marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaPrvi pametni telefon s petimi zlatimi oznakami DXOMARK 2024
18.03.2024

HONOR je s svojim najnovejšim modelom pametnega telefona Magic6 Pro ponovno na novo definiral meje segmenta prvokakovostnih pametnih telefonov. HONOR Magic6 Pro je prvi pametni telefon, ki mu je DXOMARK 2024 podelil pet zlatih ocen.

slikaApple je določil čas za dostop do alternativnih trgovin z aplikacijami po izstopu iz EU
15.03.2024

Apple je končno razkril, kakšna je napovedana politika “gone for too long” (politika predolgega odhoda) do uporabnikov, ki so si naložili aplikacije izven trgovine AppStore in zapustijo Evropsko unijo. To obdobje je sedaj točno določeno, in sicer 30 dni.

slikaTelefon z Androidom lahko sedaj uporabljate kot kamero v operacijskem sistemu Windows 11
13.03.2024

Najnovejši dodatek k programu Windows Insider je možnost uporabe telefona ali tabličnega računalnika s sistemom Android kot spletne kamere. Uporabniki Windows 11, ki so vključeni v program Insider, lahko zdaj med videokonferenčnimi sejami kot spletno kamero uporabljajo vse telefone ali tablične računalnike z operacijskim sistemom Android 9.0 in novejšim.

slikaApple je imel sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov v letu 2023
11.03.2024

V novem poročilu družbe Counterpoint Research je navedeno, da je imel Apple leta 2023 sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov, kar se je zgodilo prvič. Preostala tri mesta v prvi deseterici je zasedel Samsung.

članki

Huawei z napravami naslednje generacije vstopa v obdobje omrežja 5G


24.02.2020
Objavil: Thomas Bergant

Podjetje Huawei Consumer BG je v Barceloni predstavilo vrsto novih izdelkov in strategij za omrežja 5G, ki prikazujejo vse zmogljivosti in celovitost Huaweievega ekosistema za vse primere rabe naprav in storitev.

Ključni novi izdelki so zložljiv pametni telefon z vrhunsko strojno in programsko opremo Mate Xs, vodilni tablični računalnik s podporo za omrežja 5G Huawei MatePad pro 5G, ki nudi vrhunske izkušnje v vseh primerih rabe, in dve rešitvi za brezžično omrežje Wi-Fi 6+, Huawei Wi-Fi AX3 in Huawei 5G CPE Pro 2. Predstavili pa so tudi nove prenosne računalnike Huawei MateBook s procesorji Intel Core desete generacije in operacijskim sistemom Windows. Prenosniki z zasloni FullView, ki segajo skoraj do robov ohišja, spreminjajo izkušnjo mobilne pisarne z revolucionarnimi funkcijami za višjo produktivnost, kot sta Huawei Share in Multi-Screen Collaboration.

Richard Yu, izvršni direktor Huawei Consumer BG je dejal:, »Huawei ostal zavezan strategiji brezšivne umetne inteligence na vseh področjih rabe. Zato bomo še naprej vlagali v nove tehnologije, vključno v čipe za omrežja pete generacije (5G), umetno inteligenco na pametnih telefonih, operacijske sisteme, kamere in avdiovizualne rešitve. Na ta način želimo ohraniti dolgoročno konkurenčno prednost. Prav tako z navdušenjem sodelujemo z razvijalci iz vsega sveta, da bi spodbudili rast ekosistema naprav in storitev za vse primere rabe.«

SKUPAJ povezujemo možnosti
Za Huawei je uporabniška izkušnja vedno na prvem mestu. To je razlog, da se je podjetje v zadnjem desetletju osredotočilo na vzpostavitev ekosistema »1+ 8 + N«. V središču tega sta Huawei Share in Huawei HiLink, saj predstavljata mostova, ki povezujeta naprave in zagotavljata celostno uporabniško izkušnjo. Poleg inovacij na strojni opremi, Huawei še naprej razvija tudi mobilne storitve HMS, ki so uporabnikom dostopne prek tržnice z aplikacijami Huawei AppGallery.

Z usklajenim delovanjem stojne in programske opreme Huawei uporabnikom ponuja kakovostno uporabniško izkušnjo, v kateri lahko informacije preprosto delijo med povezanimi napravami. Brez težav in v vseh primerih rabe.

Leto 2019 je bilo za Huawei neobičajno. Kljub temu pa ostaja med uporabniki zaupanja vredna blagovna znamka, kar nedvoumno kažejo dosežni poslovni rezultati. Lani je namreč Huawei prihodke povečal za 30 odstotkov na 67 milijard ameriških dolarjev in med drugim uporabnikom po vsem svetu dostavil 240 milijonov pametnih telefonov. S tem dosežkom mu je uspelo ostati na drugem mestu med največjimi izdelovalci teh naprav. Hitro rast pa so zabeležili tudi drugje. Prodajo osebnih računalnikov so namreč povečali za 200, nosljivih naprav za 173 in brezžičnih zvočnih naprav za 210 odstotkov.

Revolucionarna izkušnja rabe: Huawei Mate Xs
Zložljivi pametni telefon Huawei Mate Xs predstavlja evolucijo tovrstnih naprav, saj prinaša boljšo uporabniško izkušnjo z novim prilagodljivim zaslonom in izboljšanim tečajem zasnove Falcon Wing. Opremljen je s Huaweievim procesorjem Kirin 990 5G, ki ga poleg večjih zmogljivosti odlikuje tudi izboljšano delovanje umetne inteligence na pametnih telefonih in v čip integriran vmesnik za mobilna omrežja pete generacije (5G).

Prav tako vrhunske pa so tudi njegove fotografske zmogljivosti. Opremljen je namreč s štirimi kamerami Leica SuperSensing. Glavna kamera ima tipalo ločljivosti 40 milijonov svetlobnih pik, njeno delo pa podpirajo še 16-milijonska s širokim kotom, 8-milijonska s teleobjektivom in kamera za zajem globine posnetke. Sistem kamer v celoti izkorišča zložljive naprave, saj ima vlogo tako sprednjih kot tudi zadnjih kamer, kar fotografiranje s pametnimi telefoni dviga na novo raven.

Huawei Mate Xs ima sistem EMUI10.0.1, ki podpira delovanje aplikacij v več oknih, kar prinaša popolnoma novo raven večopravilnosti na mobilnih napravah. Da bi razširil paleto aplikaciji, ki znajo v celoti izkoristiti danosti zložljivih naprav, Huawei sodeluje z razvijalci iz celega sveta.

Po Wi-Fi 6: Družina Huawei Wi-Fi Ax
Del Huaweieve strategije ekosistema umetne inteligence za vse primere rabe so tudi naprave za povezovanje, kot so usmerjevalniki Wi-Fi in komunikacijski moduli. Imajo namreč ključno vlogo v ekosistemu »1+ 8 + N«, saj uporabniku zagotavljajo varno, intuitivno, pametno in hitro uporabniško izkušnjo.

Kot vodilno na področju tehnologij 5G je Huawei eno od pomembnih podjetij pri oblikovanju standarda za Wi-Fi 6. V delovni skupini za standard IEEE 802.11 ax je namreč tudi pet strokovnjakov iz Huaweia, od katerih eden skupino vodi. Z 260 prijavljenimi prispevki k oblikovanju standarda (15 odstotkov vseh) pa je Huawei tudi drugo najbolj pomembno podjetje iz industrije.

S pomočjo sinergije med lastnim naborom čipov in optimizacijo programske opreme je Huawei razvil Wi-Fi 6+, ki temelji na standardu Wi-Fi 6. Podpira pa širino komunikacijskega kanala 160 MHz in vključuje Huaweievo dinamično ozkopasovno tehnologijo. Oboje pripomore k izboljšanju prenosnih hitrosti v brezžičnem omrežju in boljši pokritosti s signalom.

Na tiskovni konferenci v Barceloni je Huawei predstavil čipa Gigahome 650 in Kirin W650. Prvi je vgrajen v novo družino naprav Huawei Wi-Fi AX3, ki z njegovo pomočjo podpirajo sočasno uporabo obeh frekvenčnih pasov (DBDC) in dosegajo prenosne hitrosti do 3000 Mbps. Kadar jih uporabljate skupaj z napravami Huawei, ki podpirajo standard Wi-Fi 6+, lahko usmerjevalniki zagotavljajo boljšo pokritost s signalom in večje hitrosti od tistih, ki so značilne za usmerjevalnike Wi-Fi 6.

Sočasno je Huawei predstavil tudi napravo Huawei 5G CPE Pro 2, ki je za 30 odstotkov kompaktnejša od predhodnika. Vključuje pa tudi podporo do enajst 5G pasov in Huaweievo tehnologijo Super Uplink, ki občutno izboljša prenosne hitrosti in zmanjša zamude.

Ponovno premislite o ustvarjalnosti: Huawei MatePad Pro 5G
Tablični računalnik Huawei MatePad Pro 5G je pomemben del ekosistema naprav, saj je zasnovan za sinergijo s slušalkami, nosljivimi in drugimi naprave iz bogatega nabora podjetja Huawei. Dali so mu namreč ključno vlogo v funkciji sodelovanja na več zaslonih, ki uporabniku prinaša brezhibno izkušnjo uporabe več naprav. Huawei MatePad Pro 5G odlikuje 27,43-centimetrski (10,8-palčni) zaslon polne razločljivosti HD in barvnim razponom DCI-P3. Zaradi zelo tankih robov ima najvišje razmerje med zaslon in površino naprave (90 %) med vsemi tekmeci, poganja pa ga izjemen procesor Kirin 990 5G. Tablični računalnik zato omogoča povezljivost 5G, visoko zmogljivost, pa tudi energijsko učinkovitost.

Če uporabljate sistem EMUI10, lahko Huawei MatePad Pro s pomočjo funkcije Huawei Share Multi-Screen Collaboration povežete s pametnimi telefonom. Ko je povezava vzpostavljena, lahko na zaslonu tabličnega računalnika nadzorujete obe napravi.

Funkcija sodelovanja na več zaslonih omogoča tudi prenos datotek med pametnimi telefoni in tabličnimi računalniki. To uporabniku na primer omogoča tipkanje na pametnem telefonu s tipkovnico na zaslonu tabličnega računalnika, predvajanje glasbe s pametnega telefona na zvočnikih tablice in še mnogo več. Huawei MatePad Pro 5G podpira prikaz do treh aplikacij hkrati v svojih oknih (Multi Windows), mogoče pa je tudi eno sočasno poganjati v dveh, da lahko kar najbolje izkoristite zmogljivosti naprave.

Huawei MatePad Pro lahko seznanite tudi s Huaweievim svinčnikom (M-Pencil), ki razpozna 4096 različnih moči pritiska, s čemer nudi naraven občutek pisanja. Aplikacija Beležnica (Huawei Notepad) svinčnik izvirno podpira s funkcijo »Screen-off Shorthand«. Z njo lahko zapišete ali narišete trenutni navdih, kadarkoli in kjerkoli.

Med dogodkom je Huawei napovedal tudi nove modele prenosnih računalnikov Huawei MateBook. Nadgrajene modele poganjajo procesorji Intel Core desete generacije, na voljo pa so tudi v novi smaragdno zeleni barvi. Prenosniki so ohranil zaslon FullView in z njim dosežejo 91-odstotno razmerje med zaslonom in površino naprave. Novost pa so modeli Huawei MateBook D namenjeni mlajšim uporabnikom.

Nova izkušnja aplikacij: Huawei AppGallery
Da bi ustvaril popolni ekosistem naprav, storitev in aplikacij, Huawei postopoma prek mobilnih storitev HMS odpira svoj svet razvijalcem iz celega sveta. Njim namenjen ekosistem, ki vključuje funkcije globalne distribucije in upravljanja življenjskega cikla aplikacij, je prav tako v osredju strategije brezšivne življenjske umetne inteligence za vse primere rabe.

HMS Core je trenutno zbirka orodij za partnerje in razvijalce, saj z njihovo pomočjo preprosteje ustvarijo edinstvene nove izkušnje, ki izkoristijo vse zmogljivosti strojne in programske opreme Huaweievih naprav. Z vključitvijo mobilnih storitev HMS in HMS Core, lahko razvijalci hitro uporabijo zmogljivosti, kot so HiAI, porazdeljene tehnologije in zmogljivosti kamer, da bi uporabnikom zagotovili bolj kakovostno izkušnjo uporabe.
Največje evropsko podjetje za tiskanje fotografij Cewe je na primer postavilo Huaweievo rešitev za poenostavitev združevanja naprav v svojih pisarnah. Inovativni postopek omogoča hitrejše tiskanje, saj zaposleni podjetja na ta način hitro in preprosto povežejo svoje naprave s tiskalniki. Rešitve pa niso primerne le za poslovne uporabnike, saj Huawei App Gallery ponuja številne aplikacije s podporo HMS za uporabnike naprav Huawei.
Tržnica Huawei AppGallery ponuja tudi inovativno kategorijo hitrih aplikacij, narejenih za dobo omrežij 5G. Narejene na podlagi industrijskih standardov ne zahtevajo namestitve in porabijo malo sistemskih virov, predvsem pomnilnika. Dovolj je, da kliknete na eno izmed njih, pa že lahko uživate v njenem namenu in lepem vmesniku. Trenutno je v tržnici na voljo že več kot 1700 hitrih aplikacij.
Poleg skrbi za razvoj novih, Huawei skrbi tudi za kakovost aplikacij, ki so priljubljene po vsem svetu in bogatijo uporabniško izkušnjo. Da bi zaščitili uporabnike pred zlonamernimi, so uvedli sistem zaščite, ki vključuje preverjanje razvijalcev, postopek pregleda aplikacije v štirih korakih, zaščito med prenosom in namestitvijo ter mehanizem za varno delovanje aplikacij.

Zaradi dolgoletnih izkušenj v razvoju aplikacij je Huawei AppGallery ena najboljših tržnic za aplikacijami. »V prihodnje bomo širili naš ekosistem aplikacij v AppGallery z upanjem, da ne bomo samo ustvarili varne in zanesljive platforme, temveč da bomo uporabnikom zagotovili večjo izbiro. Nenehni uspeh tega cvetočega ekosistema bo ena izmed naših največjih prioritet,« je še dejal Richard Yu.

Huawei aktivno sodeluje z razvijalci priljubljenih aplikacij, da bi razvil uporabniku naravnan ekosistem. Razvijalci so zato povabljeni, so dobrodošli, da postanejo njegov del in si skupaj s Huaweiem prizadevajo za pametnejšo uporabniško izkušnjo za uporabnike iz celega sveta.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki