marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

IntPad – pripomoček za izvajanje akupresure


09.06.2014
Objavil: Thomas Bergant

Ekipa slovenskih strokovnjakov je v izjemni inovaciji IntPad – edinstvenem pripomočku za izvajanje akupresure, združila znanje 3000-letne tradicije akupresure z več kot 30-letnimi izkušnjami ene naših najbolj priznanih akupunkturologinj, dr. Milene Plut-Podvršič.

IntPad na enem mestu združuje obsežno znanje ter izkušnje in jih nadgrajuje s sprotnim izobraževanjem s področja tako akupresure, kot poslovanja, izvajanja terapij in drugih metod. Njegova uporaba je preprosta, tudi med izvajanjem same terapije.

IntPad je namenjen terapevtom, maserjem, fizioterapevtom in zdravnikom. Predhodno znanje za njegovo uporabo ni potrebno, saj posnetki nazorno prikazujejo ustrezne točke in njihovo zaporedje za izvajanje terapije. Z IntPadom lahko odpravljamo več kot 200 težav. Te obsegajo vse od preprostih zdravstvenih (glavobol, bolečine v hrbtu, idr.), do vse težjih (kronično vnetje črevesja, impotenca), psiholoških problemov (odvisnost, depresija) ter problemov, povezanih s sodobnim načinom življenja (stres, izgorelost). Pacientu oz. strankam tako zagotovimo dodatno, znanstveno dokazano učinkovito pomoč za njegovo težavo, s čimer je zaradi kombiniranja različnih metod učinkovitost zdravljenja občutno povečana.

Hiter dostop do pravilnega zaporedja akupresurnih točk
IntPad deluje povsem preprosto in omogoča terapevtu, da hitro najde rešitev za težavo. V obliki tablice je nemoteč in priročen pripomoček tako med samim izvajanjem terapije, kot pripravo nanj. S klikom na izbrano težavo se nam prikaže kombinacija akupresurnih točk, ki jih moramo stimulirati. Posnetki s podnapisi in grafičnimi prikazi nazorno in zelo natančno prikazujejo, kje se nahaja vsaka točka iz dane kombinacije.

Sprotno izobraževanje in nadgrajevanje znanja
Delo z ljudmi od terapevtov zahteva nenehno izobraževanje. Za to poskrbi drugi del orodja – IntPad Edu, ki uporabniku ponuja tako začetno hitro, preprosto in učinkovito izobraževanje o akupresuri, kot tudi njegovo nadaljnje sprotno nadgrajevanje.

Uporabniki namreč sproti prejemajo izobraževalna gradiva, zaradi česar so redno seznanjeni z novostmi. Ta poleg akupresure zajemajo področja, kot so tradicionalna kitajska medicina, koristne izkušnje in praktični nasveti ter napotki in nasveti o strokovnem načinu rokovanja s strankami, kako pripravimo prostor, optimiziramo poslovanje in drugo. Dodatno izpopolnjevanje tako nudi izobraževanje za kakovostno izvajanje raznovrstnih terapij, kombiniranje metod in uspešnost delovanja.

5-letni razvoj, ki se nadaljuje
IntPad je nastal na podlagi večletnega razvoja, pri čemer so se strokovnjaki z različnih področij osredotočili na izdelavo pripomočka za izvajanje terapij akupresure, ki je preprost za uporabo in hkrati strokoven. Skupaj z zdravnico dr. Mileno Plut-Podvršič, akupunkturologinjo, ki ima več kot 30 let kliničnih izkušenj, so razvili pripomoček, ki omogoča zelo preprosto in hkrati izredno natančno lociranje akupresurnih točk. To pomeni, da ga lahko uporablja prav vsak terapevt, ne glede na njegovo medicinsko znanje ali poznavanje akupresure.

Pripomoček bo z leti z nadgrajevanjem prek spleta uporabnikom ponujal številne druge metode terapij, kot so refleksna masaža stopal, fizioterapevtske vaje, glasbena, barvna in aurikulo terapija, obenem pa tudi orodja za optimizacijo poslovanja, kot je virtualna ambulanta za spremljanje aktivnosti z vsakim posameznikom.

IntPad je trenutno na voljo v slovenskem in angleškem jeziku, v kratkem pa bo še v nemškem, saj je med terapevti zelo dobro sprejet in ga že uporabljajo tudi v nekaj drugih državah po svetu.

IntPad deluje na tabličnem računalniku
Prednost tabličnega računalnika je njegova praktičnost in priročnost, razpoložljivost in idealna velikost za ogled in transport. Nanj lahko naložimo praktično neomejeno količino podatkov, zato omogoča možnost kasnejše nadgradnje z drugimi področji in metodami.

Akupresura – 3000-letna tradicija
Akupresura izhaja iz tradicionalne kitajske medicine, njeno izročilo pa seže več kot 3000 let v preteklost. Podobna je akupunkturi, ki je sicer v zahodnem svetu bolj poznana, s to razliko, da pri akupresuri za stimulacijo točk namesto igel uporabljamo pritisk (s prstom ali pripomočkom). Akupresura deluje s prenosom signalov po živcih in mišicah, z živčnimi preklopi v hrbtenjači in lokacijo povezav med živci (sinapse). S pritiskom na akupresurne točke zaradi povezav in preklopov med živci povzročimo odziv na drugem delu telesa, s čimer vplivamo na pravilno delovanje organizma. Gre za način pridobitve zavestne kontrole med avtonomnim živčnim sistemom, ki uravnava nezavedne funkcije v organizmu.

Več informacij o novem pripomočku najdete na IntPad.si, ki bo v kratkem prenovljena, ter na facebook.com/intpad.si.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki