marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaApple sklenil poravnavo v aferi "batterygate"
25.11.2020

Apple je poskušal prikrito odpraviti težavo z baterijo na telefonih iPhone izdanih med letoma 2014 in 2016 tako, da jih je upočasnil. Ta poteza je bila hitro odkrita, vse skupaj pa je privedlo celo do skupinske tožbe.

slikaPričela se je Microsoftova NT konferenca, letos v virtualni obliki NT Remote
24.11.2020

Z uvodnim nagovorom Microsoftovega predsednika Brada Smitha se je danes začel osrednji del konference NT Remote, največjega virtualnega poslovno-tehnološkega dogodka v Sloveniji.

slikaSamsung Galaxy Z Fold3 s podzaslonsko kamero?
23.11.2020

Po spletu se zadnji mesec pojavljajo govorice, da naj bi Samsung pri novi generacijo prepogljivega mobilnika Galaxy Z Fold3 prvič uporabil podzaslonsko kamero. Sedaj je te govorice podkrepil ETNews, ki še navaja, da bo serija Galaxy S21 brez te novitete.

slikaHuawei v Evropi zagotavlja 220.000 delovnih mest
20.11.2020

Analitska hiša Oxford Economics je pred kratkim objavila poročilo z naslovom »Ekonomski učinki družbe Huawei« v katerem so ugotovili, da je Huawei v letu 2019 prispeval 16,4 milijarde EUR k evropskemu BDP ter podprl 224.300 delovnih mest. Huawei je v tem obdobju prispeval tudi 6,6 milijard EUR davčnih prihodkov uradnim evropskim organom.

slikaSamsung Galaxy mobilniki in tablice del Android Enterprise Recommended programa
18.11.2020

Samsung Electronics se je pridružil programu družbe Google - Android Enterprise Recommended - katerega namen je podjetjem olajšati vključevanje mobilnih rešitev v vsakodnevno poslovanje. Sodelovanje v programu je dodatno zagotovilo uporabnikom, da Samsung naprave izpolnjujejo - in dejansko presegajo - zahteve glede strojne in programske opreme, ki jih je določila družba Google.

članki

Huawei v Evropi zagotavlja 220.000 delovnih mest


20.11.2020
Objavil: Dare Gliha

Analitska hiša Oxford Economics je pred kratkim objavila poročilo z naslovom »Ekonomski učinki družbe Huawei« v katerem so ugotovili, da je Huawei v letu 2019 prispeval 16,4 milijarde EUR k evropskemu BDP ter podprl 224.300 delovnih mest. Huawei je v tem obdobju prispeval tudi 6,6 milijard EUR davčnih prihodkov uradnim evropskim organom.

Huawei je imel tudi aktivno vlogo pri raziskavah in razvoju (R&R) širom Evrope. Pregled EU industrijskih naložb za leto 2019 uvršča Huawei na peto mesto največjih vlagateljev v R&R na svetu. Evropski patentni urad je prav tako opozoril, da je Huawei leta 2019 dosegel prvo mesto na lestvici prijav patentov. "Naložbe v raziskave in razvoj - tako to počne Huawei - so ključne za splošno povečanje proizvodnih zmogljivosti v evropskem gospodarstvu," je povedal Pete Collings, direktor svetovalskega oddelka pri Oxford Economics za proučevanje gospodarskega vpliva Evrope in Bližnjega Vzhoda.

Abraham Liu, glavni predstavnik Huaweija v EU institucijah, je dejal: "Leta 2019 so Huaweijeve dejavnosti neposredno prispevale 2,8 milijarde EUR k evropskemu BDP s povprečno letno rastjo 11,4 odstotkov v zadnjih petih letih. V tem nekonvencionalnem letu je Huawei je zagotovil stabilna in varna omrežja, s katerimi ljudem pomaga pri delu in učenju na daljavo. V Evropi je Huawei prisoten že 20 let in močno si prizadeva za vključitev v lokalne skupnosti in skupno spodbujanje industrijskega razvoja. V bodoče bomo še naprej, skupaj z naši partnerji, sodelovali pir premagovanju novih izzivov in ustvarjanju večje vrednosti."

Poročilo Oxford Economics je ocenilo splošni gospodarski vpliv družbe Huawei v Evropi, vključno z njihovimi prispevki k evropskemu BDP, delovnimi mesti in davki.

Celotno poročilo je dostopno na https://www.oxfordeconomics.com/recent-releases/The-Economic-Impact-of-Huawei-in-Europe

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki