marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaHuawei Pura 70 Ultra z najboljšimi kamerami in najvišjo oceno v zgodovini Dxomark
24.05.2024

Globalni laboratorij za ocenjevanje fotografskih zmogljivosti kamer je pametnemu telefonu Huawei Pura 70 Ultra podelil najvišjo oceno v zgodovini ocenjevanja – kar 163 točk. Mobilnik je tako daleč za sabo pustil vse največje konkurente.

slikaProdaja pametnih telefonov v ZDA še naprej upada, Apple pa je še vedno na vrhu
22.05.2024

Družba Counterpoint Research je objavila analizo trga pametnih telefonov v Združenih državah Amerike za prve tri mesece leta 2024. Glede na poročilo so se pošiljke na letni ravni zmanjšale za 8 %, kar pomeni šesto zaporedno četrtletje medletnega upada.

slikaHONOR na mobilnikih Magic6 Pro in Magic V2 s programom za razvijalce Android 15 Beta
20.05.2024

HONOR je objavil, da je Android 15 Beta 1 na voljo razvijalcem naprav HONOR. Mobilnika HONOR Magic6 Pro in HONOR Magic V2 sta prvi napravi, ki bosta prejeli to posodobitev. Ta program razvijalcem HONOR ponuja zgodnji dostop do najnovejših posodobitev sistema Android, s čimer lahko preizkušajo nove funkcije in izboljšajo združljivost svojih aplikacij na vodilnih pametnih telefonih HONOR.

slikaiPhone 16 Pro naj bi imel za 20 % svetlejši zaslon
17.05.2024

Po novih govoricah iz Kitajske, ki jih je na Weibo objavil uporabnik Instant Digital, bo imel iPhone 16 Pro, ki bo prišel konec letošnjega leta, za 20 odstotkov svetlejši zaslon kot njegov predhodnik.

članki

Intel tudi s programsko opremo


19.06.2009
Objavil: Marko Likar

Pred kratkim je Intel kupil podjetje Wind River in zanj odštel 884 milijonov dolarjev. Podjetje je specializirano za optimizacijo programske opreme za mobilne naprave, kar omogoča napravam hitrejše delovanje.

Wind Riverjeva tehnologija je do sedaj razširjena v že več kot 300 milijonov napravah po vsem svetu. Odmevnejše stranke so Apple, Hewlett-Packard, Motorola ter NASA.

Nakup Wind Riverja je del Intelovega načrta povečati prisotnost na procesorskem in programskem tržišču izven PC in server tržišč. Intel pričakuje, da bodo pametni mobilniki, mobilne internet naprave in ostale podobne naprave še bolj povezane oz. integrirane v svetovni splet in bodo zato potrebovale ustrezne programske rešitve, ki jih namerava Intel ponudit.

Intelova strojna oprema se nahaja v več kot 80 odstotkih vseh računalnikov po svetu, pred kratim pa so uspešno zagnali njihovo Atom serijo, ki ima zelo nizko porabo energije in je kot nalašč za t.i. MiniPC-je.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki