marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Intel postavlja nova merila za pametne telefone


13.01.2012
Objavil: Dare Gliha

Podjetje Intel Corporation je naznanilo vrsto novosti na področju pametnih telefonov, ki med drugim vključujejo večletno strateško partnerstvo za razvoj različnih naprav, sklenjeno med podjetjema Intel in Motorola Mobility. Intel je prav tako predstavil pametne telefone Lenovo, ki temeljijo na novi platformi Intel Atom. V letu 2012 bo na trgu predvidoma predstavljenih več novih pametnih telefonov, ki temeljijo na novih procesorjih Atom.

»Pametni telefoni bodo temeljili na najboljših Intelovih računalniških tehnologijah,« je povedal Paul Otellini, predsednik in izvršni direktor podjetja Intel. »Naše sodelovanje s podjetjema Lenovo in Motorola Mobility bo pripomoglo k temu, da se bodo procesorji podjetja Intel uveljavili tudi na področju pametnih telefonov, obenem pa predstavlja trdno osnovo za razvoj v letu 2012 in v prihodnosti.« Otellini je te novosti predstavil v svojem uvodnem nagovoru na letošnjem Mednarodnem sejmu zabavne elektronike (Consumer Electronics Show).

Intelove tehnologije v pametnih telefonih in tabličnih računalnikih

Izvršni direktor podjetja Intel je poudaril pomen platforme Z2460 na procesorjih Intel Atom, prej znane pod razvojnim imenom »Medfield«. Zasnovana je posebej za pametne telefone in tablične računalnike ter združuje najvišjo zmogljivost in energijsko učinkovitost.

Na odru se mu je pridružil Sanjay Jha, predsednik nadzornega sveta in izvršni direktor podjetja Motorola Mobility, s katerim je predstavil večletno strateško sodelovanje podjetij na področju različnih naprav. Skupna prizadevanja med drugim vključujejo pametne telefone, ki temeljijo na procesorjih Intel Atom in platformi Android. Podjetje Motorola bo te pametne telefone predstavilo v drugi polovici tega leta. Sodelovanje, v katerega so vključeni tudi tablični računalniki, združuje Intelove vodilne inovacije na področjih silicijevih tehnologij in računalništva ter Motorolino znanje o zasnovi mobilnih naprav.

Otelliniju se je na odru pridružil tudi Liu Jun, višji podpredsednik podjetja Lenovo in predsednik poslovne skupine za mobilni internet in digitalni dom, ter predstavil pametne telefone Lenovo K800 s platformo Android, ki temeljijo na Intelovi tehnologiji. Liu Jun je povedal, da bodo pametni telefoni K800 na Kitajskem na voljo v drugi polovici tega leta ter bodo uporabljali omrežje kitajskega operaterja China Unicom, ki omogoča hitrosti prenosa podatkov do 21 Mb/s. Pametni telefoni so opremljeni z varčnim procesorjem Intel Atom Z2460 ter vključujejo Intelovo tehnologijo večnitnosti Hyper-Threading Technology, podporo za omrežja HSPA+ z Intelovo platformo XMM 6260 ter uporabniški vmesnik LeOS podjetja Lenovo, ki zagotavlja lokalizirano izkušnjo za kitajski trg.

Otellini je dejal, da je najboljša mobilna uporabniška izkušnja med najpomembnejšimi nalogami podjetja Intel. Otelliniju se je na odru pridružil tudi Michael Bell, direktor Intelove skupine za mobilne in komunikacijske tehnologije, ki je predstavil referenčno zasnovo pametnih telefonov Intel Smartphone Reference Design, s katero lahko proizvajalci telefonov in operaterji skrajšajo čas za razvoj naprav in znižajo stroške. Ti pametni telefoni z vsemi funkcionalnosti vključujejo 4,03-palčni zaslon LCD na dotik z visoko ločljivostjo, ki omogoča jasen prikaz besedila in slik, ter dva fotoaparata z naprednimi zmogljivostmi, med katerimi je tudi način neprekinjenega fotografiranja, s katerim lahko uporabniki v manj kot eni sekundi naredijo 15 posnetkov z ločljivostjo 8 milijonov točk.

Bell je na telefonu pokazal priljubljeno aplikacijo Angry Birds ter poudaril široko podporo za aplikacije Android. Na pametnih telefonih, ki temeljijo na Intelovi tehnologiji, namreč lahko deluje večina aplikacij Android, kar vključuje tudi aplikacije, pripravljene za druge arhitekture.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki