marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaHuawei Pura 70 Ultra z najboljšimi kamerami in najvišjo oceno v zgodovini Dxomark
24.05.2024

Globalni laboratorij za ocenjevanje fotografskih zmogljivosti kamer je pametnemu telefonu Huawei Pura 70 Ultra podelil najvišjo oceno v zgodovini ocenjevanja – kar 163 točk. Mobilnik je tako daleč za sabo pustil vse največje konkurente.

slikaProdaja pametnih telefonov v ZDA še naprej upada, Apple pa je še vedno na vrhu
22.05.2024

Družba Counterpoint Research je objavila analizo trga pametnih telefonov v Združenih državah Amerike za prve tri mesece leta 2024. Glede na poročilo so se pošiljke na letni ravni zmanjšale za 8 %, kar pomeni šesto zaporedno četrtletje medletnega upada.

slikaHONOR na mobilnikih Magic6 Pro in Magic V2 s programom za razvijalce Android 15 Beta
20.05.2024

HONOR je objavil, da je Android 15 Beta 1 na voljo razvijalcem naprav HONOR. Mobilnika HONOR Magic6 Pro in HONOR Magic V2 sta prvi napravi, ki bosta prejeli to posodobitev. Ta program razvijalcem HONOR ponuja zgodnji dostop do najnovejših posodobitev sistema Android, s čimer lahko preizkušajo nove funkcije in izboljšajo združljivost svojih aplikacij na vodilnih pametnih telefonih HONOR.

slikaiPhone 16 Pro naj bi imel za 20 % svetlejši zaslon
17.05.2024

Po novih govoricah iz Kitajske, ki jih je na Weibo objavil uporabnik Instant Digital, bo imel iPhone 16 Pro, ki bo prišel konec letošnjega leta, za 20 odstotkov svetlejši zaslon kot njegov predhodnik.

članki

iOS 17.1 bo na voljo do 24. oktobra, vključno s popravkom SAR za iPhone 12 v Franciji


18.10.2023
Objavil: Dare Gliha

Saga o visokih vrednostih SAR telefona iPhone 12 v Franciji je skoraj končana. Posodobitev, ki bo odpravila visoke vrednosti SAR v telefonu iPhone 12 v Franciji, bo Apple "do 24. oktobra" objavil za vse francoske uporabnike iPhonov, je sporočil francoski ANFR, nacionalni regulator frekvenc.

Ta posodobitev je, mimogrede, iOS 17.1, v skladu z informacijami, ki jih je nedavno delil Apple. Verjetno lahko predvidevamo, da bo tako kot vse druge posodobitve sistema iOS po vsem svetu izšla na isti dan.

Če na kratko povzamemo sago: najprej je Francija prepovedala prodajo telefona iPhone 12 v državi zaradi visokih vrednosti SAR, ki jih je ugotovil ANFR. Nato je Apple obljubil, da bo izdal popravek programske opreme. Konec prejšnjega meseca so francoski organi odobrili posodobitev. Danes so isti organi objavili datum izdaje.

Upajmo, da po 24. oktobru visoke vrednosti SAR telefona iPhone 12 ne bodo več težava. Vendar pa ima vse to tudi žalostno drugo plat. Razlog za registracijo visokih vrednosti SAR je bila po navedbah družbe Apple funkcija za zaznavanje zunaj telesa v sistemu iOS.

Ta zazna, kdaj telefona ne držimo na telesu, in v tem primeru poveča moč oddajanja. V Franciji bo ta funkcija onemogočena, kar lahko pomeni, da bodo imeli ti telefoni slabšo podatkovno povezljivost na robnih območjih pokritosti.

Poleg tega iOS 17.1 prinaša tudi sistem priljubljenih za Apple Music, podporo za AirDrop prek interneta, nove možnosti za stanje na bankah in karticah v aplikaciji Denarnica, indikator svetilke Dynamic Island, podporo za krmilnik Nintendo Switch N64, izboljšave za Photo Shuffle na zaklenjenem zaslonu, nekatere funkcije gumbov Action Button (kot so kamera, svetilka, glasovni opomnik, ostrenje in lupa) pa bodo onemogočene, ko je iPhone v žepu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki