marketing
več | arhivpoudarjeno.
slika3nm Exynos 2500 naj bi bil učinkovitejši od Snapdragona 8 Gen 4
03.05.2024

Samsung se je pri zadnjih nekaj platformah Exynos spopadal z energetsko učinkovitostjo in zmogljivostjo, vendar je z letošnjimi procesorji naredil velik korak naprej. In če gre verjeti novim govoricam, bi lahko leta 2025 prehitel Qualcommov najboljši procesor.

slikaTehnologija umetne inteligence telefona Magic6 Pro spreminja pravila industrije
29.04.2024

Proizvajalci pametnih naprav si ob nadaljnjem napredku v svoji ponudbi prizadevajo ustvariti tehnologijo nove generacije, ki obljublja, da bo na novo opredelila meje inovacij. Ta neizprosen tempo tehnološkega napredka kaže, da bodo nove funkcije, kot so integracija umetne inteligence, strojno učenje in robno računalništvo, tu ostale.

slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

članki

Huaweijev odziv na spremembo pravilnika "Foreign Direct Product Rule"


19.05.2020
Objavil: Dare Gliha

Družba Huawei kategorično nasprotuje spremembam, ki jih je k svojemu pravilniku »Foreign Direct Product Rule« vložilo ameriško Ministrstvo za trgovino in v katerem posebej izpostavlja družbo Huawei.

Ameriška vlada je 16. maja 2019 brez utemeljitve uvrstila Huawei na seznam podjetij, s katerimi ameriška podjetja ne smejo poslovati. Kljub temu, da nam od takrat naprej niso bili več na voljo ključni industrijski in tehnološki izdelki, smo bili še naprej zavezani k spoštovanju vseh vladnih pravil in predpisov ZDA ter izpolnili vse svoje pogodbene obveznosti do kupcev in dobaviteljev. Preživeli in napredovali smo proti vsem pričakovanjem.

Kljub temu se je ameriška vlada v svojem nenehnem prizadevanju, da bi zaostrila svoje pritiske na naše podjetje odločila, da s to prakso nadaljuje in popolnoma prezre opozorila mnogih podjetij ter industrijskih združenj.

Ta odločitev je bila samovoljna in škodljiva ter ogroža celotno industrijo po vsem svetu. To novo pravilo bo vplivalo na širjenje, vzdrževanje in neprekinjeno delovanje omrežij v vrednosti sto milijard dolarjev, ki smo jih do sedaj uvedli v več kot 170 državah.

Odločitev bo vplivala tudi na komunikacijske storitve več kot 3 milijarde ljudi, ki uporabljajo izdelke in storitve Huawei po vsem svetu. Za potrebe napada na vodilno podjetje iz druge države, je ameriška vlada namerno obrnila hrbet interesom Huaweijevih strank, kar je v nasprotju z njihovimi trditvami, da to počnejo v skrbi za varnost omrežja.

Ta odločitev ameriške vlade pa ne vpliva samo na družbo Huawei, temveč bo imela velik vpliv na številne svetovne gospodarske panoge. Dolgoročno bo to škodilo zaupanju in sodelovanju v svetovni industriji polprevodnikov, od katerih je odvisno veliko drugih panog. To bo povečalo tako konflikte kot izgube v teh panogah.

ZDA želijo s svojo tehnološko močjo »uničiti« uspešna tehnološka podjetja zunaj njihovih meja. A s tem bodo samo spodkopale zaupanje mednarodnih podjetij v ameriško tehnologijo in dobavne verige. Na koncu bo to škodilo interesom ZDA samih.

Huawei je temeljito preučil to novo pravilo in pričakujemo neizogiben vpliv na naše poslovanje. Potrudili se bomo, da najdemo rešitev. Upamo, da bodo naši kupci in dobavitelji nadaljevali s sodelovanjem z nami in čim bolj zmanjšali vpliv tega diskriminatornega pravila.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki