marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

slikaAnTuTujevi marčevski grafi kažejo, da Snapdragon 8 Gen 3 premaguje Dimensity 9300
10.04.2024

Primerjalna ocena AnTuTu vsak mesec objavi lestvice, ki nam pokažejo, kateri čipovski nabori so dosegli najboljše rezultate. Marčevska razkrije, da je Snapdragon 8 Gen 3 premagal Dimensity 9300 in prevzel krono AnTuTuja za marec 2024, vendar je pri tem veliko pripomb.

članki

Intel pospešuje potovanje do omrežij 5G


25.02.2016
Objavil: Dare Gliha

Intel je na mobilnem kongresu v Barceloni najavil panožna partnerstva in izdelke, s katerimi postavlja temelje za hitrejša, pametnejša in učinkovitejša omrežja 5G, zasnovana za zagotavljanje novih izkušenj.

Povezovanje stvari med seboj, z ljudmi in z oblakom pomeni popolnoma novo raven obremenitev za brezžična omrežja, s katerimi se povezujejo najrazličnejši sistemi - od vgradnih naprav in športne opreme ter dronov z možnostmi izogibanja trkom do samovozečih vozil, pametnih mest in številnih drugih.

»Milijarde vedno pametnejših in povezanih naprav, prilagojene storitve, ki temeljijo na podatkih, ter aplikacije v oblaku zahtevajo pametnejša in bolj zmogljiva omrežja,« je povedala Aicha Evans, podpredsednica in generalna direktorica skupine za komunikacijske tehnologije in naprave v podjetju Intel. »Prehod na omrežja 5G združuje komunikacije in računalništvo ter predstavlja temeljni premik za panogo. Ključnega pomena je, da že sedaj postavimo temelje za prihodnja omrežja 5G, s čimer bomo v prihodnosti omogočili izjemne izkušnje.«

Panožna partnerstva

Intel sodeluje z vodilnimi podjetji iz panoge mobilnih tehnologij, da bi v prihodnosti omogočil široko dostopnost omrežij 5G:

• Ericsson in Intel se povezujeta z mobilnimi operaterji pri razvoju rešitev 5G ter sodelujeta pri skupnih preizkusih, kar predstavlja razširitev obstoječega partnerstva na področjih preoblikovanja omrežij, oblaka in interneta stvari.
• KT in Intel bosta leta 2018 začela s preizkusnim razvojem in potrjevanjem brezžične tehnologije 5G in povezanih naprav ter virtualnih omrežnih platform, prav tako pa si bosta podjetji skupaj prizadevali na področju standardizacije tehnologije.
• LG Electronics in Intel bosta razvila in preizkušala telematiko 5G za avtomobile naslednje generacije.
• Nokia in Intel sodelujeta pri radijskih tehnologijah 5G in omrežnih rešitvah, da bi omogočila zgodnjo vpeljavo odjemalcev in brezžične infrastrukture 5G ter zagotovila združljivost radijskih tehnologij 5G. podjetji s tem odgovarjata na zahteve glede povezovanja naprav z brezžičnimi omrežji v prihodnosti.
• SK Telecom in Intel razvijata ter potrjujeta mobilne naprave in omrežne rešitve 5G ter naprave za dostop Licensed Assisted Access (LAA) v nelicenciranih frekvenčnih območjih. Preko sodelovanja pri razvoju tehnologij G5 sta podjetji prikazali tudi napredek na področju tehnologij radijskega dostopa, vključno z ojačevalcem signala in podporo za veliko število nosilcev, s čimer bosta še dodatno povečali kapaciteto brezžičnih omrežij 5G.
• Verizon in Intel na terenu preizkušata brezžične rešitve 5G v okviru skupnosti Verizon 5G Technology Forum. Podjetji želita prikazati, kako spekter milimetrskih valov, ki lahko podpira bistveno višje hitrosti prenosa podatkov kot današnja brezžična omrežja, predstavlja uporaben način za zagotavljanje visokokakovostnih in hitrih brezžičnih povezav za domače in poslovne uporabnike.

Prototipi tehnologij 5G

Intel zagotavlja platforme in se povezuje v panožna partnerstva, da bi razvil zgodnje prototipe rešitev, kar bo pospešilo razvoj in priprave na tehnologije 5G:

• Intelova platforma za preizkuse mobilnih tehnologij 5G zagotavlja zelo zmogljivo razvojno platformo za hitrejšo integracijo in preizkus naprav 5G ter brezžičnih dostopovnih točk. Intel s to novo preizkusno platformo trenutno sodeluje z globalnimi operaterji pri razvoju, pripravi prototipov in preizkušanju tehnologij 5G.

Izdelki za brezžične komunikacije

Intel zagotavlja brezžične komunikacijske rešitve za širok nabor pametnih telefonov, velikih pametnih telefonov, osebnih računalnikov in naprav interneta stvari:

Rešitve za povezovanje za internet stvari:

• Rešitev Intel Atom x3-M7272 je brezžična komunikacijska platforma za uporabo v vozilih in omogoča napredne varnostne možnosti, kot sta požarna pregrada in pregledovanje paketov.
• Modem Intel XMM 7115 je zasnovan za prvo generacijo naprav in aplikacij, ki temeljijo na standardu Narrowband IOT (NB-IOT).
• Modem Intel XMM 7315 na enem čipu združuje modem LTE in aplikacijski procesor. Podpira standarda LTE Category M in NB-IOT ter je kot ustvarjen za odjemalske naprave, ki zahtevajo široko pokritost, nizko porabo in nizke stroške.
• Intel XMM 6255M zagotavlja zmogljive možnosti za povezovanje v omrežja 4G in je najmanjši samostojni modem 3G, saj je kar 20 odstotkov manjši od prejšnje generacije. Številnim nepovezanim napravam zagotavlja možnosti za povezovanje in tako omogoča hitrejši prehod na prihodnja brezžična omrežja.
• Modem LTE Intel XMM 7120M je prava izbira za povezovanje med napravami, saj zagotavlja možnosti povezovanja za različne načine uporabe v internetu stvari, kar vključuje varnostni nadzor, pametne števce, spremljanje sredstev in avtomatizacijo v proizvodnji.

Povezljivost LTE za pametne telefone, tablice in osebne računalnike - Intel XMM 7480 zahtevne in napredne izkušnje, kot so večigralske igre in virtualna resničnost, omogoča s povezljivostjo LTE Advanced in najvišjimi hitrosti prenosa podatkov do 450 Mb/s. Modem Intel XMM 7480 je zasnovan za globalne trge in v enem samem izdelku podpira več kot 33 pasov LTE istočasno, kar je več kot katerikoli drug modem LTE. Prav tako v območjih TDD in FDD podpira 4-kratno združevanje nosilcev.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki