marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung predstavil nov senzor za ure BioActive
19.07.2024

Samsung vodi inovacije digitalnega zdravja in pomaga spremljati zdravje, dobro formo in kondicijo z združevanjem vpogledov ter meritev, da bi uporabnikom omogočil jasno in podrobno izkušnjo dobrega počutja.

slikaBaterija iPhona 16 Pro Max z večjo gostoto baterijskih celic
17.07.2024

Apple si prizadeva najti način za lažjo zamenjavo baterij iPhonov, da bi zadostili predpisom EU. Podjetje bo lepilne zavihke, ki držijo baterijo na mestu, nadomestilo s kovinskim držalom, ki se odpre ob električnem udarcu, kar poimenujejo električno povzročena odstranitev lepila.

slikaSamsung Galaxy Z Flip6 Olympic Edition ekskluzivno za tekmovalce olimpijskih iger
15.07.2024

Samsung je predstavil olimpijsko izdajo svojega novega pametnega telefona Galaxy Z Flip6, ki je posebej zasnovan in prilagojen za vse športnike, ki bodo tekmovali na prihajajočih olimpijskih in paraolimpijskih igrah v Parizu 2024.

slikaHONOR najavil novi funkciji AI Defocus Eye Protection in AI Deepfake Detection
12.07.2024

HONOR je razkril dve inovaciji umetne inteligence v napravah, ki sta ustvarjeni za krepitev moči posameznikov in uvedbo nove ravni varnosti uporabnikov. Na sejmu MWC Šanghaj so namreč predstavili svoje najnovejše dosežke na področju umetne inteligence, usmerjene v človeka, in sicer AI Defocus Eye Protection in AI Deepfake Detection.

članki

Huawei Pura 70 Ultra že dostopen na lokalnem trgu


27.06.2024
Objavil: Dare Gliha

Pametni telefon Huawei Pura 70 Ultra z eno-palčnim tipalom glavne kamere in unikatnim mehanizmom premika objektiva, je že dostopen pri lokalnih partnerjih. Beseda »Pura«, ki simbolizira čistost in edinstvenost, za Huawei pomeni začetek novega obdobja, v katerem želijo ustvariti popolnejše uporabniško okolje in s številnimi funkcijami pri uporabnikih spodbuditi domišljijo in navdih.

Zaradi tega pa niso zanemarili pionirske vloge in pomikanja mej mogočega daleč naprej. Huawei Pura 70 Ultra v marsičem pomeni prelomnico, med drugim tudi po zaslugi sposobnosti fotografiranja hitrih prizorov (Ultra Speed Snapshot) in izskočnim objektivom (Ultra Lighting Pop-Out).

Prva kamera z izskočnim objektivom

Ob predstavitvi so številni pohvalili izjemno zmogljivost in inženirsko odličnost kamere Ultra Lighting Pop-out. Opremljena je z velikim eno-palčnim tipalo in široko zaslonko f/1,6, največ v industriji na telefonih z enako velikimi tipali, za zajemanje bolj jasnih in ostrih fotografij, kot kdaj koli prej. Najboljše pri tem je, da vključuje izvlečno strukturo leč, ki deluje prek naprednega sistema rotacijskega prenosa. Med fotografiranjem objektiv izskoči, podobno kot smo tega vajeni pri nekaterih fotoaparatih, da ustvari več prostora v notranji strukturi. Le na ta način je mogoče vgraditi tako veliko tipalo in svetlobno občutljivejši objektiv v ohišje debeline 8,4 milimetra.

Mojster v fotografiranju hitrih prizorov

Visoke strojne zmogljivosti kamere so podprte s pogonom Huawei XD Motion za ultra hitro fotografiranje (Ultra Speed Snapshot), ki čudovito zajame predmete in pokrajine tudi med gibanjem. Celo pri hitrostih vse tja do 300 kilometrov na uro. To je doseženo s pomočjo algoritma umetne inteligence (AI Motion Vector Computing), ki posnetke, zajete z dolgimi in kratkimi osvetlitvami, inteligentno združi v fotografijo minljivega trenutka visoke ločljivosti.

Nova fotografska funkcija imenovana Ultra Speed Snapshot razširja možnosti fotografiranja. Ni vam treba čakati, da bo hišni ljubljenček ali otrok mirno poziral. Preprosto snemajte, medtem ko se igrata, in opazujte, kako fotoaparat ustvari kristalno jasen posnetek v njunem najbolj naravnem stanju. Ali uporabite premikajoče se predmete okoli motiva za ustvarjalne ulične fotografije in umetniške posnetke. Ne glede na to, ali je objekt obkrožen s padajočim jesenskim listjem v parku ali s konfeti na koncertu, Huawei Pura 70 Ultra v trenutku zamrzne podrobnosti in ohrani čustveni utrip trenutka.

Zagotovljena najboljša uporabniška izkušnja

Huaweiu je uspelo oblikovati izvlečno strukturo glavne kamere, hkrati pa ohraniti lahko in tanko ohišje. Lahkotnost in ravno pravšnja debelina pomeni, da z lahkoto iztegnete roko in posnamete najboljše fotografije in posnetke, ne da bi občutili nelagodje zaradi obremenitev.

Napredno konstrukcijo izvlečnega objektiva poganja majhen, hiter in zmogljiv motor. Ko se navaden motor vrti z veliko hitrostjo, zaradi trenja v njegovih strukturnih delih proizvaja visokofrekvenčno piskanje, ki je za uho pogosto moteče. Zato je Huaweieva ekipa za raziskave in razvoj uporabila spremenljivo frekvenčno nastavitev motorja, da je nadležno piskanje uglasila v mehansko pomirjujoč ton, ki posnema zvoke profesionalne fotografske opreme.

Prav tako je Huawei Pura 70 Ultra kljub svoji izstopajoči zasnovi opravil tristo tisoč testov zanesljivosti in je zaščiten pred poškodbami. Izvlečna struktura je opremljena z zaščitno plastjo iz polimernega tekočega silikona, ki ohišje popolnoma zatesni. To zagotavlja odpornost na prah in vodo po standardu IP68. S pomočjo zelo natančnega tipala tudi zazna pritisk na objektiv in podpira samodejni umik leč v ohišje, v primeru zaznave padanja.

Huawei Pura 70 Ultra je že na voljo po priporočeni ceni 1.499 evrov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki