marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung nadgradil Galaxy S10 in Galaxy Note10 z novimi funkcijami
30.03.2020

Samsung Electronics je napovedal, da bodo s prihajajočo posodobitvijo programske opreme funkcije serije Galaxy S20 pametnih telefonov na voljo tudi na Galaxy S10 in Galaxy Note10 pametnih telefonih.

slikaV Indiji zaustavitev proizvodnje iPhonov
27.03.2020

Vlada v Indiji je zaradi koronavirusa odredila državno karanteno, ki bo prizadela okoli 1,3 milijarde ljudi. Posledično so na udaru tudi proizvodni obrati, med njimi sta tudi Foxconn in Winstron, ki proizvajata mobilnike iPhone.

slikaHuawei ponuja razširjeno garancijo za vse svoje naprave
26.03.2020

Da bi uporabnikom zagotovili brezskrbno uporabniško izkušnjo, se je Huawei odločil brezplačno podaljšati garancijo za vse svoje naprave. To velja za pametne telefone, prenosne in tablične računalnike, nosljive naprave in omrežne usmerjevalnike, ki jim izvirna garancija preneha veljati med 15. marcem in 15. junijem 2020. Tem izdelkom bo Huawei garancijo samodejno podaljšal do 15. junija 2020.

slikaApple želel uvesti politiko dveh naprav na nakup
25.03.2020

Reuters je poročal, da so se zaradi globalne pandemije koronavirusa pri Applu odločili, da uvedejo politiko nakupa zgolj dveh naprav naenkrat. To politiko je Apple zadnjič uporabil ob lansiranju prvega iPhona leta 2007.

slikaGoogle preklical konferenco I/O 2020
23.03.2020

Pred nekaj tedni se je Google odločil preklicato vsakoletno konferenco I/O 2020, ki bi sicer potekala maja v Kaliforniji, ZDA. Ta preklic je veljal za fizično obliko konference, pri podjetju so tedaj načrtovali spletno izvedbo.

članki

Huawei se je odzval na obtožbe ameriškega predstavnika na forumu za kibernetsko varnost


04.11.2019
Objavil: Dare Gliha

Huawei je neutemeljene obtožbe na račun zaupljivosti podjetja, ki jih je na 5. Evropskem forumu za kibernetsko varnost v Katovicah na Poljskem izrekel uradnik ameriškega zunanjega ministrstva, označil za popoln »nesmisel«.

»Zavedamo se, da si ameriška administracija neprestano prizadeva širiti lažne govorice o podjetju Huawei. Vendar bo Evropa sprejela svojo odločitev glede uvedbe 5G omrežja. Huawei pozdravlja pristop Evropske unije h kibernetski varnosti 5G omrežij. Gre za pristop, ki temelji na dejstvih. Huawei je zagotovo ključni partner za evropsko tehnološko suverenost.« je komentiral Abraham Liu, glavni predstavnik pri institucijah EU, v zvezi z intervencijo ameriškega namestnika sekretarja za kibernetsko in informacijsko politiko Roberta L. Strayerja v panelni razpravi z naslovom »Varna infrastruktura 5G kot hrbtenica digitalne transformacije«.

Namestnik sekretarja Strayer je o Huaweiju navedel kar nekaj točk, ki ne držijo ter morajo biti kategorično ovržene:

1. Da Huaweiju ne gre zaupati: V zadnjih treh desetletjih je Huawei brez večjih incidentov služil trem milijardam ljudi po vsem svetu in ni dokazov, da nam ni moč zaupati zagotavljanja varnih telekomunikacijskih izdelkov. Imamo najbolj zanesljiv sistem zagotavljanja kibernetske varnosti. Letos smo v Bruslju odprli Huaweijev center za preglednost nad kibernetsko varnostjo, kjer nas lahko obiščejo vlade, organi za standardizacijo in partnerji ter se seznanijo z našimi dejavnostmi in tehničnimi procesi, ki jih uporabljamo.
2. Da bomo zasnovali sistem za krajo podatkov državljanov in ga posredovali kitajski vladi: »To je več kot samo smešno,« je dejal gospod Liu. »Vsako podjetje, ki bi to storilo, bi se na trgu soočilo s težavami in propadom, mi pa smo zavezani, da bomo zagotovili najbolj varne in učinkovite izdelke 5G na svetu. Nikoli nismo predstavljali, še manj pa si predstavljali, da bi v svojo opremo uvedli tako imenovane »backdoore«.
3. Da je Huawei kontroliran s strani kitajske vlade: Huawei je zasebno podjetje, ki je v celoti v lasti njegovih zaposlenih. Imamo jasno opredeljeno lastniško strukturo in strukturo upravljanja. Nobena državna agencija ali zunanja organizacija nima delnic v Huaweiju ali na kakršen koli način nadzoruje Huawei.
4. Da nas kitajska vlada financira oziroma subvencionira: Ta trditev je popolnoma neresnična. Prav tako ne prejemamo ugodnih posojil s strani kitajskih bank. Dejansko 80% našega financiranja prihaja iz nekitajskih bank.
5. Da mora Huawei v skladu s kitajskim nacionalnim obveščevalnim zakonom sodelovati pri obveščevalnem delu: Zakon dejansko vsebuje zaščitne ukrepe, ki posameznikom in organizacijam zagotavlja podporo, ki bi bila v nasprotju z njihovimi zakonitimi pravicami in interesi. Ta zakon pa tudi nima legitimnosti zunaj Kitajske. Zelo previdno upoštevamo zakone vsake države v kateri poslujemo.

Če se vrnemo k dejanski temi 5. Evropskega foruma o kibernetski varnosti – »zagotavljanju 5G omrežij za uspešno digitalno transformacijo« - Huawei verjame, da je izzive pri varnosti 5G omrežij mogoče premagati le s tesnim sodelovanjem med prodajalci, operaterji in vladami ter tudi s ponudniki storitev in aplikacij. Standardizacija igra ključno vlogo v tem procesu, če želimo, da je proces že na začetku pravilno zastavljen.

Uspešna in pravočasna postavitev omrežij 5G v Evropi bo odvisna od uporabe strokovnega znanja in vrhunskih tehnologij po vsem svetu. To vključuje najnovejšo tehnologijo kibernetske varnosti, ki jo Huawei razvija s svojimi partnerji po vsem svetu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki