marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaEkosistem HMS dosegel nov mejnik
10.08.2020

Huawei je predstavil napredek glede ekosistema mobilnih storitev HMS in trgovine z aplikacijami AppGallery. Ekosistem HMS je osegel že 700 milijonov uporabnikov Huaweievih naprav s celega sveta (32 % več kot v enakem obdobju lani), število registriranih razvijalcev pa se je povzpelo na 1,6 milijona (76 % medletna rast). Razvijalci so funkcionalnosti HMS Core integrirali že v več kot 81.000 aplikacij.

slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

slikaOnePlus Nord ni prestal testa upogljivosti
31.07.2020

Novo predstavljeni OnePlus Nord je cenejša različica modelov OnePlus 8 in 8 Pro, zato so pri podjetju zelo verjetno varčevali pri njegovi izdelavi. Uporablja manj zmogljiv procesor Snapdragon 765G, manjši zaslon in plastičen okvir.

članki

Huawei se vzpenja po lestvici najboljših blagovnih znamk


06.07.2020
Objavil: Dare Gliha

Huawei je izboljšal položaj blagovne znamke na vodilni globalni lestvici ter hkrati tudi povečal njeno vrednost. Na lestvici BrandZ, ki jo objavlja raziskovalno podjetje WPP Kantar, je namreč zasedlo 45. mesto, dve mesti višje kot lani, z vrednostjo blagovne znamke v višini 29,4 milijarde ameriških dolarjev (devetodstotna medletna rast).

Teče tudi že peto leto zapored, ko se Huawei uvršča med 50. najbolj dragocenih globalnih blagovnih znamk, kar je svojevrsten dokaz uspešnosti pri uresničevanju dolgoročne strategije izgradnje povezanega in pametnega sveta.

Skupna vrednost vseh stotih na lestvico uvrščenih blagovnih znamk se je v primerjavi z lani povečala za 5,9 %. Največ med njimi, 37 %, jih prihaja iz tehnološke industrije, ta trend pa je prisoten že zadnjih 15 let. Huaweiev uspeh je le delček v uspehu kitajskih globalnih znamk, saj se jih je letos na lestvico uspelo uvrstiti 17, od teh pa se jih 5 ponaša z nazivom »najhitreje rastočih«. To so podjetja, ki so v enem letu najbolj povečala vrednost svojih blagovnih znamk.

Prelomne inovacije, napredni sistemi kamer pametnih telefonov družine P40, odlični tablični računalnik Huawei MatePad Pro 5G ter inovacija brez primere, Mate Xs z velikim prepogljivim zaslonom ter vmesnikom za mobilna omrežja pete generacije (5G), so prepričali novinarje in potrošnike, dosegli odlične rezultate na preizkusih in bili večkrat nagrajeni. V tem času pa je Huawei predstavil tudi lastno tržnico AppGallery, ki velja za tretjo najbolj pomembno na svetu in strategijo brezhibnega z umetno inteligenco podprtega življenja.

Vodilno globalno analitično podjetje IDC je v raziskavi trga pametnih telefonov ugotovilo, da je Huawei s 17,8-% tržnim deležem obdržal mesto drugega največjega proizvajalca pametnih telefonov, da je uspel povečati medletno prodajo nosljivih naprav za 62,2 % in da je z 12-% odstotnim deležem tretji največji ponudnik tabličnih računalnikov. Medtem ko je analitično podjetje Canalys uvrstilo Huawei med 5 najboljših izdelovalcev zvočnih naprav, saj je na tem področju zabeležil 120-% medletno rast.

Huaweiu pa je uspelo napredovati za kar 42 mest in se uvrstiti na 6. mesto najbolj inovativnih podjetij na svetu lestvice organizacije Boston Consulting Group (BCG). Lestvica je zasnovana na raziskavi, izvedeni med avgustom in oktobrom lanskega leta, med 50. podjetji pa je ravno Huaweiu uspel največji skok in je obenem tudi najvišje uvrščeno kitajsko podjetje.

Huawei si skupaj s partnerji in razvijalci prizadeva graditi ekosistem programske opreme za vse primere rabe, ki je sestavni del načrtovane pametne prihodnosti. Podjetje se je zato med drugim zavezalo, da bo v celo odprlo svoje zmogljivosti na področju čipov, naprav in storitev v oblaku. V ta namen je za program spodbud Shining Star namenilo milijardo dolarjev.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki