marketing
več | arhivpoudarjeno
slika5 trikov za še boljše fotografije s pametnim telefonom
21.09.2023

Fotografija je umetnost zajemanja trenutkov, ki se nikoli ne bodo več ponovili. S pojavom pametnih telefonov je postalo zajemanje teh trenutkov lažje kot kdajkoli prej.

slikaMediaTek razvija prvi 3nm čip s procesno tehnologijo TSMC
22.09.2023

MediaTek je uspešno razvil svoj prvi 3nm čip, ki temelji na 3nm procesni tehnologiji podjetja TSMC. Novi 3nm čipset bo na trgu predstavljen prihodnje leto kot član paradnega konja serije Dimensity.

slikaApple obljublja posodobitev programske opreme za zmanjšanje sevanja iPhona 12
20.09.2023

Francoska nacionalna agencija za frekvence (ANFR) je pred nekaj dnevi prepovedala prodajo iPhona 12 v državi, ker je ugotovila, da naprava oddaja več elektromagnetnih valov, kot je dovoljeno v skladu s predpisi EU. Njena specifična absorpcijska stopnja (SAR) je bila nad zakonsko dovoljeno mejo.

slikaHuawei predstavlja jesenske novosti
18.09.2023

Huawei je v Barceloni organiziral prireditev, na kateri so predstavili nove nosljive naprave in strategijo »Fashion Forward«, ki zlitje tehnologij z modnim slogom dviguje na višjo raven. Huawei s tem razkriva ambicijo, da revolucionira industrijo nosljivih naprav z brezhibnim združevanjem vrhunske tehnologije, modnega oblikovanja in zdravstvenih funkcij usmerjenih k uporabniku.

slikaSlika prvega enopalčnega nubiinega telefona s 35-milimetrsko kamero
15.09.2023

ZTE je edinstven zaradi uporabe 35-milimetrskega objektiva na glavnih kamerah nekaterih svojih paradnih konjev, kot sta nubia Z50S Pro in pred njim Axon 40 Ultra. In zdi se, da namerava podjetje narediti naslednji korak in ponuditi 35-milimetrski fotoaparat s tipalom velikosti enega palca.

članki

Huawei toži Amazon zaradi e-ink patentov


11.11.2022
Objavil: Dare Gliha

Huawei je objavil sodno obvestilo o kršitvi svojih patentnih pravic. Tožba je vložena proti Amazonu in proizvajalcu zaslonov e-črnila Compal Electronics ter več njunim podružnicam.

Tožba se najverjetneje nanaša na patente v zvezi s Kindlom, izdelkom, za katerega je Amazon razkril, da bo do konca prvega polletja 2023 umaknjen s Kitajske.

Dejanski patenti, ki so bili kršeni, še niso bili podrobno opisani, saj mora ljudsko sodišče v Suzhouju v provinci Jiangsu še objaviti uradne dokumente. Sojenje se bo začelo 8. decembra.

Huawei naj bi prodal več kot 110.000 enot svoje tablice MatePad Paper z e-črnilom, ki je opremljena z operacijskim sistemom Harmony OS 2.0. Vir trdi, da je Huaweijeva edinstvena tablična naprava samo v prvih dveh mesecih po začetku prodaje konec februarja uspela preseči prodajo Kindla na Kitajskem.

Huawei je med vodilnimi na svetu po podeljenih patentih. Ima več kot 110 000 veljavnih patentov in je vodilni pri CNIPA in EUIPO - regulatorjih intelektualne lastnine na Kitajskem oziroma v EU. Prav tako je na petem mestu po podeljenih patentih v ZDA - državi, kjer ne sme poslovati.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki