marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Huawei se pomika proti vrhu


17.02.2017
Objavil: Dare Gliha

Glede na podatke, ki jih je predstavilo eno vodilnih analitičnih podjetij Strategy Analytics and Counterpoints Research, je Huawei Consumer Business Group (CBG) postal tretji največji proizvajalec telefonov glede na tržni delež, ki sedaj znaša 10 %. Svetovna rast prodaje telefonov je v splošnem zrasla za 2,3 %, v svetu pa se je prodalo kar 1,47 milijard telefonov, od tega 467 milijonov na Kitajskem.

Največjih pet predstavljajo Samsung, Apple, Huawei, Oppo in Vivo, pri čemer imajo tri kitajske blagovne znanke skupaj kar 20 % tržni delež. V letu 2016 je Huawei prodal kar 139,3 milijonov naprav, kar je 30,2 odstotkov več kot leto poprej.

Kljub upočasnjeni rasti globalnega trga mobilnih telefonov, je letna rast Huaweija pokazala močan napredek, ki je precej nad povprečjem same industrije. V letu 2014 so namreč prodali 75 milijonov telefonov, v letu 2015 108 milijonov, v letu 2016 pa skoraj 140 milijonov.

Več kot 70.000 ponudnikov Huawei telefonov

Huawei je s svojo lastno trgovino prisoten že v več kot 45 državah sveta, sodeluje pa tudi z več tisoč distributerji po vsem svetu, kar odseva dejstvo, da najdete Huawei naprave v kar 70.000 trgovinah po vsem svetu.

»Huawei je osvojil trg s telefonoma P9 in Mate 9, s premium linijami pa bo nadaljeval svojo močno prisotnost na trgu,« pravi Tarun Pathak, pomočnica direktorja Counterpoint Research. Pomladna in jesenska predstavitev novih telefonov – pri čemer sta oba opremljena s kamero Leica – je zagotovila odlične rezultate za Huawei v zadnji četrtini leta 2016. Vsekakor mora Huawei nadaljevati svojo močno prisotnost v Severni Ameriki in Aziji, da bo lahko dosegal želene rezultate. »Če Huaweiju uspe zgraditi svojo pozicijo v Evropi, Latinski Ameriki, Srednjem Vzhodu in Afriki bo vsekakor dosegel svoj cilj, prehiteti Apple,« dodaja Tina Lu, analitičarka Counterpoint Research.

Huawei prehitel Ikeo, Siemens, Vodafone, Zaro

Na lestvici 500 najbolj uveljavljenih blagovnih znamk leta 2017, ki jo kreira Brand Finance, se je Huawei uvrstil na 40. mesto. Huawei, ki je vse bolj priljubljena blagovna znamka tako v Sloveniji kot v svetu, se po lestvici vztrajno vzpenja in se uvršča pred Ikeo, Ford, Volkswagen in H&M.

Huawei prejel kar 5 nagrad za dizajn

Na nedavnem dogodku v Hanoverju je Huawei prejel kar pet nagrad za dizajn. iF nagrade za dizajn so podeljene s strani najstarejšega inštituta za dizajn v Nemčiji, ki je mednarodno prepoznan kot neodvisen, natančen in zanesljiv. Po izstopajočem dizajnu so letos na izboru prepoznali pet izdelkov Huawei: telefon Mate 9 Pro, ovitek za telefon Mate 9 Pro Smart Cover, sodoben telefon linije Nova, Nova Plus, tablico MediaPad M3 in pametno športno uro HUAWEI FIT.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki