marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaPregled Googlovega telefona namiguje na funkcijo beleženja klicev
15.01.2021

Lani je Google pri aplikaciji Phone predstavila novo funkcijo snemanja klicev, ki deluje samo z napravami Pixel ter nekaterimi telefoni Nokia in Xiaomi. Na zaslonu tekočega klica se prikaže gumb za snemanje, ki ob pritisku predvaja posnetek, ki oba udeleženca obvesti, da se klic snema.

slikaSamsung bo predstavil množico ISOCELL senzorjev, vključno z 200 MP
13.01.2021

Po mnenju enega najbolj zanesljivih Samsungovih poznavalcev IceUniverse, naj bi korejski tehnološki velikan letos predstavil veliko novih senzorjev za kamere ISOCELL, verjetno pa bo kmalu na voljo tudi tak z ločljivostjo 200 MP.

slikaApple iPhone 13 bo ohranil trenutno obliko, a bo debelejši in z manjšo zarezo
11.01.2021

Na spletu se že pojavljajo prve govorice o novi generaciji iPhonov 13. Prve informacije o novi generaciji namigujejo, da bosta dva Pro modela imela 120 Hz OLED zaslon, ki ga bo proizvajal Samsung.

slikaTudi OnePlus s fitnes zapestnico
08.01.2021

OnePlus je potrdil, da bodo v letošnjem letu predstavili lastno pametno uro. Sej pa so se pojavile nove govorice, da bodo pri podjetju poleg ure v prvečm četrtletju predstavili tudi fitnes zapestnico, s kateri želijo konkurirati izredno popularni Xiaomijevi Mi Band.

slikaNova galaksija že 14. januarja
06.01.2021

Samsung bo novo serijo Galaxy S21 predstavil prej, kot ponavadi. Nov video, ki so ga lansirali so poimenovali "A new Galaxy awaits", v pol minute pa prikažejo oblike vseh dosedanjih mobilnikov te serije.

članki

Huawei v Evropi zagotavlja 220.000 delovnih mest


20.11.2020
Objavil: Dare Gliha

Analitska hiša Oxford Economics je pred kratkim objavila poročilo z naslovom »Ekonomski učinki družbe Huawei« v katerem so ugotovili, da je Huawei v letu 2019 prispeval 16,4 milijarde EUR k evropskemu BDP ter podprl 224.300 delovnih mest. Huawei je v tem obdobju prispeval tudi 6,6 milijard EUR davčnih prihodkov uradnim evropskim organom.

Huawei je imel tudi aktivno vlogo pri raziskavah in razvoju (R&R) širom Evrope. Pregled EU industrijskih naložb za leto 2019 uvršča Huawei na peto mesto največjih vlagateljev v R&R na svetu. Evropski patentni urad je prav tako opozoril, da je Huawei leta 2019 dosegel prvo mesto na lestvici prijav patentov. "Naložbe v raziskave in razvoj - tako to počne Huawei - so ključne za splošno povečanje proizvodnih zmogljivosti v evropskem gospodarstvu," je povedal Pete Collings, direktor svetovalskega oddelka pri Oxford Economics za proučevanje gospodarskega vpliva Evrope in Bližnjega Vzhoda.

Abraham Liu, glavni predstavnik Huaweija v EU institucijah, je dejal: "Leta 2019 so Huaweijeve dejavnosti neposredno prispevale 2,8 milijarde EUR k evropskemu BDP s povprečno letno rastjo 11,4 odstotkov v zadnjih petih letih. V tem nekonvencionalnem letu je Huawei je zagotovil stabilna in varna omrežja, s katerimi ljudem pomaga pri delu in učenju na daljavo. V Evropi je Huawei prisoten že 20 let in močno si prizadeva za vključitev v lokalne skupnosti in skupno spodbujanje industrijskega razvoja. V bodoče bomo še naprej, skupaj z naši partnerji, sodelovali pir premagovanju novih izzivov in ustvarjanju večje vrednosti."

Poročilo Oxford Economics je ocenilo splošni gospodarski vpliv družbe Huawei v Evropi, vključno z njihovimi prispevki k evropskemu BDP, delovnimi mesti in davki.

Celotno poročilo je dostopno na https://www.oxfordeconomics.com/recent-releases/The-Economic-Impact-of-Huawei-in-Europe

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki