marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

slikaAnTuTujevi marčevski grafi kažejo, da Snapdragon 8 Gen 3 premaguje Dimensity 9300
10.04.2024

Primerjalna ocena AnTuTu vsak mesec objavi lestvice, ki nam pokažejo, kateri čipovski nabori so dosegli najboljše rezultate. Marčevska razkrije, da je Snapdragon 8 Gen 3 premagal Dimensity 9300 in prevzel krono AnTuTuja za marec 2024, vendar je pri tem veliko pripomb.

članki

Intel in Arm napovedujeta partnerstvo pri razvoju mobilnih čipov


24.04.2023
Objavil: Dare Gliha

Intel je napovedal ključno partnerstvo, ki bo proizvajalcem čipov omogočilo izdelavo nizkoenergijskih procesorjev na njegovem procesu 18A. Sodelovanje bo osredotočeno na oblikovanje mobilnih čipovnih naborov s procesorskimi jedri Arm, nato pa se bo sčasoma preselilo na avtomobilske aplikacije, internet stvari, podatkovne centre ter letalske, vesoljske in vladne aplikacije.

Stranke podjetja Arm, ki bodo svoje čipsete zasnovale na podlagi procesorskih jeder Cortex, bodo lahko uporabljale Intelove "prebojne tranzistorske tehnologije za večjo moč in zmogljivost", je navedeno v sporočilu za javnost, ki sta ga izdali obe strani. Pat Gelsinger, izvršni direktor družbe Intel Corporation, je dejal, da bo ta "večgeneracijski sporazum" odprl nove možnosti in pristope za podjetja, ki želijo uporabljati procesno tehnologijo naslednje generacije.

Intel bo oblikovalcem čipov zagotovil livarno za dejansko izdelavo omenjenih čipov, Arm pa bo zagotovil sooptimizacijo tehnologije načrtovanja (DTCO), ki bo omogočila lažji pretok procesa in izboljšanje moči, zmogljivosti, površine in stroškov za jedra Arm.

Napoved je del strategije IDM 2.0, v okviru katere Intel veliko vlaga v proizvodne zmogljivosti po vsem svetu, vključno s širitvami v Združenih državah Amerike in Evropski uniji. Takšna poteza bi uravnotežila dobavno verigo in zmanjšala ozko grlo, ki ga trenutno ustvarja veliko povpraševanje peščice proizvajalcev čipov.

Intelov proces 18A je v osnovi 1,8 nm tehnologija. A pomeni angstrom, metrično enoto dolžine, ki je korak manjša od nanometra ali ene desetmilijardinke metra, prav tako stomilijoninke centimetra. Prehod na takšno tehnologijo je izjava, da bodo prihodnji SoC-ji postali še manjši s še večjo gostoto tranzistorjev.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki