marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

Huawei je predstavil funkcijo Povezovanje naprav za pisarniška okolja


07.03.2022
Objavil: Dare Gliha

Huawei je predstavil funkcijo Povezovanje naprav (Super Device) za pisarniška okolja, novo rešitev, ki močno izboljša povezovanje in sodelovanje med podprtimi napravami Huawei. Na programski opremi temelječa funkcija je del prizadevanja za z umetno inteligenco podprto brezhibno življenje, ki se osredotoča na pet celovitih področij – zdravje in fitnes, preprostost potovanj, pametno pisarno ter zabavo in pametni dom.

Kot eno ključnih točk na teh področjih ima Huawei vizijo brezmejnega ustvarjanja in brezhibne komunikacije. Cilj pametne pisarne je namreč omogočiti učinkovito digitalno delovno izkušnjo s sinergijo dveh ključnih zmogljivosti Huaweia: sodelovanjem med napravami in integracijo ekosistema. Sodelovanje med napravami uporabnikom omogoča povezovanje več naprav v edinstveno izkušnjo, medtem ko integracija ekosistema zapira razkorak med sistemom Windows in mobilnimi platformami, spodbuja ustvarjalnost in izboljšuje učinkovitost komunikacije.

Pametna pisarna Huawei: Vse na dosegu roke

Uporabniki imajo danes v lasti vedno več pametnih naprav, zato se pogosto znajdejo v situacijah, ko morajo skakati iz ene na drugo in se sprijazniti z različnimi ekosistemi. Ker le malokatera naprava zadosti vsem uporabnikovim dnevnim potrebam, je zmožnost sodelovanja med napravami za oblikovanje enotne uporabniške izkušnje postala pomembnejša kot kdajkoli prej. Dodatno pa k temu pridodajo še naraščajoče zahteve po višji produktivnosti pri delu na poti.

Sodelovanje med napravi naredi povezavo med njimi nemoteno in odpravi vse težave. Huawei že leta uvaja pionirske inovativne tehnologije s tega področja, saj so že leta 2018 predstavili funkcijo OneHop za prenašanje datotek s pametnega telefona na računalnik z enim samim dotikom. Leta 2020 je uvedel rešitev sodelovanja na več zaslonih (Multi-Screen Collaboration), ki omogoča sodelovanje med dvema napravama, kot sta prenosni in tablični računalnik, prenosni računalnik in pametni telefon ter tablični računalnik in pametni telefon. Ta je omogočila prenos datotek med napravama po principu povleci-in-spusti, pa tudi neposredno odpiranje datotek iz pomnilnika telefona ali tabličnega računalnika na prenosnem računalniku. Obstoječe ovire pri uporabi raznolikih naprav zdaj še dodatno odpravlja lani prvič predstavljena zasnova Povezovanja naprav, saj omogoča, da vse podprte naprave delujejo kot ena.

Povezovanje naprav: Naj bodo vse kot ena

Nova funkcija je že na voljo v nadzornem središču prenosnih računalnikih Huawei prek vmesnika Super Device in omogoča hiter dostop do slik in datotek na povezanem pametnem telefonu oziroma hitro in priročno povezljivost s pametnih zaslonom za izvajanje predstavitev.

Združevanje naprav uporabnik začne s preprostim klikom na ikono nadzornega središča v spodnjem desnem kotu zaslona v sistemu Windows in nato dobesedno povleče ikone bližnjih naprav proti ikoni računalnika. Nato je mogoče edinstvene zmogljivosti povezanih naprav modulirati in do njih dostopati iz vseh v skupini, kar jim omogoča v celoti izkoristiti prednosti, ki so na voljo. Funkcija Povezovanje naprave spremeni prenosni računalnik v izjemno orodje produktivnosti, tako da ustvari edinstveno in popolno digitalno izkušnjo, ki omogoča osredotočen in učinkovit potek dela na različnih napravah.

S funkcijo hitrega spoznavanja (Pop-Up Pairing) se prenosni računalnik Huawei hitro in priročno poveže s Huaweievimi slušalkami, zvočniki, miško in tipkovnico Bluetooth, kot tudi tiskalniki, kar celostno izboljša izkušnjo pametne pisarne.

Sodelovanje s pametnimi telefoni Huawei: Maksimalna večopravilnost

S prenosnim računalnikom povezan pametni telefon služi kot njegov zunanji pogon. To uporabnikom omogoča dostop do datotek na pomnilniku, tako kot bi bila na računalnik povezana katera druga zunanja naprava za hranjenje datotek.

Pri uporabi funkcije Povezovanje naprav bo vmesnik pametnega telefona prikazan na zaslonu prenosnega računalnika. Funkcija sodelovanja na več zaslonih pa bo omogočila sočasno delovanje do treh mobilnih aplikacij za izboljšano večopravilnost. Ravno tako ima uporabnik preprost dostop do vsebin shranjenih na njegovem telefonu po načelu povleci-in-spusti. Datoteke lahko odpre oziroma ureja s programi na svojem prenosnem računalniku, medtem ko se bodo spremembe samodejno shranile na pomnilniku telefona. S tem je omogočena preprosto skupna raba datotek prek vseh naprav, ki jih ima v lasti.

Sodelovanje s tabličnimi računalniki Huawei MatePad: Nova raven ustvarjalnosti
Tako kot pametni telefon je tudi tablični računalnik po povezavi prepoznan kot zunanji pogon prenosnega računalnika, kar omogoča preprost dostop in skupno rabo datotek. Druga priročna značilnost sodelovanja na več zaslonih so različni načini prikaza za povečanje produktivnosti in izboljšanje izkušnje rabe: zrcaljenje, razširitev in sodelovanje.

V načinu zrcaljenja (Mirror) je zaslon povezanega prenosnega računalnika prenesen oziroma podvojen na tablični računalnik, kar na primer omogoča neposredno podpisovanje in označevanje dokumentov ali risanje s pisalom, kot to profesionalni uporabniki počnejo na dodatni grafični tablici. Način razširitve (Extend) spremeni tablični računalnik v drugi zaslon prenosnega, kar je zaradi dodatnega zaslonskega prostora za prikaz vsebin popolno za preverjanje referenčnih dokumentov in brskanje po spletu. Inovativni način sodelovanja (Collaborate) pa medtem omogoča resnično interakcijo med dvema različnima platformama. Omogoča namreč preprosto prenašanje vsebin, kot so besedila, fotografije ali dokumenti med povezanimi napravami po sistemu povleci-in-spusti.

Sodelovanje z monitorji Huawei MateView: Produktivnost brez primere

Omogočeno je tudi povezovanje prenosnega računalnika Huawei z monitorjem MateView in izkoriščanje prednosti njegovega večjega in kakovostnejšega zaslona. Podpira namreč ločljivost 4K in barvni razpon P3, kar omogoča profesionalno raven ustvarjalnosti.

To je šele začetek

Povezovanje naprav uporabniku omogoči naslednjo raven tehnološke izkušnje, produktivnosti in užitka ter je del Huaweivega prizadevanja za uresničitev brezšivnega z umetno inteligenco podkrepljenega življenja. Za dostop do omenjenih funkcionalnosti pa mora uporabnik nadgraditi na prenosnem računalniku nameščeno programsko opremo PC Manager na najnovejšo različico . V prihodnje ravno tako lahko pričakujete, da bo funkcionalnost Povezovanje naprav pridobilo še več naprav podjetja Huawei.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki