marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Intel z novimi čipi cilja na Applova iPhone in iPad


21.05.2012
Objavil: Janez Lukan

Proizvajalec procesorjev Intel bo svoje znanje in izkušnje poizkušal prenesti tudi v mobilni svet. Njihov predsednik uprave Paul Otellini je mnenja, da se njihovim mobilnim procesorjem ne bo mogel upreti niti Apple in jih bodo verjetno želeli tudi vgraditi v svoje proizvode kot sta iPhone in iPad.

Svoje čipe bo Intel letos najprej uprorabil pri pametnih telefonih in tablicah, kot so Lenovo K800 in drugih Motorolinih napravah. Poganjal jih bo mobilni model čipa Atom. Če bi se z njm združil še kakšen od velikih izdelovalcev, bi postali njihovi procesorji boljši in učinkovitejši, kot jih imajo pri ARM-u, Samsung-u, Qualcomm-u in ostalih. Paul tudi pravi, da bodo s svojimi čipi tako prepričljivi, v smislu hitrjših Mac in boljših iPad napravah, da jih ostali ne bodo mogli prezreti.

Borba za svoja ozemlja

Intel se je za pristop na mobilno področje odločil že pred leti, ko se je rival ARM odločil za to smer. Prvič po mnogih letih se bo intel soočil s konkurenco tudi v svetu osebnih računalnikov, kjer procesorji i-naprav močno prevladujejo.

ARM procesorji bodo letos poganjali prve Windows tablice, za katere je Windows razvil tudi posebno verzijo Windows 8 – Windows RT. Otellini pa pravi, da kljub ARM-ovem vdiranju na njihovo ozemlje lahko pustijo pečat v mobilnem svetu. ''Pred enim letom nihče ni verjel v uspeh Intel-a v tem poslu, danes pa nas že sprašujete na kolikšen tržni delež ciljamo,'' je dodal. Za intel bi bil najjvečji cilj nedvomno umestitev njihovih procesorjev v iPhone in iPad.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki