marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

slikaHuawei gradi brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje
25.05.2020

Na dogodku 2020 Huawei Analyst Summit v kitajskem mestu Shenzhen so predstavniki podjetja Huawei Consumer BG z analitiki razpravljali o najnovejših tehnoloških trendih, inovativnih tehnologijah in razvoju ekosistema. Tema srečanja je bilo brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje, razprava pa se je dotaknila tudi smeri razvoja poslovanja.

slikaHMD Global za novega direktorja produktnega marketinga imenoval Adama Fergusona
22.05.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je danes imenoval Adama Fergusona za novega direktorja produktnega marketinga. Ferguson je nekdanji vodja marketinga za OnePlus v Evropi in ima bogate izkušnje na področju FMCG industrije. Bil je tudi na vodilnih marketinških položajih v EE, Nestle in Unilever.

članki

Huawei se je na 'brandz' seznamu 100 najboljših globalnih znamk povzpel za 20 mest


13.06.2016
Objavil: Dare Gliha

Huawei se je že drugič zapovrstjo uvrstil na Brandz seznam 'Top 100 najbolj vrednih znamk na svetu' za leto 2016. Podjetje se je uvrstilo tudi med 'Top 20 risers', torej med 20 podjetij, ki so se glede na prejšnje leto najbolj povzpela na seznamu. Vrednost znamke se je povečala za kar 22 % in Huawei se je tako uvrstil 20 mest višje v primerjavi z lanskim letom.

Podjetji Millward Brown in WWP sta objavili seznam 'Top 100 najbolj vrednih znamk na svetu' za leto 2015. Sistem ocenjevanja, ki se uporablja za seznam Brandz je eden izmed najbolj uglednih ocen vplivnosti blagovne znamke, izračuni pa so bazirani na stališčih potencialnih in obstoječih potrošnikov ter finančnih podatkov.

V 2016 je bila vrednost podjetja Huawei, kot so jo ocenili na Brandz seznamu, 18,652 milijarde USD in je na seznamu zrastla za 20 mest, ter tako zasedla 50. mesto. Ta pomemben dosežek je podprt tudi s finančnimi rezultati podjetja iz leta 2015. Prihodki so v letu 2015 presegli 20 milijard USD, kar je skoraj 70% povečanje v primerjavi z letom 2014. V letu 2015 je Huawei odposlal 108 milijonov pametnih telefonov, kar je 44% povečanje v primerjavi s prejšnjim letom.

''V letu 2015 je Huawei zacementiral svoj položaj med najboljšimi tremi proizvajalci mobilnih naprav v tržnem deležu in hkrati pomembno zmanjšal razlike med konkurenco. Najnovejše Brandz poročilo prikazuje, da je naš položaj vsako leto močnejši in da ima Huawei potencial ter ambicijo postati vodja trga'', je dejal Jacky Zhao, regionalni direktor Huawei Adriatic.
Še en pomemben dosežek za Huawei je 14. mesto med 'Top 20 risers' na Brandz seznamu podjetij z največjim letnim povišanjem vrednosti, kar za Huawei predstavlja 22%.

''Huawei konstantno razvija inovativne tehnologije in rešitve ter poslovno uspešnost. Z naprednimi inovacijami in sodelovanji, bo svojim strankam še naprej prinašal vodilne tehnološke izdelke'', je dejal Jacky Zhao.

Huawei uporablja globalizacijsko strategijo ki združuje najboljše vire po svetu, z namenom, da bi se prilagodili globalnemu trgu. Danes ponuja celoten nabor globalnih zmožnosti ter sistemov za inovacije. Huawei deluje v več kot 170 državah in regijah, dve tretjini prihodka pa prihajata s trgov izven Kitajske. Podjetje ima centre za raziskave in razvoj povsod po svetu in vlaga vsaj 10% letnega prihodka od prodaje v raziskave in razvoj. V 2012 je bilo to 13.7%, v 2015 pa kar 14.3% od dobička, kar pomeni več kot 6.6 milijard USD. Huawei ima 14 regionalnih sedežev, 16 centrov za raziskave in razvoj, 36 združenih inovacijskih centrov, ter 45 centrov za usposabljanje.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki