marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHMD Global predstavil ugodnejšo 4G-izkušnjo z Nokio 215 4G in Nokio 225 4G
21.10.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je predstavil telefon Nokia 215 4G in telefon Nokia 225 4G – dva najnovejša člana družine funkcijskih telefonov Nokia. Oba telefona sta opremljena s povezljivostjo 4G, ki vam omogoča izjemno kakovostno klicanje v omrežjih VoLTE, enostavno brskanje po družabnih omrežjih in celo igre za več igralcev – vse v ugodnem paketu.

slikaSamsung še povečal prednost pred Huaweijem
19.10.2020

V zadnjem poročilu Counterpoint Researcha je navedeno, da je v avgustu Samsung povišal svoj tržni delež in tako še povišal prednost pred Huaweijem. Glede na poročilo je v avgustu Samsung dosegel 22 odstotni tržni delež.

slikaPametna ura Watch GT 2 Pro na voljo v Sloveniji
16.10.2020

Dober mesec dni po globalni predstavitvi na Kitajskem, je najnovejša pametna ura Huawei Watch GT 2 Pro na voljo tudi na slovenskih tleh. Za športno v nočno črni ali klasično v meglično sivi barvi je treba odšteti 329 €.

slikaQualcomm razvija lasten igričarski mobilni telefon
14.10.2020

Qualcomm je razposlal vabila za Snapdragon dogodek, ki se bo odvil v prvih dneh decembra. Predvideva se, da bodo na dogodku predstavili nov procesor Snapdragon 875, pri DigiTimes pa še navajajo, da bodo predstavili tudi lasten igričarski mobilni telefon.

slikaRast prodaje slikovnih senzorjev za mobilni trg
12.10.2020

Čeprav zaradi še vedno trajajoče korona krize skorajda celoten trg beleži padce prodaje, pa je trg slikovnih senzorjev vseeno v vzponu. V prvem polletju 2020 je tako zabeležena kar 15 odstotna rast glede na enako obdobje lani, skupen prihodek v tem času pa znaša 6,3 milijarde dolarja.

članki

Podjetje IP Mobile Inc. objavilo bankrot


20.11.2007
Objavil: Dare Gliha

IP Mobile Inc, Tokijsko telefonsko združenje je vladi vrnilo svojo licenco za novo mobilno storitev in hkrati objavilo svoj bankrot.

Predsednik IP Mobile Itsuo Sugimura je posredoval dokument, v katerem je zahtevek za vrnitev licence ministrstvu za komunikacije in notranje zadeve, v njem pa tudi navedel, da podjetje zaradi pomanjkanja sredstev ne more več nadaljevati s projektom. Ministrstvo bo licenco prevzelo licenco do konca letošnjega leta.

Nenavadno je tudi to, da je telekomunikacijsko podjetje bankrotiralo že pred lansiranjem svojih storitev, dejansko so na dan bankrota imeli že kar 900 milijonov jenov dolga. Ministrstvo je licenco podjetju podelilo novembra 2005. IP Mobile je želel lansirati svoje storitve v roku dveh let, vendar zaradi pomanjkanja sredstev do tega ni prišlo.

Konec septembra podjetje ni več plačevalo svojih računov, zato se je večina zaposlenih takrat tudi odločila zapustiti podjetje. S tem se je pričel začetek konca za to telekomunukacijsko podjetje iz Tokia.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki