marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaOpažen prototip zložljivega telefona Xiaomi
22.01.2021

Samsung, Huawei in Motorola so že nekaj časa na trgu zložljivih mobilnikov in samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bo pridružilo še več podjetij. Zdi se, da Xiaomi v tej smeri precej napreduje, saj je bil v kitajski podzemni železnici opažen zakamufliran prepogljivi model tega podjetja.

slikaGoogle sporočil, da je bil nakup Fitbita končan
20.01.2021

Prejšnji teden je velikan Google v sporočilu za javnost sporočil, da je nakup družbe Fitbit vendarle končan. Napoved je objavil Rick Osterloh, višji podpredsednik Googlovih naprav in storitev.

slikaZDA uvrstile Xiaomi na črni seznam
18.01.2021

Ameriška vlada je prejšnji teden Xiaomi razglasila za "komunistično kitajsko vojaško podjetje" in ga uvrstila na črni seznam. Posledično to pomeni, da bo ameriškim podjetjem in vlagateljem prepovedano vlagati v Xiaomi, tisti, ki pa že imajo delnice podjetja, pa jih bodo primorani prodati do novembra letos.

slikaPregled Googlovega telefona namiguje na funkcijo beleženja klicev
15.01.2021

Lani je Google pri aplikaciji Phone predstavila novo funkcijo snemanja klicev, ki deluje samo z napravami Pixel ter nekaterimi telefoni Nokia in Xiaomi. Na zaslonu tekočega klica se prikaže gumb za snemanje, ki ob pritisku predvaja posnetek, ki oba udeleženca obvesti, da se klic snema.

slikaSamsung bo predstavil množico ISOCELL senzorjev, vključno z 200 MP
13.01.2021

Po mnenju enega najbolj zanesljivih Samsungovih poznavalcev IceUniverse, naj bi korejski tehnološki velikan letos predstavil veliko novih senzorjev za kamere ISOCELL, verjetno pa bo kmalu na voljo tudi tak z ločljivostjo 200 MP.

članki

V novi tablici Samsung GALAXY Tab 3 10.1 je Intel


12.06.2013
Objavil: Thomas Bergant

Intel Corporation je v torek, 4. junija 2013, najavil, da novo tablico Samsung GALAXY Tab 3 10.1 poganja procesor Intel Atom Z2560 (»Clover Tail+«). Nova Samsungova tablica bo prav tako opremljena z Intelovo modemsko rešitvijo XMM 6262 3G ali Intelovo rešitvijo XMM 7160 4G.

»Stranke izbirajo Intelovo tehnologijo, ker nudi najboljše razmerje med visoko zmogljivostjo, energijsko učinkovitostjo in trajanjem baterije,« je dejal Hermann Eul, Intelov podpredsednik in generalni direktor skupine Mobile and Communications Group. »Bistvo je v uporabniški izkušnji, zato smo trdno prepričani, da bodo ljudje zadovoljni s tem, kar lahko ponudi Intel Inside.«

Intel in tablice z Adroidom

Ljudje danes pričakujejo več od svojih tablic, zato dvojedrna platforma Intel Atom SoC (»Clover Trail+«) za tablice z Androidom v primerjavi s prejšnjo generacijo procesorjev platforme Intel Atom nudi dvakrat večjo računalniško zmogljivost in trikrat večje grafične zmogljivosti s konkurenčnim trajanjem baterije.

Integriran grafični pospeševalnik Intel Graphics Media Accelerator nudi privlačno in realistično 3D-igralsko izkušnjo, video ločljivosti HD 1080p in kristalno čisto grafiko. Napredne funkcije kamere vključujejo prepoznavanje obrazov, mobilne posnetke HDR in panoramske posnetke. Clover Trail+ prav tako nudi dvojedrno zmogljivost s tehnologijo Intel Hyper-Threading Technology, ki podpira štiri sočasne aplikacijske niti za gladkejšo večopravilnost.

Long-Term Evolution (4G LTE)

Intelova strategija temelji na zagotavljanju energijsko varčnih, globalnih modemskih rešitev, ki delujejo v različnih pasovih, regijah in napravah.

Intel XMM 7160 je ena izmed najmanjših in energijsko najvarčnejših večmodalnih in večpasovnih rešitev LTE na svetu. Modem podpira 15 sočasnih pasov LTE in vključuje visoko prilagodljivo arhitekturo RF v enem paketu SKU, s čimer zagotavlja stroškovno učinkovite večpasovne konfiguracije, podaljšano trajanje baterije in globalno LTE-gostovanje. Podprte so različne vrste naprav, vključno s pametnimi telefoni, tablicami in prenosniki Ultrabook.


Intel, Atom, Core in logotip podjetja Intel sta blagovni znamki podjetja Intel Corporation v ZDA in drugih državah.
* Druga imena in blagovne znamke so lahko last drugih.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki