marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaŠtevilo uporabnikov sistema HarmonyOS preseglo 100 milijonov
22.09.2021

Sredi septembra je Huawei na posebnem dogodku predstavil več novih izdelkov, sočasno pa je podjetje objavilo, da je število uporabnikov, ki je svoje naprave nadgradilo na operacijski sistem HarmonyOS 2, preseglo mejo 100 milijonov.

slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

članki

iOS 6 poganja že 60 odstotkov vseh i-naprav


12.11.2012
Objavil: Janez Lukan

Neglede na vse kritike od začteka izdaje verzije iOS 6 pred dobrim mesecem, se je mnogo uporabnikov teh čudežnih napravic še vedno odločilo za nadgradnjo.

Kot poroča mobilno oglaševalsko omrežje Chitika, je sedaj vseh iOS 6 uporabnikov že 60 %. Izsledki nam razkrivajo tudi katere različice uporablja ostalih 40 %: 25 % jih uporablja iOS 5.1, 9 % jih še vedno uporablja iOS 4, 4 % iOS 5 in preostal 1 % uporabnikov uporablja starejše verzije iOS-a.

V tej analizi so zajete iOS naprave vseh oblik in starosti, kar pomeni tudi naprave, katere ni možno nadgraditi na iOS 6 ( iPad 1, iPod Toch 3G in najstarejša iPhone-a). To pomeni, da če bi v analizo vključili samo naprave ki so sposobne poganjati iOS 6, bi bila številka verjetno veliko višja.

Pri podjetju Chitika tudi ocenjujejo, da bo v prihajajočih tednih ta procent rastel počasneje, višek pa naj bi bil dosežen pri nekje 70 %.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki