marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaEkosistem HMS dosegel nov mejnik
10.08.2020

Huawei je predstavil napredek glede ekosistema mobilnih storitev HMS in trgovine z aplikacijami AppGallery. Ekosistem HMS je osegel že 700 milijonov uporabnikov Huaweievih naprav s celega sveta (32 % več kot v enakem obdobju lani), število registriranih razvijalcev pa se je povzpelo na 1,6 milijona (76 % medletna rast). Razvijalci so funkcionalnosti HMS Core integrirali že v več kot 81.000 aplikacij.

slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

slikaOnePlus Nord ni prestal testa upogljivosti
31.07.2020

Novo predstavljeni OnePlus Nord je cenejša različica modelov OnePlus 8 in 8 Pro, zato so pri podjetju zelo verjetno varčevali pri njegovi izdelavi. Uporablja manj zmogljiv procesor Snapdragon 765G, manjši zaslon in plastičen okvir.

članki

iCoach za pomoč pri opuščanju kajenja


26.09.2012
Objavil: Dare Gliha

Če ste že nekaj časa razmišljali, da bi prenehali kaditi in ste lastnik pametnega mobilnika lahko sedaj za pomoč pri tem koraku uporabite aplikacijo iCoach.

iCoach, na podlagi znanstvenega pristopa zgrajeno orodje za prenehanje kajenja ter sestavni del kampanje Evropske komisije "Ex-Kadilci so zmagovalci", je zdaj na voljo tudi kot brezplačna mobilna aplikacija, tako za kadilce kot tudi nekdanje kadilce. Aplikacija je na voljo za iOS ter Android.

Aplikacija vsebuje enake funkcije kot spletni iCoach, med drugim tudi dnevne nasvete, dnevnik opuščanja kajenja, teste napredovanja ter knjižnico uporabnih informacij o zdravju. Aplikacija vključuje tudi novosti, kot je ‘locations tool’, ki na podlagi geolokalizacijske tehnologije uporabnikom omogoča, da medtem ko napredujejo proti življenju brez cigarete, svoje kadilske točke spreminjajo v nekadilske cone ter inovativen in praktičen gumb za paniko ‘panic button’, ki uporabniku ponudi takojšen nasvet glede težav povezanih s prenehanjem kajenja takrat, ko je ta uporabniku najbolj potreben – v trenutku želje po cigareti.

iCoach je brezplačna mobilna svetovalna platforma za zdravje, namenjena pomoči posameznikom ob opuščanju kajenja in je na voljo v 22 uradnih jezikih EU. Ta proces vedenjske spremembe v mobilnem okolju temelji na pionirskih raziskavah, praktičnih kliničnih izkušnjah ter strokovnem znanju psihologov in komunikacijskih strokovnjakov. iCoach je pokazal hiter uspeh, saj se je že po samo treh mesecih 40 % anketiranih registriranih uporabnikov opredelilo za nekadilce.

Orodje namesti registrirane kadilce v skladu s kadilskim vprašalnikom v eno od petih stopenj v procesu prenehanja kajenja. Na prvi stopnji so kadilci, ki ne želijo nehati, medtem ko je zadnja stopnja namenjena bivšim kadilcem, ki ne kadijo že več kot šest mesecev. iCoach torej vodi vsakega posameznika na svoj, njemu prilagojen način k življenju brez cigarete.

Nedavna študija o učinkovitosti orodja iCoach je pokazala, da je po treh mesecih več kot 33% udeležencev raziskave napredovalo vsaj za eno stopnjo, medtem ko je le 2,8 % udeležencev nazadovalo za vsaj eno stopnjo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki