marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaIDC predvideva 12 odstotni padec prodaje mobilnikov v letošnjem letu
05.06.2020

Zadnja napoved analitikov IDC glede prodaje mobilnikov je razkrila, da bo padec v letošnjem letu kar 12 odstoten. Pričakuje se, da bo letos prodanih 1,2 milijarde mobilnikov, kar je 11,9 odstotni padec glede na lansko leto. Nova predvidevanja bazirajo na rezultatih prvega četrtletja.

slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

članki

Intel in Nokia odpirata prvi skupni laboratorij


25.08.2010
Objavil: Dare Gliha

Podjetji Intel Corporation in Nokia sta skupaj z univerzo v Ouluju danes uradno odprli skupni center za inovacije Intel and Nokia Joint Innovation Center. V centru bo zaposlenih več kot dvajset strokovnjakov za raziskave in razvoj in bo najnovejši član Intelove evropske raziskovalne mreže Intel Labs Europe.

V laboratoriju se bodo sprva posvetili raziskavam na področju razvoja novih in privlačnih mobilnih uporabniških izkušenj, ki bodo lahko izkoriščale čedalje bolj zmogljive mobilne naprave. Z ustvarjanjem vmesnikov, ki so bolj podobni interakcijam v resničnem svetu, bi lahko zagotovili bolj naravne in intuitivne izkušnje, na podoben način kot to omogoča uporaba realistične tridimenzionalne grafike v najsodobnejših igrah in filmih.

Novi laboratorij je odlično usklajen z odprtokodno platformo MeeGo, ki sta jo pred kratkim predstavili podjetji Intel in Nokia. MeeGo zagotavlja najvišjo stopnjo prilagodljivosti, potrebne za razvoj novih tridimenzionalnih izkušenj na mobilnih napravah, velik del raziskovalnih dejavnosti laboratorija pa bo na voljo kot odprtokodna programska oprema.

»Osredotočenost univerze v Ouluju na telekomunikacijske rešitve prihodnosti ter elektroniko in fotoniko pomeni, da je univerza prava lokacija za center za inovacije,« je povedal Justin Rattner, tehnološki direktor in vodja laboratorijev Intel Labs.

Drugo področje, ki bi ga prav tako lahko vpeljali v te raziskave, so tehnologije, ki omogočajo prikaz tridimenzionalnega holograma osebe, s katero govorimo po telefonu, kar je bilo do sedaj mogoče videti le v znanstvenofantastičnih filmih. Uporabniki se bodo tako počutili bliže in bolj povezane z izkušnjo mobilnih naprav, kot je to mogoče danes.

»Tridimenzionalne tehnologije lahko spremenijo načine, kako uporabljamo mobilne naprave, in nam zagotovijo bistveno bolj realistično izkušnjo,« je dejal Rich Green, višji podpredsednik in tehnološki direktor pri podjetju Nokia. »Laboratorij, ki ga odpiramo v sodelovanju s podjetjem Intel, se bo opiral na znanje o tridimenzionalnih vmesnikih univerze v Ouluju in bo sčasoma postavil temelje za mobilne izkušnje prihodnosti.«

Laboratorij se bo nahajal v centru za internetno odličnost univerze v Ouluju in bo tesno sodeloval z laboratorijem Oulu Urban Living Labs, ki zagotavlja vrhunsko okolje za raziskave tipal ter preizkušanje tehnoloških in družabnih inovacij. Skupni center za inovacije podjetij Intel in Nokia temelji na uspešnem modelu sodelovanja med panogo informacijskih tehnologij in akademsko skupnostjo, ki je podoben sodelovanju laboratorija Intel Labs Barcelona in španske univerze Universitat Politècnica de Catalunya, partnerstvu med institutom Intel Visual Computing Institute in nemško Univerzo Saarland ali modelu Intel Labs Berkeley, ki je del univerze Berkeley v ZDA.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki