marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaIDC predvideva 12 odstotni padec prodaje mobilnikov v letošnjem letu
05.06.2020

Zadnja napoved analitikov IDC glede prodaje mobilnikov je razkrila, da bo padec v letošnjem letu kar 12 odstoten. Pričakuje se, da bo letos prodanih 1,2 milijarde mobilnikov, kar je 11,9 odstotni padec glede na lansko leto. Nova predvidevanja bazirajo na rezultatih prvega četrtletja.

slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

članki

iCoach za pomoč pri opuščanju kajenja


26.09.2012
Objavil: Dare Gliha

Če ste že nekaj časa razmišljali, da bi prenehali kaditi in ste lastnik pametnega mobilnika lahko sedaj za pomoč pri tem koraku uporabite aplikacijo iCoach.

iCoach, na podlagi znanstvenega pristopa zgrajeno orodje za prenehanje kajenja ter sestavni del kampanje Evropske komisije "Ex-Kadilci so zmagovalci", je zdaj na voljo tudi kot brezplačna mobilna aplikacija, tako za kadilce kot tudi nekdanje kadilce. Aplikacija je na voljo za iOS ter Android.

Aplikacija vsebuje enake funkcije kot spletni iCoach, med drugim tudi dnevne nasvete, dnevnik opuščanja kajenja, teste napredovanja ter knjižnico uporabnih informacij o zdravju. Aplikacija vključuje tudi novosti, kot je ‘locations tool’, ki na podlagi geolokalizacijske tehnologije uporabnikom omogoča, da medtem ko napredujejo proti življenju brez cigarete, svoje kadilske točke spreminjajo v nekadilske cone ter inovativen in praktičen gumb za paniko ‘panic button’, ki uporabniku ponudi takojšen nasvet glede težav povezanih s prenehanjem kajenja takrat, ko je ta uporabniku najbolj potreben – v trenutku želje po cigareti.

iCoach je brezplačna mobilna svetovalna platforma za zdravje, namenjena pomoči posameznikom ob opuščanju kajenja in je na voljo v 22 uradnih jezikih EU. Ta proces vedenjske spremembe v mobilnem okolju temelji na pionirskih raziskavah, praktičnih kliničnih izkušnjah ter strokovnem znanju psihologov in komunikacijskih strokovnjakov. iCoach je pokazal hiter uspeh, saj se je že po samo treh mesecih 40 % anketiranih registriranih uporabnikov opredelilo za nekadilce.

Orodje namesti registrirane kadilce v skladu s kadilskim vprašalnikom v eno od petih stopenj v procesu prenehanja kajenja. Na prvi stopnji so kadilci, ki ne želijo nehati, medtem ko je zadnja stopnja namenjena bivšim kadilcem, ki ne kadijo že več kot šest mesecev. iCoach torej vodi vsakega posameznika na svoj, njemu prilagojen način k življenju brez cigarete.

Nedavna študija o učinkovitosti orodja iCoach je pokazala, da je po treh mesecih več kot 33% udeležencev raziskave napredovalo vsaj za eno stopnjo, medtem ko je le 2,8 % udeležencev nazadovalo za vsaj eno stopnjo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki