marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaČas je za nov telefon!
23.11.2022

Na prazničnem seznamu želja marsikoga se bo letos zagotovo znašel tudi nov pametni telefon. Izberite takšnega, ki vam bo olajšal spopadanje z vsakdanjimi obveznostmi in vam prihranil več časa za vse načrtovane prostočasne aktivnosti. Samsung Galaxy Z Fold4 je zmogljiv pametni telefon, pisan na kožo predvsem poslovnim uporabnikom, kreativcem in ljubiteljem iger.

slikaVeč kot 70 % naprav Apple iPhone 14 uporablja zaslone Samsung OLED
30.11.2022

Samsung Display je prevladujoči igralec na tržišču zaslonov OLED, eden glavnih razlogov za to pa je odločitev družbe Apple, da za svoje telefone iPhone uporablja panele tega korejskega proizvajalca.

slikaKmalu boste lahko pretakali zvok iz Androida v Windows 11
28.11.2022

Aplikacija Phone Link se je začela uporabljati pred časom in je bila sprva namenjena izključno lastnikom telefonov Samsung, sčasoma pa se je z izdajo sistema Windows 11 razširila na vse telefone s sistemom Android.

slikaMediaTek predstavil najnovejši čip Dimensity 9200
25.11.2022

MediaTek je predstavil svoj najnovejši vodilni čipovski nabor Dimensity 9200, ki v industrijo pametnih telefonov prinaša več novosti. To je prvi čipset, ki je na trg prišel z glavnim jedrom Arm Cortex-X3 s taktom 3,05 Ghz in temelji na arhitekturi ARMv9.

slikaIntegracija iCloud Photos se širi v aplikacijo Windows 11 Photos
23.11.2022

Microsoft je začel uvajati integracijo iCloud Photos za aplikacijo Windows 11 Photos. Funkcija je na voljo s posodobitvijo aplikacije Photos, ki je na voljo v trgovini Microsoft Store.

članki

Huawei toži Amazon zaradi e-ink patentov


11.11.2022
Objavil: Dare Gliha

Huawei je objavil sodno obvestilo o kršitvi svojih patentnih pravic. Tožba je vložena proti Amazonu in proizvajalcu zaslonov e-črnila Compal Electronics ter več njunim podružnicam.

Tožba se najverjetneje nanaša na patente v zvezi s Kindlom, izdelkom, za katerega je Amazon razkril, da bo do konca prvega polletja 2023 umaknjen s Kitajske.

Dejanski patenti, ki so bili kršeni, še niso bili podrobno opisani, saj mora ljudsko sodišče v Suzhouju v provinci Jiangsu še objaviti uradne dokumente. Sojenje se bo začelo 8. decembra.

Huawei naj bi prodal več kot 110.000 enot svoje tablice MatePad Paper z e-črnilom, ki je opremljena z operacijskim sistemom Harmony OS 2.0. Vir trdi, da je Huaweijeva edinstvena tablična naprava samo v prvih dveh mesecih po začetku prodaje konec februarja uspela preseči prodajo Kindla na Kitajskem.

Huawei je med vodilnimi na svetu po podeljenih patentih. Ima več kot 110 000 veljavnih patentov in je vodilni pri CNIPA in EUIPO - regulatorjih intelektualne lastnine na Kitajskem oziroma v EU. Prav tako je na petem mestu po podeljenih patentih v ZDA - državi, kjer ne sme poslovati.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki