove tovarne na Kitajskem in jih je prizadel vsak val COVID (tudi ta).

Kar zadeva zložljivo napravo, analitiki menijo, da bo Apple začel z napravo v velikosti iPada, saj bi jo bilo lažje izdelati (in manj tvegano) kot napravo v velikosti iPhona. Trenutni načrti predvidevajo začetek prodaje leta 2024. Morda bo velika, saj se pojavljajo informacije, da Apple sodeluje s podjetjema Samsung in LG pri razvoju zložljivih zaslonov OLED, velikih do 20,25 palca.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki