marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Huawei vrača udarec s tožbo vlade ZDA


08.03.2019
Objavil: Dare Gliha

Huawei je v Texasu, kjer imajo ameriški sedež, vložil tožbo proti vladi ZDA. Na novinarski konferenci, ki je potekala na sedežu podjetja v Shenzenu na Kitajskem so poudarili, da ameriški kongres ni predložil nikakršnih dokazov, ki bi podprli navedbe, da Huawei predstavlja varnostno grožnjo.

Guo Ping je povedal, da se pri podjetju veselijo odločitve sodišča, ter da so prepričani, da bo to v dobro tako Huaweiju kot amerišlemu ljudstvu. Povedal je še, da je ameriški kongres deloval kot sodnik, porota in izvršitelj, ter s tem preprečil pravne postopke na sodišču.

Huawei v svoji pritožbi trdi, da prepoved presega blokiranje vladnih agencij pri nakupu njene opreme, saj prav tako omejuje agencije, da sklenejo pogodbe ali dodelijo nepovratna sredstva ali posojila tretjim osebam, ki kupujejo opremo ali storitve Huawei brez izvršilnega ali sodnega postopka. Huawei trdi, da to krši predpisane postopke družbe in načela ločevanja oblasti, ki so zapisana v ameriški ustavi, saj gre za trajno in nepreklicno prepoved. Zvezno sodišče ima za odgovor na tožbo 60 dni.

Čeprav ZDA predstavljajo majhen odstotek Huaweijeve prodaje, je glavni pravni strokovnjak Huaweija Song Liuping poudaril, da je prepoved imela velik in pomemben vpliv na globalni ugled družbe, kar je eden od ključnih razlogov za ukrepanje.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki