marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaIDC predvideva 12 odstotni padec prodaje mobilnikov v letošnjem letu
05.06.2020

Zadnja napoved analitikov IDC glede prodaje mobilnikov je razkrila, da bo padec v letošnjem letu kar 12 odstoten. Pričakuje se, da bo letos prodanih 1,2 milijarde mobilnikov, kar je 11,9 odstotni padec glede na lansko leto. Nova predvidevanja bazirajo na rezultatih prvega četrtletja.

slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

članki

CircleTime - prvi vrtljiv krožni koledar na svetu


24.09.2012
Objavil: Thomas Bergant

Na obzorju je povsem nova oblika koledarja. Imenuje se CircleTime in predstavlja naslednji korak v evoluciji koledarske zasnove. Revolucionarna zasnova tega edinstvenega koledarja odstira povsem novo razumevanje časa. Namesto tradicionalnega prikaza, pri katerem so dnevi razporejeni v vrsticah in stolpcih, jih CircleTime naniza na krožnico, preko katere lahko z vrtenjem potujemo po času naprej ali nazaj.

Ker takšnega koledarja do sedaj ni naredil še nihče, je to dejansko zgodovinski mejnik v prikazovanju časa.

CircleTime prinaša preprost ter intuitiven uporabniški vmesnik, ki se za svojo učinkovito implementacijo močno opira na tehnologijo zaslona na dotik. Pred pojavom naprav s temi zasloni pravzaprav sploh ni bilo smiselno izdelati vrtljivega krožnega koledarja, ker bi bila takšna izvedba izjemno nepraktična.

"Naš cilj je ponuditi pravo alternativo tradicionalnemu koledarju, ki se bo uporabljala po celem svetu.", je pojasnil Dejan Durini, izumitelj novega koledarja ter vodja projekta. CircleTime deluje na Apple iOS napravah in trenutno podpira Gregorijanski koledar v angleškem jeziku. Načrti za prihodnost vključujejo še verzijo za iPad ter sčasoma tudi ostale pametne telefone.

CircleTime je na voljo v iTunes trgovini za 0.99$ oz. 0.79€, na naslovu itunes.com/apps/circletime
Dodatne informacije so dosegljive na uradni spletni strani www.circletime.si.

Aplikacijo je razvilo slovensko podjetje HedgeHog, ki sta ga leta 2010 ustanovila Dejan Durini in Daniel Nunić.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki