marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsungov "prevajalnik v živo" zdaj deluje z aplikacijami drugih ponudnikov
26.07.2024

Samsung je pred kratkim napovedal, da bo funkcija "prevajalnik v živo" , ki je del sistema Galaxy AI, kmalu na voljo tudi za aplikacije drugih ponudnikov. To se je sedaj tudi zgodilo.

slikaTrg pametnih telefonov raste že tretje četrtletje zapored
24.07.2024

Najnovejše tržno poročilo družbe Canalys kaže, da je trg pametnih telefonov v drugem četrtletju leta 2024 dosegel že tretjo zaporedno medletno rast. Med aprilom in junijem je bilo dobavljenih 288 milijonov pametnih telefonov, kar je 12 % več kot lani.

slikaApple se po predstavitvi iPhona 16 pripravlja na obsežen cikel nadgradenj
22.07.2024

Investicijsko podjetje Wedbush je razkrilo, da Apple z novo linijo telefonov iPhone 16 pričakuje veliko rast prodaje. Analitiki napovedujejo " ogromno" povpraševanje in "obsežen cikel nadgradenj", ki ga bo poganjala umetna inteligenca (Apple Intelligence).

slikaSamsung predstavil nov senzor za ure BioActive
19.07.2024

Samsung vodi inovacije digitalnega zdravja in pomaga spremljati zdravje, dobro formo in kondicijo z združevanjem vpogledov ter meritev, da bi uporabnikom omogočil jasno in podrobno izkušnjo dobrega počutja.

članki

iOS 17.1 bo na voljo do 24. oktobra, vključno s popravkom SAR za iPhone 12 v Franciji


18.10.2023
Objavil: Dare Gliha

Saga o visokih vrednostih SAR telefona iPhone 12 v Franciji je skoraj končana. Posodobitev, ki bo odpravila visoke vrednosti SAR v telefonu iPhone 12 v Franciji, bo Apple "do 24. oktobra" objavil za vse francoske uporabnike iPhonov, je sporočil francoski ANFR, nacionalni regulator frekvenc.

Ta posodobitev je, mimogrede, iOS 17.1, v skladu z informacijami, ki jih je nedavno delil Apple. Verjetno lahko predvidevamo, da bo tako kot vse druge posodobitve sistema iOS po vsem svetu izšla na isti dan.

Če na kratko povzamemo sago: najprej je Francija prepovedala prodajo telefona iPhone 12 v državi zaradi visokih vrednosti SAR, ki jih je ugotovil ANFR. Nato je Apple obljubil, da bo izdal popravek programske opreme. Konec prejšnjega meseca so francoski organi odobrili posodobitev. Danes so isti organi objavili datum izdaje.

Upajmo, da po 24. oktobru visoke vrednosti SAR telefona iPhone 12 ne bodo več težava. Vendar pa ima vse to tudi žalostno drugo plat. Razlog za registracijo visokih vrednosti SAR je bila po navedbah družbe Apple funkcija za zaznavanje zunaj telesa v sistemu iOS.

Ta zazna, kdaj telefona ne držimo na telesu, in v tem primeru poveča moč oddajanja. V Franciji bo ta funkcija onemogočena, kar lahko pomeni, da bodo imeli ti telefoni slabšo podatkovno povezljivost na robnih območjih pokritosti.

Poleg tega iOS 17.1 prinaša tudi sistem priljubljenih za Apple Music, podporo za AirDrop prek interneta, nove možnosti za stanje na bankah in karticah v aplikaciji Denarnica, indikator svetilke Dynamic Island, podporo za krmilnik Nintendo Switch N64, izboljšave za Photo Shuffle na zaklenjenem zaslonu, nekatere funkcije gumbov Action Button (kot so kamera, svetilka, glasovni opomnik, ostrenje in lupa) pa bodo onemogočene, ko je iPhone v žepu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki