marketing
več | arhivpoudarjeno.
slika3nm Exynos 2500 naj bi bil učinkovitejši od Snapdragona 8 Gen 4
03.05.2024

Samsung se je pri zadnjih nekaj platformah Exynos spopadal z energetsko učinkovitostjo in zmogljivostjo, vendar je z letošnjimi procesorji naredil velik korak naprej. In če gre verjeti novim govoricam, bi lahko leta 2025 prehitel Qualcommov najboljši procesor.

slikaTehnologija umetne inteligence telefona Magic6 Pro spreminja pravila industrije
29.04.2024

Proizvajalci pametnih naprav si ob nadaljnjem napredku v svoji ponudbi prizadevajo ustvariti tehnologijo nove generacije, ki obljublja, da bo na novo opredelila meje inovacij. Ta neizprosen tempo tehnološkega napredka kaže, da bodo nove funkcije, kot so integracija umetne inteligence, strojno učenje in robno računalništvo, tu ostale.

slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

članki

iOS 17.1 bo na voljo do 24. oktobra, vključno s popravkom SAR za iPhone 12 v Franciji


18.10.2023
Objavil: Dare Gliha

Saga o visokih vrednostih SAR telefona iPhone 12 v Franciji je skoraj končana. Posodobitev, ki bo odpravila visoke vrednosti SAR v telefonu iPhone 12 v Franciji, bo Apple "do 24. oktobra" objavil za vse francoske uporabnike iPhonov, je sporočil francoski ANFR, nacionalni regulator frekvenc.

Ta posodobitev je, mimogrede, iOS 17.1, v skladu z informacijami, ki jih je nedavno delil Apple. Verjetno lahko predvidevamo, da bo tako kot vse druge posodobitve sistema iOS po vsem svetu izšla na isti dan.

Če na kratko povzamemo sago: najprej je Francija prepovedala prodajo telefona iPhone 12 v državi zaradi visokih vrednosti SAR, ki jih je ugotovil ANFR. Nato je Apple obljubil, da bo izdal popravek programske opreme. Konec prejšnjega meseca so francoski organi odobrili posodobitev. Danes so isti organi objavili datum izdaje.

Upajmo, da po 24. oktobru visoke vrednosti SAR telefona iPhone 12 ne bodo več težava. Vendar pa ima vse to tudi žalostno drugo plat. Razlog za registracijo visokih vrednosti SAR je bila po navedbah družbe Apple funkcija za zaznavanje zunaj telesa v sistemu iOS.

Ta zazna, kdaj telefona ne držimo na telesu, in v tem primeru poveča moč oddajanja. V Franciji bo ta funkcija onemogočena, kar lahko pomeni, da bodo imeli ti telefoni slabšo podatkovno povezljivost na robnih območjih pokritosti.

Poleg tega iOS 17.1 prinaša tudi sistem priljubljenih za Apple Music, podporo za AirDrop prek interneta, nove možnosti za stanje na bankah in karticah v aplikaciji Denarnica, indikator svetilke Dynamic Island, podporo za krmilnik Nintendo Switch N64, izboljšave za Photo Shuffle na zaklenjenem zaslonu, nekatere funkcije gumbov Action Button (kot so kamera, svetilka, glasovni opomnik, ostrenje in lupa) pa bodo onemogočene, ko je iPhone v žepu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki