marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei P40 Pro z naskokom na vrhu lestvice DxOMark
06.04.2020

Portal za testiranje kamer in fotoaparatov, DxOMark, je objavil temeljit preizkus kamer pametnega telefona Huawei P40 Pro, v katerem so mu dodelili 128 točk. S tem se je z naskokom zavihtel na prvo mesto enega najbolj verodostojnih spletnih portalov za testiranje fotografskih zmogljivosti pametnih telefonov.

slikaHuawei objavil letno poročilo za 2019
03.04.2020

Huawei je objavil letno poročilo za leto 2019, v katerem je razkril stabilno poslovanje. Globalno so prihodki od prodaje so v letu 2019 znašali 111,6 milijarde EUR, kar je 19,1 % več glede na lani. Čisti dobiček je dosegel 8,15 milijarde EUR, denarni tok iz poslovanja pa je presegel 11,88 milijarde EUR, kar je 22,4 % več v primerjavi z letom prej.

slikaPrvoaprilska šala: Google – Huawei in Apple – Samsung, korona sili proizvajalce telefonov v neverjetna partnerstva
01.04.2020

Verjetno ste že ugotovili, da je današnja novica zgolj prvoaprilska potegavščina. Izmišljena novica in pripadajoče slike so nastale kot sodelovanje s portalom Tehnozvezdje. Ker se nam zdi potegavščina simpatična jo puščamo v branje tudi za bodoče dni.

slikaSamsung nadgradil Galaxy S10 in Galaxy Note10 z novimi funkcijami
30.03.2020

Samsung Electronics je napovedal, da bodo s prihajajočo posodobitvijo programske opreme funkcije serije Galaxy S20 pametnih telefonov na voljo tudi na Galaxy S10 in Galaxy Note10 pametnih telefonih.

slikaV Indiji zaustavitev proizvodnje iPhonov
27.03.2020

Vlada v Indiji je zaradi koronavirusa odredila državno karanteno, ki bo prizadela okoli 1,3 milijarde ljudi. Posledično so na udaru tudi proizvodni obrati, med njimi sta tudi Foxconn in Winstron, ki proizvajata mobilnike iPhone.

članki

Huawei vrača udarec s tožbo vlade ZDA


08.03.2019
Objavil: Dare Gliha

Huawei je v Texasu, kjer imajo ameriški sedež, vložil tožbo proti vladi ZDA. Na novinarski konferenci, ki je potekala na sedežu podjetja v Shenzenu na Kitajskem so poudarili, da ameriški kongres ni predložil nikakršnih dokazov, ki bi podprli navedbe, da Huawei predstavlja varnostno grožnjo.

Guo Ping je povedal, da se pri podjetju veselijo odločitve sodišča, ter da so prepričani, da bo to v dobro tako Huaweiju kot amerišlemu ljudstvu. Povedal je še, da je ameriški kongres deloval kot sodnik, porota in izvršitelj, ter s tem preprečil pravne postopke na sodišču.

Huawei v svoji pritožbi trdi, da prepoved presega blokiranje vladnih agencij pri nakupu njene opreme, saj prav tako omejuje agencije, da sklenejo pogodbe ali dodelijo nepovratna sredstva ali posojila tretjim osebam, ki kupujejo opremo ali storitve Huawei brez izvršilnega ali sodnega postopka. Huawei trdi, da to krši predpisane postopke družbe in načela ločevanja oblasti, ki so zapisana v ameriški ustavi, saj gre za trajno in nepreklicno prepoved. Zvezno sodišče ima za odgovor na tožbo 60 dni.

Čeprav ZDA predstavljajo majhen odstotek Huaweijeve prodaje, je glavni pravni strokovnjak Huaweija Song Liuping poudaril, da je prepoved imela velik in pomemben vpliv na globalni ugled družbe, kar je eden od ključnih razlogov za ukrepanje.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki