marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaJe Samsung potihoma ukinil serijo Note?
01.12.2021

Na začetku leta so pri Samsungu napovedali, da bodo preskočili eno generacijo mobilnikov Note, da pa bodo že prihodnje leto ponovno predstavili novosti iz te serije. Sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo drugačne novice, ki ne bodo po godu ljubiteljem mobilnikov Note.

slikabob ob desetletnici povečuje količine podatkov
29.11.2021

Pred desetimi leti je na slovenski trg mobilnih storitev vstopil popolnoma nov igralec, ki se je širni Sloveniji predstavil z drzno obljubo – mobilni paketi brez višanja cen, brez vezav in brez skritih stroškov. Obljubo pri bobu držijo še danes, ko na svoji torti pihajo že 10 svečko in ob tem uporabnikom podarjajo rojstnodnevno darilo.

slikaNov čipset Snapdragon omogoča hitro polnjenje do 150 W
29.11.2021

Qualcomm naj bi konec meseca predstavil nov čip, ki se bo imenoval Snapdragon 8 Gen 1. Digital Chat Station na Weibu trdi, da bodo nekateri mobilniki s tem čipom imeli hitro polnjenje s kar 150 W, vendar pa bodo predstavljeni kasneje, saj prva serija čipov ni pripravljena na take hitrosti polnjenja.

slikaXiaomi odprl svojo trgovino tudi v Ljubljani
27.11.2021

Tehnološki velikan Xiaomi je včeraj v Ljubljani odprl drugo trgovino Xiaomi Store v Sloveniji. Xiaomi širi svoje poslovanje na slovenskem trgu z jasnim strateškim ciljem – omogočiti enostavnejšo dostopnost svojih pametnih telefonov in izdelkov iz ekosistema ljubiteljem Xiaomija v Sloveniji.

slikaHuawei in trivago sklenila strateško partnerstvo
26.11.2021

Vodilna globalna storitev za primerjavo nastavitev trivago in Huawei sta objavila partnerstvo pri razvoju rešitev za okolje mobilnih storitev Huawei. V trgovini AppGalley je tako že na voljo aplikacija trivago, ki omogoča takojšnjo primerjavo nastanitvenih ponudb vseh glavnih ponudnikov spletnih rezervacij.

članki

Huawei se vzpenja po lestvici najboljših blagovnih znamk


06.07.2020
Objavil: Dare Gliha

Huawei je izboljšal položaj blagovne znamke na vodilni globalni lestvici ter hkrati tudi povečal njeno vrednost. Na lestvici BrandZ, ki jo objavlja raziskovalno podjetje WPP Kantar, je namreč zasedlo 45. mesto, dve mesti višje kot lani, z vrednostjo blagovne znamke v višini 29,4 milijarde ameriških dolarjev (devetodstotna medletna rast).

Teče tudi že peto leto zapored, ko se Huawei uvršča med 50. najbolj dragocenih globalnih blagovnih znamk, kar je svojevrsten dokaz uspešnosti pri uresničevanju dolgoročne strategije izgradnje povezanega in pametnega sveta.

Skupna vrednost vseh stotih na lestvico uvrščenih blagovnih znamk se je v primerjavi z lani povečala za 5,9 %. Največ med njimi, 37 %, jih prihaja iz tehnološke industrije, ta trend pa je prisoten že zadnjih 15 let. Huaweiev uspeh je le delček v uspehu kitajskih globalnih znamk, saj se jih je letos na lestvico uspelo uvrstiti 17, od teh pa se jih 5 ponaša z nazivom »najhitreje rastočih«. To so podjetja, ki so v enem letu najbolj povečala vrednost svojih blagovnih znamk.

Prelomne inovacije, napredni sistemi kamer pametnih telefonov družine P40, odlični tablični računalnik Huawei MatePad Pro 5G ter inovacija brez primere, Mate Xs z velikim prepogljivim zaslonom ter vmesnikom za mobilna omrežja pete generacije (5G), so prepričali novinarje in potrošnike, dosegli odlične rezultate na preizkusih in bili večkrat nagrajeni. V tem času pa je Huawei predstavil tudi lastno tržnico AppGallery, ki velja za tretjo najbolj pomembno na svetu in strategijo brezhibnega z umetno inteligenco podprtega življenja.

Vodilno globalno analitično podjetje IDC je v raziskavi trga pametnih telefonov ugotovilo, da je Huawei s 17,8-% tržnim deležem obdržal mesto drugega največjega proizvajalca pametnih telefonov, da je uspel povečati medletno prodajo nosljivih naprav za 62,2 % in da je z 12-% odstotnim deležem tretji največji ponudnik tabličnih računalnikov. Medtem ko je analitično podjetje Canalys uvrstilo Huawei med 5 najboljših izdelovalcev zvočnih naprav, saj je na tem področju zabeležil 120-% medletno rast.

Huaweiu pa je uspelo napredovati za kar 42 mest in se uvrstiti na 6. mesto najbolj inovativnih podjetij na svetu lestvice organizacije Boston Consulting Group (BCG). Lestvica je zasnovana na raziskavi, izvedeni med avgustom in oktobrom lanskega leta, med 50. podjetji pa je ravno Huaweiu uspel največji skok in je obenem tudi najvišje uvrščeno kitajsko podjetje.

Huawei si skupaj s partnerji in razvijalci prizadeva graditi ekosistem programske opreme za vse primere rabe, ki je sestavni del načrtovane pametne prihodnosti. Podjetje se je zato med drugim zavezalo, da bo v celo odprlo svoje zmogljivosti na področju čipov, naprav in storitev v oblaku. V ta namen je za program spodbud Shining Star namenilo milijardo dolarjev.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki