marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

slikaOnePlus Nord ni prestal testa upogljivosti
31.07.2020

Novo predstavljeni OnePlus Nord je cenejša različica modelov OnePlus 8 in 8 Pro, zato so pri podjetju zelo verjetno varčevali pri njegovi izdelavi. Uporablja manj zmogljiv procesor Snapdragon 765G, manjši zaslon in plastičen okvir.

slikaiPhone 12 šele konec oktobra?
29.07.2020

Applova nova generacija mobilnikov iPhone 12 bo na voljo šele konec oktobra oz. na začetku novembra. Vsaj tako v novem poročilu trdijo na japonski strani macotakara.jp.

slikaGoogle Pay dodaja podporo za nove banke
27.07.2020

Google Pay dobiva podporo za vse več finančnih institucij. Iz podjetja so sporočili, da so sedaj dodali podporo za novih 25 bank, od katerih je večina iz Evrope, nekaj novosti pa je tudi v Avstraliji in na Japonskem.

slikaNemci bodo lahko osebno izkaznico prenesli na Samsungov mobilnik
24.07.2020

Iz Nemčije prihaja zanimiva novica o dogovoru s podjetjem Samsung, ki bo državljanom omogočil namestitev osebne izkaznice na Samsungovih pametnih telefonih. To omogoča namensko razvita strojna arhitehtura, ki je plod sodelovanja med nemškim zveznim uradom za varnost informacij, Bundesdruckerei (bdr), Deutsche Telekom Security in Samsungom.

članki

Intel z novimi čipi cilja na Applova iPhone in iPad


21.05.2012
Objavil: Janez Lukan

Proizvajalec procesorjev Intel bo svoje znanje in izkušnje poizkušal prenesti tudi v mobilni svet. Njihov predsednik uprave Paul Otellini je mnenja, da se njihovim mobilnim procesorjem ne bo mogel upreti niti Apple in jih bodo verjetno želeli tudi vgraditi v svoje proizvode kot sta iPhone in iPad.

Svoje čipe bo Intel letos najprej uprorabil pri pametnih telefonih in tablicah, kot so Lenovo K800 in drugih Motorolinih napravah. Poganjal jih bo mobilni model čipa Atom. Če bi se z njm združil še kakšen od velikih izdelovalcev, bi postali njihovi procesorji boljši in učinkovitejši, kot jih imajo pri ARM-u, Samsung-u, Qualcomm-u in ostalih. Paul tudi pravi, da bodo s svojimi čipi tako prepričljivi, v smislu hitrjših Mac in boljših iPad napravah, da jih ostali ne bodo mogli prezreti.

Borba za svoja ozemlja

Intel se je za pristop na mobilno področje odločil že pred leti, ko se je rival ARM odločil za to smer. Prvič po mnogih letih se bo intel soočil s konkurenco tudi v svetu osebnih računalnikov, kjer procesorji i-naprav močno prevladujejo.

ARM procesorji bodo letos poganjali prve Windows tablice, za katere je Windows razvil tudi posebno verzijo Windows 8 – Windows RT. Otellini pa pravi, da kljub ARM-ovem vdiranju na njihovo ozemlje lahko pustijo pečat v mobilnem svetu. ''Pred enim letom nihče ni verjel v uspeh Intel-a v tem poslu, danes pa nas že sprašujete na kolikšen tržni delež ciljamo,'' je dodal. Za intel bi bil najjvečji cilj nedvomno umestitev njihovih procesorjev v iPhone in iPad.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki