marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

slikaOnePlus Nord ni prestal testa upogljivosti
31.07.2020

Novo predstavljeni OnePlus Nord je cenejša različica modelov OnePlus 8 in 8 Pro, zato so pri podjetju zelo verjetno varčevali pri njegovi izdelavi. Uporablja manj zmogljiv procesor Snapdragon 765G, manjši zaslon in plastičen okvir.

slikaiPhone 12 šele konec oktobra?
29.07.2020

Applova nova generacija mobilnikov iPhone 12 bo na voljo šele konec oktobra oz. na začetku novembra. Vsaj tako v novem poročilu trdijo na japonski strani macotakara.jp.

slikaGoogle Pay dodaja podporo za nove banke
27.07.2020

Google Pay dobiva podporo za vse več finančnih institucij. Iz podjetja so sporočili, da so sedaj dodali podporo za novih 25 bank, od katerih je večina iz Evrope, nekaj novosti pa je tudi v Avstraliji in na Japonskem.

slikaNemci bodo lahko osebno izkaznico prenesli na Samsungov mobilnik
24.07.2020

Iz Nemčije prihaja zanimiva novica o dogovoru s podjetjem Samsung, ki bo državljanom omogočil namestitev osebne izkaznice na Samsungovih pametnih telefonih. To omogoča namensko razvita strojna arhitehtura, ki je plod sodelovanja med nemškim zveznim uradom za varnost informacij, Bundesdruckerei (bdr), Deutsche Telekom Security in Samsungom.

članki

Intel in Nokia odpirata prvi skupni laboratorij


25.08.2010
Objavil: Dare Gliha

Podjetji Intel Corporation in Nokia sta skupaj z univerzo v Ouluju danes uradno odprli skupni center za inovacije Intel and Nokia Joint Innovation Center. V centru bo zaposlenih več kot dvajset strokovnjakov za raziskave in razvoj in bo najnovejši član Intelove evropske raziskovalne mreže Intel Labs Europe.

V laboratoriju se bodo sprva posvetili raziskavam na področju razvoja novih in privlačnih mobilnih uporabniških izkušenj, ki bodo lahko izkoriščale čedalje bolj zmogljive mobilne naprave. Z ustvarjanjem vmesnikov, ki so bolj podobni interakcijam v resničnem svetu, bi lahko zagotovili bolj naravne in intuitivne izkušnje, na podoben način kot to omogoča uporaba realistične tridimenzionalne grafike v najsodobnejših igrah in filmih.

Novi laboratorij je odlično usklajen z odprtokodno platformo MeeGo, ki sta jo pred kratkim predstavili podjetji Intel in Nokia. MeeGo zagotavlja najvišjo stopnjo prilagodljivosti, potrebne za razvoj novih tridimenzionalnih izkušenj na mobilnih napravah, velik del raziskovalnih dejavnosti laboratorija pa bo na voljo kot odprtokodna programska oprema.

»Osredotočenost univerze v Ouluju na telekomunikacijske rešitve prihodnosti ter elektroniko in fotoniko pomeni, da je univerza prava lokacija za center za inovacije,« je povedal Justin Rattner, tehnološki direktor in vodja laboratorijev Intel Labs.

Drugo področje, ki bi ga prav tako lahko vpeljali v te raziskave, so tehnologije, ki omogočajo prikaz tridimenzionalnega holograma osebe, s katero govorimo po telefonu, kar je bilo do sedaj mogoče videti le v znanstvenofantastičnih filmih. Uporabniki se bodo tako počutili bliže in bolj povezane z izkušnjo mobilnih naprav, kot je to mogoče danes.

»Tridimenzionalne tehnologije lahko spremenijo načine, kako uporabljamo mobilne naprave, in nam zagotovijo bistveno bolj realistično izkušnjo,« je dejal Rich Green, višji podpredsednik in tehnološki direktor pri podjetju Nokia. »Laboratorij, ki ga odpiramo v sodelovanju s podjetjem Intel, se bo opiral na znanje o tridimenzionalnih vmesnikih univerze v Ouluju in bo sčasoma postavil temelje za mobilne izkušnje prihodnosti.«

Laboratorij se bo nahajal v centru za internetno odličnost univerze v Ouluju in bo tesno sodeloval z laboratorijem Oulu Urban Living Labs, ki zagotavlja vrhunsko okolje za raziskave tipal ter preizkušanje tehnoloških in družabnih inovacij. Skupni center za inovacije podjetij Intel in Nokia temelji na uspešnem modelu sodelovanja med panogo informacijskih tehnologij in akademsko skupnostjo, ki je podoben sodelovanju laboratorija Intel Labs Barcelona in španske univerze Universitat Politècnica de Catalunya, partnerstvu med institutom Intel Visual Computing Institute in nemško Univerzo Saarland ali modelu Intel Labs Berkeley, ki je del univerze Berkeley v ZDA.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki