marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaŠtevilo uporabnikov sistema HarmonyOS preseglo 100 milijonov
22.09.2021

Sredi septembra je Huawei na posebnem dogodku predstavil več novih izdelkov, sočasno pa je podjetje objavilo, da je število uporabnikov, ki je svoje naprave nadgradilo na operacijski sistem HarmonyOS 2, preseglo mejo 100 milijonov.

slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

članki

Huawei se je na 'brandz' seznamu 100 najboljših globalnih znamk povzpel za 20 mest


13.06.2016
Objavil: Dare Gliha

Huawei se je že drugič zapovrstjo uvrstil na Brandz seznam 'Top 100 najbolj vrednih znamk na svetu' za leto 2016. Podjetje se je uvrstilo tudi med 'Top 20 risers', torej med 20 podjetij, ki so se glede na prejšnje leto najbolj povzpela na seznamu. Vrednost znamke se je povečala za kar 22 % in Huawei se je tako uvrstil 20 mest višje v primerjavi z lanskim letom.

Podjetji Millward Brown in WWP sta objavili seznam 'Top 100 najbolj vrednih znamk na svetu' za leto 2015. Sistem ocenjevanja, ki se uporablja za seznam Brandz je eden izmed najbolj uglednih ocen vplivnosti blagovne znamke, izračuni pa so bazirani na stališčih potencialnih in obstoječih potrošnikov ter finančnih podatkov.

V 2016 je bila vrednost podjetja Huawei, kot so jo ocenili na Brandz seznamu, 18,652 milijarde USD in je na seznamu zrastla za 20 mest, ter tako zasedla 50. mesto. Ta pomemben dosežek je podprt tudi s finančnimi rezultati podjetja iz leta 2015. Prihodki so v letu 2015 presegli 20 milijard USD, kar je skoraj 70% povečanje v primerjavi z letom 2014. V letu 2015 je Huawei odposlal 108 milijonov pametnih telefonov, kar je 44% povečanje v primerjavi s prejšnjim letom.

''V letu 2015 je Huawei zacementiral svoj položaj med najboljšimi tremi proizvajalci mobilnih naprav v tržnem deležu in hkrati pomembno zmanjšal razlike med konkurenco. Najnovejše Brandz poročilo prikazuje, da je naš položaj vsako leto močnejši in da ima Huawei potencial ter ambicijo postati vodja trga'', je dejal Jacky Zhao, regionalni direktor Huawei Adriatic.
Še en pomemben dosežek za Huawei je 14. mesto med 'Top 20 risers' na Brandz seznamu podjetij z največjim letnim povišanjem vrednosti, kar za Huawei predstavlja 22%.

''Huawei konstantno razvija inovativne tehnologije in rešitve ter poslovno uspešnost. Z naprednimi inovacijami in sodelovanji, bo svojim strankam še naprej prinašal vodilne tehnološke izdelke'', je dejal Jacky Zhao.

Huawei uporablja globalizacijsko strategijo ki združuje najboljše vire po svetu, z namenom, da bi se prilagodili globalnemu trgu. Danes ponuja celoten nabor globalnih zmožnosti ter sistemov za inovacije. Huawei deluje v več kot 170 državah in regijah, dve tretjini prihodka pa prihajata s trgov izven Kitajske. Podjetje ima centre za raziskave in razvoj povsod po svetu in vlaga vsaj 10% letnega prihodka od prodaje v raziskave in razvoj. V 2012 je bilo to 13.7%, v 2015 pa kar 14.3% od dobička, kar pomeni več kot 6.6 milijard USD. Huawei ima 14 regionalnih sedežev, 16 centrov za raziskave in razvoj, 36 združenih inovacijskih centrov, ter 45 centrov za usposabljanje.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki