marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

HUAWEI – spoj vrhunske tehnologije in oblike


11.12.2015
Objavil: Thomas Bergant

V prijetnem ambientu Hotela Lesar Angel je Huawei predstavil najnovejše modele pametnih telefonov in pametno uro. Kot je povedal Matjaž Kermelj, področni vodja prodaje, je Huawei trenutno najhitreje vzpenjajoča se blagovna znamka pametnih naprav v svetu, Evropi in Sloveniji.

V Sloveniji se pričakuje prodaja preko 31.000 kosov v letošnjem letu, v skupnem Huawei planira prodajo preko 100 miljonov kosov mobilnih telefonov. Zagotovo so trenutno najbolj aktualni modeli P8, P8 lite ter Mate S ter Nexus in Huawei pametna ura, ki ju v Sloveniji pričakujemo z januarjem.

Huawei je bil ustanovljen leta 1987, danes podjetje zaposluje preko 170.000 ljudi, njihovi proizvodi so dostopni tretjini svetovne populacije v 170 državah. Huawei je prva kitajska znamka, ki se je uvrstila na seznam Top-100 najboljših globalnih brandov, trenutno zaseda 70. mesto. Podjetje sponzorira večino največjih nogometnih klubov, med drugim tudi Atletico Madrid, katerega mrežo brani naš Jan Oblak. Je visoko tehnološko podjetje s 16. razvojnimi centri po celem svetu, usmerjeno v inovacije z željo usvariti popolnoma povezan svet, kjerkoli in za kokarkoli. Je drugi najmočnejši prodajalec androidnih pametnih telefonov s tržnim deležom 9%, na domačem Kitajskem trgu je najmočnjša znamka s 15%, v Slovenije trenutno najhitreje rastoča znamka med mobilnimi napravami. Ima 6 'shop in shop' trgovin po Slovenji in dodatnih 50 prodajnih izpostavitev. Huawei mobilne naprave so spoj vrhunske tehnologije in dovršene oblike. Oblikovanje je en močnejših segmentov razvoja, zato tudi neprestano iščejo sodelovanja s priznanimi in nadebudnimi oblikovalskimi imeni. V Sloveniji trenutno sodelujejo z oblikovalskim parom Milenika shoe, kjer nastaja ekskluzivni model obutve. Izbranim predstavnikom sedme sile je bil predstavljen prototip modela Huawei. 10 parov, ki jih bodo ročno izdelali v 2016, bo prejelo deset izbranih slovenskih ženskih nog.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki