marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Intel predstavil izdelke za vrhunske in intuitivne izkušnje ter višjo varnost naprav


09.01.2014
Objavil: Dare Gliha

Izvršni direktor podjetja Intel, Brian Krzanich, je opisal paleto izdelkov, pobud in strateških partnerstev, katerih cilj je pospešiti razvoj inovacij na področju mobilnih naprav in tehnologij, ki jih lahko uporabniki nosijo. Novosti je predstavil na uvodnem nagovoru pred začetkom Mednarodnega sejma zabavne elektronike 2014, ki se odvija ta teden.

Krzanichev nagovor je orisal vizijo sprememb v svetu računalništva, v katerem varnost postaja preveč pomembna, da ne bi bila vgrajena v vseh napravah. Svet vstopa v obdobje integriranega računalništva, ki ga ne določajo več naprave temveč integracija tehnologij v življenjske sloge ljudi na načine, ki posameznikom nudijo nove načine uporabe in višjo vrednost.

Intelov izvršni direktor je spregovoril tudi o tem, kako Intel odgovarja na dva ključna izziva, s katerima se sooča panoga zabavne elektronike. Gre za varnost podatkov in naprav ter uporabo mineralov s konfliktnega območja Demokratične republike Kongo. Povedal je, da je Intel dosegel pomemben mejnik ter zagotovil, da minerali, uporabljeni v mikroprocesorjih in paketih, izdelanih v Intelovih tovarnah, ne prihajajo s konfliktnih območij, kar potrjujejo revizije neodvisnih organizacij ali neposredna potrjevanja v Intelovi organizaciji za upravljanje dobavne verige.

»Pred dvema letoma sem več sodelavcem naročil, da potrebujemo otipljiv cilj ali zavezo, s katero bomo lahko brez dvomov zatrdili, da kovine v naših mikroprocesorjih ne prihajajo s konfliktnih območij,« je povedal Krzanich. »Čutili smo se dolžne, da v svojo dobavno verigo vpeljemo spremembe, s katerimi bomo zagotovili, da naše poslovanje in izdelki ne financirajo vojnih zločinov v Demokratični republiki Kongo. Čeprav smo dosegli ta mejnik, je to šele začetek. Nadaljevali bomo s svojimi pregledi in revizijami ter odpravili vse odkrite težave.«

Tehnologije Intel v nosljivih napravah
Krzanich je povedal, da Intel dela na različnih izdelkih in pobudah, katerih cilj je pospešiti inovacijo na področju naprav, ki jih uporabniki nosijo. Intelov pristop k tej novi evoluciji računalništva je razviti in ustvariti referenčne naprave in platforme, ki jih lahko stranke uporabijo pri razvoju nosljivih izdelkov.

Intelov izvršni direktor je prikazal več naprav, ki jih lahko uporabniki nosijo. Med njimi so pametne ušesne slušalke, ki zagotavljajo biometrične možnosti in funkcionalnosti za spremljanje telesne pripravljenosti, Pametne naglavne slušalke, ki se lahko povezujejo z obstoječimi osebnimi tehnologijami in naredijo uporabniško izkušnjo bolj intuitivno. Podjetje je predstavilo tudi »skledo« za brezžično polnjenje naprav.

Predstavil je tudi Intel Edison, računalnik v velikosti kartice SD, ki temelji na tehnologiji Intel Quark in vključuje brezžično povezljivost ter podporo za več operacijskih sistemov. Intel Edison bo na poti od prototipa do proizvodnje omogočil hiter razvoj tako izumiteljem in podjetnikom kot oblikovalcem izdelkov. Na voljo bo letos poleti.

»Nosljive naprave še niso prisotne povsod, ker ne nudijo odgovorov na težave iz resničnega sveta ter niso integrirane z našim življenjskim slogom,« je povedal Krzanich. »Osredotočeni smo na iskanje odgovorov na ta izziv inovativnosti. Naš cilj je, da bodo vse računalniške povezane naprave najboljše z vgrajenimi Intelovimi tehnologijami.«

Izboljšana varnost podatkov in naprav
Krzanich je predstavil tudi blagovno znamko Intel Security, ki bo označevala Intelove izdelke in storitve na področju varnosti. Spregovoril je tudi o načrtih za prenos izdelkov McAfee pod blagovno znamko Intel Security, ob čemer bodo ohranili znani logotip z rdečim ščitom.

»S tem, ko mobilne aplikacije in naprave postajajo čedalje bolj pomemben del naših življenj, se povečuje tudi kompleksnost zagotavljanja varnosti digitalnih identitet,« je povedal Krzanich. »Intelov namen je okrepiti prizadevanja za zagotavljanje varnosti digitalnega sveta in ostati na tekočem z grožnjami, ki pretijo zasebnim informacijam na mobilnih in nosljivih napravah.«

Krzanich je najavil, da namerava Intel določene gradnike nagrajenih varnostnih rešitev McAfee za mobilne naprave ponuditi brezplačno. Te rešitve za zaščito podatkov in naprav ščitijo nekatere najbolj priljubljene naprave, kot so Apple iPhone, Apple iPad in Android. Več podrobnosti bo predstavljenih v naslednjih mesecih.

Poslovni programi, pri katerih zaposleni za delo uporabljajo lastne naprave, so čedalje bolj priljubljeni, vendar so številna podjetja ob tem prepovedala uporabo naprav Android, ki niso bile združljive z njihovimi varnostnimi zahtevami. Intel Security bo letos ponudil tehnologijo Intel Device Protection, ki bo pomagala zagotavljati skladnost mobilnih naprav Android, ki temeljijo na tehnologijah Intel, z večino varnostnih standardov za domačo in poslovno rabo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki